Uskrs u Toskani 🚢🚌 iz Splita

0
Uskrs
1,030 KM
Uskrs
1,030 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1637

Izdvajamo

Hotel Horizont, Baška Voda

Hurgada ✈ iz Sarajeva , 1.MAJ

Grand Hotel Slavia , Baška Voda

27.3.-1.4.2024
Italija
Info
Fotografije

Uskrs u Toskani  iz Splita    
Polazak:  27.03.-01.04.2024.        
Istražite s nama skrivene gradiće Toskane i uživajte u najljepšim prizorima: vinogradi, polja sa čempresima, srednjovjekovni gradići… Upoznajte ljepote Pise, Lucce, Bologne i oduševite se renesansnom Firencom. Cijena uključuje sve izlete i polupansion!

Program putovanja

1. dan SPLIT – ANCONA

Okupljanje grupe u 18:00 h u trajektnoj luci Split. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, ukrcaj u trajekt i polazak u 20:00 h prema Italiji. Noćna vožnja prema Anconi…

2. dan ANCONA – MONTEPULCIANO – PIENZA – MONTECATINI TERME

Po dolasku u Anconu, slijedi odlazak u istraživanje skrivenih gradića južne Toskane. Ovdje Vas očekuju najljepši prizori, koje često imate prilike vidjeti na fotografijama: vinogradi, polja sa čempresima, srednjovjekovni gradići na vrhu brda… Upravo ovdje Vas očekuje pravi doživljaj Toskane. Odlazak prema slikovitom MONTEPULCIANU, prema mnogima jednom od gastronomskih središta Toskane, poznatom po vinu nobile. Po dolasku, šetnja uz pratitelja putovanja: PALAZZO COMUNALE – PALAZZO TARUGI – DUOMO – SANTA MARIA DELLE GRAZIE – CRKVA SAN BIAGGIO (remek djelo graditelja Antonia Sangalla). Slobodno vrijeme za individualne programe, capuccino, čašu vina ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema PIENZI, malenom renesansnom gradiću, koji je od 1996. godine stavljen pod zaštitu UNESCO – a. Poznata je i kao grad sagrađen po mjeri čovjeka , ali i po ovčjem siru PECORINO tako da svakako u nekoj od mnogobrojnih radnjica degustirate i kupite sir. Pienza, smještena u dolini Val d’Orcia je grad kojeg mnogi opisuju kao ”vrhunac renesansnog urbanizma” zahvaljujući papi Piu II, koji je dao izgraditi ovaj renesansni arhitektonski dragulj. Grad je poslužio i kao kulisa za potrebe snimanje filmova The English Patient, Gladiator i Under the Tuscan Sun. Po dolasku zajednička šetnja i upoznavanje grada: PALAZZO PICCOLOMINI – DUOMO – PALAZZO COMUNALE – PALAZZO BORGIA.. Slobodno vrijeme za uživanje u okusima Toskane. Ne zaboravite degustirati i kupiti PECORINO, uvjereni smo da ćete uživati u njegovom okusu.. Nakon uživanja u ljepotama Južne Toskane, odlazak prema hotelu u Montecatini terme. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan PISA- LUCCA

Doručak. Poslije doručka krećemo na cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići u PISU gdje ćemo najveću pažnju posvetiti CAMPO DEI MIRACOLI gdje se nalazi KATEDRALA, KRSTIONICA, čuveni 58 m visoki KOSI TORANJ, koji je dovršen 1 350. godine te čuveno groblje CAMPOSANTO sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Nakon razgleda, slijedi kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira, dok se oni najhrabriji mogu popeti na toranj i uživati u predivnom pogledu. Dalje ćemo nastaviti vožnju do obližnje LUCCE u kojoj ćemo razgledati KATEDRALU SV. MARTINA, KRSTIONICU i crkvu SANTI GIOVANNI I REPARTA, te crkvu SAN MICHELE IN FORO. Slobodno vrijeme za samostalne programe, kupnju suvenira ili gastronomske užitke u jednom od slikovitih restorana u ulicama Lucce. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu. Večera. Poslije večere predlažemo odlazak uspinjačom na MONTECATINI ALTO – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Prošetajte slikovitom piazzom, popijte čašu chiantija i uživajte u romantičnoj večeri i duhu Toskane. Noćenje.

4. danSIENA- SAN GIMIGNANO

Doručak. Nakon doručka odlazak do SIENE, prema mnogima jednom od najljepših mjesta čarobne TOSKANE. Naravno, postoji u Italiji starijih i ljepših gradova, no tko god je posjetio Sienu složiti će se da se može pohvaliti gotovo savršenim skladom prirodnih i kulturnih ljepota: pitomo pobrđe prošarano vinogradima, sela kao preslikana iz srednjeg vijeka, gradske zidine i prekrasni gradski trg u obliku polumjeseca… Siena je poznata kao rodno mjesto svete Katarine, a jedna od njezinih posebnosti je u tome što je građena od crvene opeke, za razliku od ostalih gradova Toskane. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: PIAZZA DEL CAMPO – PALAZZO PUBLICO ili GRADSKA VIJEĆNICA – GOTIČKA KATEDRALA PISANO sa propovijedaonicom SAN DOMENICO – TORRE DEL MANGIA. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje gradskih ljepota, uživanje u okusima Toskane, posebice u tradicionlnom kolaču PANFORTE, koji vuče podrijetlo upravo iz Siene ili pak za kupnju suvenira. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja slikovitom regijom CHIANTI, brežuljkastim krajem koji se nalazi u trokutu između Firence, Sienne i Arezza. Oduševiti će Vas brežuljici ukrašeni vinogradima! Dolazak u grad poznat po srednjovjekovnim tornjevima – SAN GIMIGNANO. Zajednička šetnja živopisnim središtem grada, uz pratitelja putovanja: PIAZZA DELLA CISTERNA I PIAZZA DEL DUOMO (dva glavna gradska trga na kojima se nalazi većina spomenika) – PALAZZO VECCHIO DELLA PODESTA – PALLAZO PRETORIO – CRKVA COLLEGIATA – TORRE ROGNOSA. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje slikovitog grada, u kojem kao da je vrijeme stalo. Ovdje Vas očekuju brojne suvenirnice sa prekrasnim detaljima, ali i tradicionalnim delicijama, brojni vinski podrumi te slikoviti restorani i kafići. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

5.danFIRENZA

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema FIRENCI, glavnom gradu Toskane, svjetskom središtu kulture i umjetnosti. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: KATEDRALA – KRSTIONICA – GIOTTOV ZVONIK – CRKVE SANTA CROCE – MEDIČEJSKE GROBNICE – CRKVA SAN LORENZO – PONTE VECCHIO – PIAZZA SIGNORIA. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantija, kušati ukusni CANTUCCINI, klasični slatki biskvit sa bademima i hrskavom koricom, razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja, obići sajam ili pak prošetati do PONTE VECCHIA, koji je prepun zlatarskih radnji. Slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. danBOLOGNA-SPLIT

Raniji doručak i odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema BOLOGNI. Slijedi šetnja gradom gdje ćemo vidjeti: BAZILIKU SV. PETRONIJA – PIAZZU MAGGIORE – NAJSTARIJE SVEUČILIŠTE – TORNJEVE – NEPTUNOVU FONTANU. Slobodno vrijeme za individualne programe i kupnju suvenira. Nakon uživanja u Bologni. okupljanje grupe i polazak prema Splitu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zaustavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u ranim jutarnjim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 1.030KM

 

Dodatne info

Cijena putovanja uključuje:

✅ Prijevoz brodom na relaciji Split-Ancona (unutrašnje dvokrevetne i trokrevetne kabine)
✅prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije
✅  noćenje u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama na osnovi četiri polupansiona (doručak i večera)
✅ pratitelja grupe tijekom putovanja,
✅ prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja
✅ lokalnog turističkog vodiča u Firenci i Sieni, izlete u Montepulciano, Pienzu, Firencu, Bolognu, Lucu, Pisu, Sienu i San Gimignano 
✅ osiguranje od profesionalne odgovornost

Cijena putovanja ne uključuje:

❌  putno osiguranje
❌ karte javnog prijevoza
❌  ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene
❌ policu putnog zdravstvenog osiguranja  

OBAVEZNE NADOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 1,00 € / noć / osoba
– turističke slušalice za razglede: 6,00 € / osoba (paket za cijeli put)

FAKULTATIVNA NADOPLATA (cijene po osobi):
– karta za uspinjaču za Montecatini Alto: 7,00 €
– jednokrevetna soba za pet noćenja: 92,00 €

šifra aranžmana : 000sma