ZANZIBAR ✈iz Sarajeva

0
first minute
Od3,350 KM3,200 KM
first minute
Od3,350 KM3,200 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1821

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

29.11.-09.12.2023
SARAJEVO
ZANZIBAR
Info

ZANZIBAR  29.11.-09.12.2023

…tirkizna boja, bijeli pijesak, beskrajne plaže, miris i zvuk raja, dobra hrana, kultura i pustolovine…

Savršenstvo plavetnila, bijelog pijeska i laganog povjetarca koji povremeno njiše kokosove palme samo su neki od razloga koji će Vas privući u ovu rajsku destinaciju. Luksuz o kojem svako sanja ovdje je začinjen veselim afričkim domaćinima koji će Vas uz veliki osmijeh ugostiti na ovom veličanstvenom ostrvu. Zanzibar je i ostrvo  začina gdje se možete prepustiti čarobnim doživljajima uz mirise i okuse vanilije, cimeta, đumbira i klinčića. Osim najljepših plaža na svijetu koje pružaju savršeni odmor, Zanzibar nudi fascinantne izlete i atrakcije koji će Vas odvesti u najljepše lagune gdje možete uživati s dupinima, u veličanstvene šume u kojima se skrivaju jedinstvene i zaštićene životinje ili na avanturističko safari iskustvo koje ćete pamtiti doživotno

Fotografije
Program putovanja

1-2. dan 29.11/30.11.2023 Sarajevo – Dubai – Zanzibar

Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu Sarajevo 3 sata prije leta . Prijava na let FZ 762 za Dubai. Polijetanje u 14:20h. Slijetanje u Dubai u 22:40h. Nastavak leta za Zanzibar na letu FZ 1259 u 02:30h. Slijetanje u Zanzibar predviđeno u 07:00h +1/30.11.2023 god. Dobrodošli na Zanzibar!!!
Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, transfer do hotela” Sunset Bungalows Kendwa 4*”. Hotel se nalazi u Kendwi, sjeverni dio ostrva, koji važi za najlepše plaže Zanzibara. Na ovoj plaži moguće je kupanje i ukoliko je oseka, jer su razlike minimalne izmedju plime i oseke, za razliku od ostatka ostrva. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme za odmor. !!!Pronađite svoje mjesto na plaži i uživajte na vrelom afričkom suncu dok vam osvježenje pruža tek ubrani kokosov orah. Noćenje.

3. dan 01.12.2023. Zanzibar

Doručak. Nakon doručka fakultativni obilazak Stone Town, Nakupenda, Prison Island – cijelodnevni izlet. Na sat vremena i 15 minuta od smještaja nalazi se stari dio glavnog grada Zanzibara na čijem tlu se odigravala burna istorija. Sa lokalim vodičem obilazimo značajne dijelove grada, saznaćemo nešto novo o rodnom gradu Frediju Merkjurija, o sultanima koji su vladali ostrvom, najkraćem ratu u istoriji, o životu lokalaca Zanzibara, proći ćemo kroz lokalni market… nakon obilaska koji traje oko 2h, pravimo pauzu za šetnju i za ručak, nakog čega se ukrcavamo na brod i idemo do 30 minuta udaljenog Prison Islanda –ostrvo na kojem se gradio najveći zatvor za sve zatvorenike Istočne Afrike, ali nikada nije zaživio – već je poslužio kao karantin za oboljele od kolere. Ostrvo naseljavaju Aldabra kornjače, druga najveća vrsta kornjača na svijetu, gdje najstarija ima 198 god.. Nakon druženja sa njima, idemo do 40 minuta udaljenog pješčanog spruda, gde uživamo uz svježe tropsko voće, sunce i okean. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 02.12.2023. Zanzibar

Doručak. Nakon doručka fakultativni obilazak Farma začina – poludnevni izlet
Sat vremena vožnje do jedne od najvećih državih farmi na Zanzibaru. Tamo će nas lokalni vodič sprovesti
kroz farmu, objašnjavajući kako se koji začini uzgajaju i koriste kako u medicini, ishrani i kozmetici.
Drugari iz sela pokazaće nam kako se brzo penje uz kokosovu palmu, probaćemo tropsko voće i moći da
kupimo neke od najkvalitenijih začina. Ostatak dana slobodan za plažu. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 03.12.2023Zanzibar

Doručak. Slobodan dan za odmor i rekreaciju. Noćenje

6. dan 04.12.2023 Zanzibar

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na SAFARI BLUE s uključenim ručkom-cjelodnevni izlet
Vožnja od sat i po vremena od hotela do mjesta ukrcavanja na dhow tradicionalne brodove – 40 minuta
plovidbe do prve stanice – pješčanog spruda, gde se kupamo i uživamo u voću. Zatim prelazimo brodom do mjesta za snorkeling, dobijamo maske, disaljke i peraja i istražujemo ribice i korale Indijskog okeana. Zatim, ulazimo u lagunu, prirodni bazen okružen mangrovim drvećem u kojem se kupamo, sve do ručka na ostrvu Kwale. Roštilj od morskih plodova, ili piletina za one koje morske plodove ne vole. Slobodno vrijeme na ostrvu i povratak u Kendwu oko 18:30h. Noćenje.

7. dan 05.12.2023. Zanzibar

Doručak. Nakon doručka odlazak u posjetu Morske zvijezde, The Rock, Kae Funk – cjelodnevni izlet.
Vožnja od 1h i 40 minuta do sela Pongwe, u kojem se nalazi čuveni simbol Zanzibara – The Rock restoran sagradjen na stijeni. Nakon pauze za slikanje ispred restorana, ukrcavamo se na brodove i odlazimo do obližnjeg mjesta na pučini gdje živi mnogo morskih zvijezda, koje ćemo moći da vidimo prilikom snorkelinga. Nakon zvijezda, odlazimo do 20 minuta udaljenje Kae Funk plaže – tamo se smještamo u funky plažnom baru i kupamo do zalaska sunca – kada počinje akrobatski show uz logorsku vatru i dernek na plaži uz afričku muziku. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje

8. dan 06.12.2023 Zanzibar

Doručak. Slobodan dan za odmor i rekreaciju. Noćenje.

9. dan 07.12.2023 Zanzibar,

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak Mikumi Safari-cjelodnevni izlet.
Ukoliko neko ima želju da ode na safari – najbolja opcija je Mikumi nacionalni park četvrti po veličini od 22 parka u Tanzaniji, Mikumi jedan je od omiljenih dnevnih safarija sa Zanzibara.

Program: Transfer od hotela do aerodroma u ranim jutarnjim satima, check-in na let na aerodromu i 45 minuta let do Nacionalnog parka Mikumi gde će nas sačekati vodič i safari džip. Vožnja kroz savanu dok očekujemo da vidimo životinje koje naseljavaju park: lavovi, slonovi, bivoli, žirafe, zebre, nilski konji, leopardi, pitoni, gnuovi, antilope… pauza za ručak i nastavak vožnje do povratnog leta oko 16h. U hotelu smo nazad oko 18:30h. Noćenje.

10-11. dan 08.12-09.12.2023 Zanzibar – Dubai- Sarajevo

Doručak. Odjava iz soba do 10:00h; odlaganje prtljage u prostor predviđen za prtljagu.Slobodno vrijeme 17:30h. Transfer na aerodrom oko 18:00 h. Po dolasku na aerodrom prijava na let FZ 1688 za Dubai. Polijetanje u 22:20h. Slijetanje u Dubai u 04:55h. Nastavak leta za Sarajevo FZ 761 u 10:00h. Slijetanje u Sarajevo u 13:20h. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA  3.200,00 KM za  prvih 10 uplata
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 3.350,00 KM

 

* obavezna vakcinacija protiv žute groznice – u lokalnim ambulantama / dom zdravlja 

Prijave i rezervacije najkasnije do 20.09.’23.

Prilikom rezervacije, potrebno je uplatiti min. 40% od ukupne cijene aranžmana. Ostatak uplate najkasnije 21 dan prije polaska.

Dodatne info
Cijena aranžmana uključuje:
✅avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Beirut – Istanbul – Sarajevo ( Pegasus Airlines, dozvoljeno 20kg + 8 kg ručni prtljag) sa uključenim aerodromskim taksama
✅smještaj u hotelu „Golden Tulip Serenada“ 4* ( ili sličan ) – Hamra ( centar ) na bazi 8 noćenja sa doručkom
✅transfer aerodrom – hotel – aerodrom
✅napojnice za lokalne vodiče i vozača
✅profesionalni lokalni vodič tokom obilazaka na engleskom jeziku
✅pratilac grupe i prevodilac, te organizacija putovanja
✅boravišna taksa
✅troškovi ishođenja vize za Libanon. Potrebno: Pasoš važeći još minimalno 6 mjeseci po povratku, dostaviti najkasnije do 25.09.23
Cijena aranžmana ne uključuje:
❎putničko zdravstveno osiguranje sa Covid19 osiguranjem + 28 KM ( do 60 godina ), + 56 KM ( preko 60 godina )
❎doplata za jednokrevetnu sobu + 345, 00 KM
❎fakultativni izleti i obilasci iz programa sa ulaznicama za objekte i uključenim ručkovima

ODGOVORNI ORGANIZATOR: 000vip