Apulija 🚌🛳 iz Dubrovnika

0
First Minute
Od915 KM855 KM
First Minute
Od915 KM855 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

4003

Izdvajamo

Hotel Horizont Baška Voda

Tunis ✈ iz Sarajeva

Hotel Slavija Baška Voda

Dubrovački vrtovi sunca

03.06.2022
Italija
Info
Fotografije
Program putovanja

Putovanje APULIJA iz Dubrovnika/povratak u Split
polazak 03.06.2022

Neotkrivene čari juga Italije

Na “peti slavne čizme” krije se iznimno slikovita, neotkrivena i šarmantna regija Apulija. Obilje kulturnih spomenika od prapovijesti do baroka samo su jedan razlog za posjet. Naići ćete na razne prirodne ljepote: od veličanstvenih špilja do dramatičnih klifova i mirnih maslinika. Gastronimoja je izvrsna, a tradicija nekih prošlih vremena još uvijek živa. Predlažemo da se spakirate i krenete k nezaboravnoj pustolovini!!

1. dan Dubrovnik-Bari

Grupa kreće iz Splita i Po dolasku u trajektnu luku Dubrovnik ukrcaj na trajekt za Bari. Smještaj u brodske kabine. Noćenje #1.

2.dan Bari– Lecce – Otranto

Po dolasku broda u Bari iskrcaj i granične formalnosti. Slijedi vožnja za Lecce. Povijest grada duga je preko dva milenija ali žitelji su najponosniji na barokno razdoblje zbog kojeg je grad dobio nadimak „Firenca juga“. Vrijedi spomenuti grčki utjecaj: unatoč brojnim stoljećima koja nas dijele od prisustva Grka na jadranskim obalama, ovdje se u nekim manjim mjestima još govori tzv. griko. Obilazak: Katedrala, Piazza del Duomo, Santa Croce, crkva Santi Nicolo e Catado, Rimski amfiteatar, crkva San Giovanni Battista. Slobodno vrijeme za istraživanje, ručak i šetnju. Popodne kraća vožnja za Otranto. Drevni grad smjestio se na zanimljivoj lokaciji, svega pet kilometara južnije nalazi najistočniji dio talijanskog kopna. Ovdje je vrh pete „talijanske čizme“ i najkraći put preko Jadranskog mora do Balkanskog poluotoka. Gradom su vladali mnogi, od Grka i Rimljana do Normana i Osmanlija. Razgledat ćemo Katedralu i Castello Aragonese, prošetati starom jezgrom i predahnuti uz dobar talijanski espresso. Slijedi vožnja prema hotelu 3*, smještaj u sobe i noćenje #2.

3. dan Monopoli – ALberobello – Ostuni

Doručak. Odlazimo priobalnom cestom za Monopoli. Luka od nekih 50ak tisuća stanovnika s dugom povijesti (oko dvije i pol tisuće godina). Mirna atmosfera, šarmantna stara luka, Katedrala, dvorac Karla V. iz 16.st., utvrđena Opatija Sv. Stjepana. Popijte espreso, fotografirajte i upoznajte temperamentne ljude ovoga kraja. Slijedi dvadesetak kilometara vožnje do Alberobella. Ono po čemu je ovo malo mjesto poznato su truli – drevne nastambe koje se gotovo nisu mijenjale od prapovijesti do danas. Podizane su od nepravilnog vapnenačkog kamena i bez veziva. Uživat ćemo u šetnji, fotografiranju i šarmu ovog mjesta. Nastavljamo do gradića Ostuni. Stara gradska jezgra nalazi se na uzvisini i još uvijek je oivičena drevnim zidinama. Grad je dobio nadimak Citta Bianca po dominantnoj bijeloj boji u kojoj su gotovo sve fasade u središtu. Najveća znamenitost je Katedrala s pripadajućom Biskupovom palačom. Povratak u hotel. Noćenje #3.

4. danBari- Matera

Doručak. Kraća vožnja za Bari, veliki grad od 330.000 stanovnika. Važna luka, središte industrije, mode i trgovine, prometno središte i veliko sajmište. Stari dio grada je na poluotoku, okružen zidinama i najzanimljiviji turistima. Crkva Svetog Nikole iz 11.st. impresivno je i drevno zdanje podignuto za sveca zaštitnika Barija. Obići ćemo Katedralu, Castelo Svevo (Normansku tvrđavu), nekoliko kazališta i uživati u šetnji gradom. Sredinom dana odlazimo za Materu koja je izvan Apulije, u pokrajini Basilicata, s obje strane malog kanjona rijeke Gravina. Povijesna vjetrometina dovela je Stare Rimljane, Langobarde, Saracene, Normane, Bizant, Njemačko carstvo. Na koncu postao je aragonski posjed, a zatim i posjed rimske obitelji Orsini. Nadimak stare gradske jezgre je Sassi di Matera, najstarije trajno naseljeno mjesto u Italiji. Obilazimo Katedralu, Rimski amfiteatar, brojne razasute crkve i slikovite portale. Slobodno vrijeme. Krajem dana vraćamo se prema našem hotelu. Noćenje #4.

5. danAltamura

Doručak. Odlazak autobusom do Altamure. Grad koji je bio gusto naseljen još u brončano doba, okružen je drevnim zidinama na kojima su dograđene one srednjovjekovne. Ostaci ranih kultura, pa čak i dinosaura mogu se razgledati u Arheološkom muzeju. Romanička katedrala najvrijednija je građevina i obići ćemo je. Središnji gradski trg pruža priliku uživati u kavi, ili nekoj kulinarskoj deliciji. Nakon obilaska i slobodnog vremena, a za ostatak dana, predlažemo posjet jednom od OPG-ova u okolici. Povratak u hotel. Noćenje #5.

6. danLoreto- Ancona

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Anconi uz stanke za kavu, osvježenje, toaletne potrebe. Posjetit ćemo Loreto – mjestašce kojeg pohode hodočasnici kako bi obišli Samostanski kompleks sa Santa Casa-om. Imat ćemo vremena i za ručak. Kraća vožnja za Anconu. Ukrcaj na brod za Split. Smještaj u kabine. Noćenje #5.

7. danSplit

Dolazak u trajektnu luku Split je u 7 sati prema redu plovidbe. Naše putovanje u Apuliju završava.

Dodatne info

Cijena uključuje:
Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, prijevoz brodom u dvokrevetnim i četverokrevetnim unutrašnjim kabinama s umivaonikom na relacijama Dubrovnik-Bari i Ancona-Split, lučke takse, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama (tuš i wc) na bazi 3 noćenja s doručkom (lokacija hotela je nedaleko Barija, uz rutu putovanja, kako ne bismo gubili vrijeme na gradsku gužvu prilikom odlaska na svakodnevne izlete), pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče na engleskom gdje su potrebni, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.
Cijena ne uključuje:
Smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (na upit, od 250KM), ulaznice za sadržaje koji se obilaze a nisu navedeni pod “cijena uključuje”, osobne troškove, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, za dodatne usluge poput suite sobe u hotelu, dodatnih sadržaja u kabini broda (teško dostupno) obratite se pravovremeno agenciji, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza – više informacija u agenciji). Boravišna taksa u hotelu / par eura po noćenju.