Toskana i Cinque Terre 🚢🚌 iz Splita

0
PREPORUKA
890 KM
PREPORUKA
890 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1846

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

više polazaka
Italija
Info
Fotografije

Toskana i Cinque Terre 🚌🚢iz Splita

Istražite s nama skrivene gradiće Toskane i uživajte u najljepšim prizorima: vinogradi, polja sa čempresima, srednjovjekovni gradići… Upoznajte ljepote slikovitog Nacionalnog parka Cinque Terre i oduševite se renesansnom Firencom. Cijena uključuje sve izlete i polupansion!

Program putovanja

1. dan SPLIT – ANCONA

Okupljanje grupe u 18:00 h u trajektnoj luci Split. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, ukrcaj u trajekt i polazak u 20:00 h prema Italiji. Noćna vožnja prema Anconi.

2. dan ANCONA – MONTEPULCIANO – PIENZA – MONTECATINI TERME

Po dolasku u Anconu, slijedi odlazak u istraživanje skrivenih gradića južne Toskane. Ovdje Vas očekuju najljepši prizori, koje često imate prilike vidjeti na fotografijama: vinogradi, polja sa čempresima, srednjovjekovni gradići na vrhu brda… Upravo ovdje Vas očekuje pravi doživljaj Toskane. Odlazak prema slikovitom MONTEPULCIANU, prema mnogima jednom od gastronomskih središta Toskane, poznatom po vinu nobile. Po dolasku, šetnja uz pratitelja putovanja: PALAZZO COMUNALE – PALAZZO TARUGI – DUOMO – SANTA MARIA DELLE GRAZIE – CRKVA SAN BIAGGIO (remek djelo graditelja Antonia Sangalla). Slobodno vrijeme za individualne programe, capuccino, čašu vina ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema PIENZI, malenom renesansnom gradiću, koji je od 1996. godine stavljen pod zaštitu UNESCO – a. Poznata je i kao grad sagrađen po mjeri čovjeka , ali i po ovčjem siru PECORINO tako da svakako u nekoj od mnogobrojnih radnjica degustirate i kupite sir. Pienza, smještena u dolini Val d’Orcia je grad kojeg mnogi opisuju kao ”vrhunac renesansnog urbanizma” zahvaljujući papi Piu II, koji je dao izgraditi ovaj renesansni arhitektonski dragulj. Grad je poslužio i kao kulisa za potrebe snimanje filmova The English Patient, Gladiator i Under the Tuscan Sun. Po dolasku zajednička šetnja i upoznavanje grada: PALAZZO PICCOLOMINI – DUOMO – PALAZZO COMUNALE – PALAZZO BORGIA.. Slobodno vrijeme za uživanje u okusima Toskane. Ne zaboravite degustirati i kupiti PECORINO, uvjereni smo da ćete uživati u njegovom okusu.. Nakon uživanja u ljepotama Južne Toskane, odlazak prema hotelu u Montecatini terme. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan PISA - CINQUE TERRE

Doručak. Okupljanje grupe i polazak na cjelodnevni izlet u slikovitu LIGURIJU, točnije u Nacionalni park ”CINQUE TERRE”, što je naziv za pet naselja ligurskog priobalja. No prije obilaska slikovitog Nacionalnog parka, obići ćemo PISU, u kojoj ćemo najveću pažnju posvetiti CAMPO DEI MIRACOLI gdje se nalazi KATEDRALA, KRSTIONICA , čuveni 58 m visoki KOSI TORANJ, koji je dovršen 1 350. godine te čuveno groblje CAMPOSANTO sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Nakon razgleda, slijedi kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira, dok se oni najhrabriji mogu popeti na toranj i uživati u predivnom pogledu. Okupljanje grupe i kraća vožnja do LA SPEZIE. Ova slikovita mjesta su međusobno povezana željeznicom, a vožnja vlakom pruža jedinstveni pogled na slikovite vapnenačke stijene, koje tvore strmu i stjenovitu obalu s tipičnim terasama. Razgled započinje s MONTEROSSOM, mjestom koje je poznato po najljepšim plažama. Slijedi odlazak u VERNAZZU, autentično ribarsko selo živo obojenih fasada, s obiljem izvrsnih restoran, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Dalje nastavljamo vožnju vlakom preko CORNIGLIE do RIOMAGGIOREA, srednjovjekovnog grada s bogatom poviješću iz rimskog doba. Poznata ”Via dell’Amore”, odnosno Put ljubavi, 900 metara duga staza ukopana u stijenu povezuje Riomaggore sa susjednim mjestom MANAROLOM, koje je poznato po prekrasnoj prirodnoj luci koja je dom brojnim čamcima, a pogled na tu sliku će Vas oduševiti. Povratak vlakom u La Speziu. Vožnja autobusom do Montecatini Terma. Večera. Noćenje.

4. danSIENA- SAN GIMIGNANO

Doručak. Nakon doručka odlazak do SIENE, prema mnogima jednom od najljepših mjesta čarobne TOSKANE. Naravno, postoji u Italiji starijih i ljepših gradova, no tko god je posjetio Sienu složiti će se da se može pohvaliti gotovo savršenim skladom prirodnih i kulturnih ljepota: pitomo pobrđe prošarano vinogradima, sela kao preslikana iz srednjeg vijeka, gradske zidine i prekrasni gradski trg u obliku polumjeseca… Siena je poznata kao rodno mjesto svete Katarine, a jedna od njezinih posebnosti je u tome što je građena od crvene opeke, za razliku od ostalih gradova Toskane. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: PIAZZA DEL CAMPO – PALAZZO PUBLICO ili GRADSKA VIJEĆNICA – GOTIČKA KATEDRALA PISANO sa propovijedaonicom SAN DOMENICO – TORRE DEL MANGIA. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje gradskih ljepota, uživanje u okusima Toskane, posebice u tradicionlnom kolaču PANFORTE, koji vuče podrijetlo upravo iz Siene ili pak za kupnju suvenira. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja slikovitom regijom CHIANTI, brežuljkastim krajem koji se nalazi u trokutu između Firence, Sienne i Arezza. Oduševiti će Vas brežuljici ukrašeni vinogradima! Dolazak u grad poznat po srednjovjekovnim tornjevima – SAN GIMIGNANO. Zajednička šetnja živopisnim središtem grada, uz pratitelja putovanja: PIAZZA DELLA CISTERNA I PIAZZA DEL DUOMO (dva glavna gradska trga na kojima se nalazi većina spomenika) – PALAZZO VECCHIO DELLA PODESTA – PALLAZO PRETORIO – CRKVA COLLEGIATA – TORRE ROGNOSA. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje slikovitog grada, u kojem kao da je vrijeme stalo. Ovdje Vas očekuju brojne suvenirnice sa prekrasnim detaljima, ali i tradicionalnim delicijama, brojni vinski podrumi te slikoviti restorani i kafići. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje. Poslije večere predlažemo odlazak uspinjačom na MONTECATINI ALTO – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Prošetajte slikovitom piazzom, popijte čašu chiantija i uživajte u romantičnoj večeri i duhu Toskane. Noćenje.

5.danFIRENZA - SPLIT

Raniji doručak i odjava iz hotela. Okupljanje grupe i odlazak prema FIRENCI, glavnom gradu Toskane, svjetskom središtu kulture i umjetnosti. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: KATEDRALA – KRSTIONICA – GIOTTOV ZVONIK – CRKVE SANTA CROCE – MEDIČEJSKE GROBNICE – CRKVA SAN LORENZO – PONTE VECCHIO – PIAZZA SIGNORIA. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantija, kušati ukusni CANTUCCINI, klasični slatki biskvit sa bademima i hrskavom koricom, razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja, obići sajam ili pak prošetati do PONTE VECCHIA, koji je prepun zlatarskih radnji. Nakon uživanja u renesansnoj Firenci, okupljanje grupe i polazak prema Splitu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zaustavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u ranim jutarnjim satima.

POLASCI: 
22.09. – 26.09.2024
06.10. – 10.10.2024
27.10. – 31.10.2024.

Cijena aranžmana po osobi: 890,00 KM

 

Dodatne info

Cijena putovanja uključuje:

✅  Brodsku kartu na relaciji Split – Ancona sa noćenjem s doručkom u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama
✅ Prevoz turističkim autobusom visoke kategorije
✅ Noćenje u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama na osnovi tri polupansiona (doručak i večera)
✅ Pratitelja grupe tokom putovanja
✅ Lokalnog turističkog vodiča u Firenci i Sieni, izlete u Montepulciano, Pienzu, Firencu, Cinque Terre, Pisu, Sienu i San Gimignano 
✅ Sve razglede prema programu te troškove organizacije

Cijena putovanja ne uključuje:

❌ Putno osiguranje
❌ Karte javnog prijevoza
❌ Ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene
❌ Osobne troškove

OBAVEZNE NADOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 1,00 € / noć / osoba
– ulaznica za NP Cinque Terre: nove cijene od kraja ožujka 2024. godine ;  cijene prema mjesecu i danu u mjesecu
– turističke slušalice za razglede: 10,00 € / osoba (paket za cijeli put)

FAKULTATIVNA NADOPLATA (cijene po osobi):
– karta za uspinjaču za Montecatini Alto: 7,00 €
– jednokrevetna soba za četiri noćenja: 92,00 

šifra aranžmana : 000sma