Sjeverni Kipar ✈ iz Sarajeva

0
POSEBNA PONUDA
Od1,270 KM
POSEBNA PONUDA
Od1,270 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

7880

Izdvajamo

Hotel Horizont, Baška Voda

Hurgada ✈ iz Sarajeva , 1.MAJ

Grand Hotel Slavia , Baška Voda

TURSKA

Izuzetna klima, prirodne ljepote, bogato historijsko i kulturno nasljeđe (antički gradovi Salamis, Kurion i Amatus), pješčane i šljunkovite plaže, kristalno plavo more, mnoštvo novoizgrađenih luksuznih hotela, bogata nacionalna kuhinja i vina, mnoštvo Casina, čine Sjeverni Kipar sve prisutnijom destinacijom u turističkoj ponudi agencija Elite Travel.

Ostrvo Kipar je od 1974.god. podjeljeno na Grčki i Turski dio tj. na Republiku Kipar na jugu i Turski dio Kipra na Sjeveru, koji zauzima 37% ukupne površine sjevernog i istočnog dijela ostrva. Glavni grad, službeno je Sjeverna Nikozija, dok je drugi centar po veličini i značaju Kirenija.

 

Sjeverni Kipar | Najljepša ljetovališta i plaže

Sjeverni dio Kipra ima brojna arheološka nalazišta iz antičkog perioda, katedrale, manastire, džamije, pješčane plaže i uvale u kojima su izgrađeni luksuzni i sadržajni hotelski resorti. Prijatna klima, izuzetno toplo tirkizno more, prirodne ljepote, bogata gastronomska ponuda upotpunjuju destinaciju idealnu za odmor. Glavni turistički centri, poznati istinskim ljubiteljima turizma su Kirenija, Famagusta/Bafra.

 

KIRENIJA (Kyrenia/Girne), grad na sjevernoj obali Kipra, nekadašnje ribarsko selo okruženo planinama, proslavilo se Sredozemljem po bogatstvu biljnih i životinjskih vrsta, prije svega velikom broju ptica i cvjetanju orhideja. Stanovnici ovog grada ponosni su na Kirenjsku tvrđavu i muzej u kojem se nalazi prastari brod izvađen iz morskih dubina. Na samo nekoliko minuta vožnje od Kirenije nalazi se i zamak Svetog Hilariona izgrađen za vrijeme krstaških ratova. Danas je Kirenija centar turizma s bogatom hotelskom ponudom na pješčanim plažama bistrog mora, starim gradom koji je okrenut ka marini, s mnoštvom suvenirnica, ribarskih brodova, malih restorana i taverni s tradicionalnom turskom kuhinjom u kojima se tokom večeri pjevaju turske i grčke pjesme uz zvuke šargije i mandoline.

FAMAGUSTA, četvrti po veličini i značaju grad na Kipru, luksuzna i mirna regija, sa vjerovatno najljepšim plažama na cijelom ostrvu i luksuznim hotelima turskog standarda.
Grad Famagusta je sagrađen na temeljima starog grada Salamisa i predstavlja autentičnu cjelinu sa čuvenim “gradom duhova”. Ima veoma zanimljivu historiju i krase ga zidovi sa Otelovim tornjem i Gotska katedrala Svetog Nikole iz XIII vijeka. Uske ulice popločane kaldrmom vode ka tornju. Duž njih su radnje u kojima se prodaje tekstil, zlato, koža i različiti grnčarski proizvodi, a uz mora su restorani sa poznatim specijalitetima grčko-turske kuhinje.

Najljepše pješčane plaže na cijelom ostrvu se nalaze u Famagusti, u Bafri i nacionalnom Parku Karpaz (Karpasia Beach, Burhan Golden Beach).

Info

S J E V E R N I  K I P A R
Let iz Sarajeva redovnom linijom Turkish airlines-a

LET IZ SARAJEVA REDOVNOM LINIJOM TURKISH AIRLINES-a

8 dana / 7 noćenja

14.07. – 21.07.2024.
12.08. – 19.08.2024.
09.09. – 16.09.2024.

 Rani booking do 31.01.2024
↓ 

SJEVERNI KIPAR 

 

Fotografije

Satnica letova:

 

Sarajevo   Istanbul           09:10 12:05 

Istanbul   Ercan               13:25 15:00

 

Ercan       Istanbul           15:50 17:35  

Istanbul    Sarajevo          18:50 19:40 

Dodatne info

HB – polupansion,All inclusive, UAL – Ultra All inclusive ,Soft All inclusive

Cijena aranžmana uključuje:
• SMJEŠTAJ: odabrani Hotel u standardnim dvokrevetnim soba 8 dana/7 noćenja sa odabranom uslugom;
• AVIO PRIJEVOZ: Sarajevo – Istanbul – Ercan – Istanbul – Sarajevo; 
• PRIJEVOZ PRTLJAGE AVIONOM: 23 kg + 8 kg;
• AERODROMSKE I SIGURNOSNE TAKSE;
• TRANSFERE NA ODREDIŠTU: aerodrom -hotel- aerodrom;
• Usluge lokalnog predstavnika/vodiča na destinaciji.

Cijena aranžmana ne uključuje:
• Putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od rizika otkaza putovanja;
• Obroke i smještaj drugačije od navedenih;
• Fakultativne izlete, individualne troškove, najam opreme na plažama kao ni druge usluge koje nisu navedene u programu;
 

NAČIN PLAĆANJA:
Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 40% od iznosa aranžmana, a ostatak najkasnije 20 dana pred put

šifra aranžmana : 000elt