SICILIJA ✈️ IZ ZAGREBA

0
FIRST MINUTE
Od1,900 KM
FIRST MINUTE
Od1,900 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

4738

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

Sicilija✈️iz Zagreba

First minute cijena aranžmana po osobi: 1.900 KM

* vrijedi za uplate do 30 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta

Redovna cijena aranžmana: 2.000 KM

Fotografije
Info

SICILIJA
„Autentična emocija Mediterana“

GARANTIRANI POLAZAK posebnim zrakoplovom iz Zagreba

4.10. – 8.10.2024.

PALERMO – AGRIGENTO – CATANIA – ETNA – TAORMINA – SIRACUSA- PALERMO- CEFALU

Otok „sunca, vina, maslina i naranči“ privlači ljubitelje kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota i impresivnih krajolika. Stoljećima na raskrižju pomorskih puteva između Europe i Afrike gdje su brojni osvajači ostavili svoj trag,  gdje možete doživjeti pravi vrtlog kultura, gastronomsku rapsodiju te specifičan način života pun temperamenta!

Program putovanja

04.10.ZAGREB – PALERMO – AGRIGENTO - CATANIA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim avionom iz Zagreba za Palermo s polaskom u 7.30 sati. Nakon slijetanja u 9.30 sati, slijedi vožnja do Agrigenta, jednog od najstarijih gradova na Siciiji, osnovanog kao grčka kolonija Akràgas u 6. st.prije Krista. Posjet veličanstvenoj Valle dei Templi , Dolini hramova, na UNESCO listi svjetske baštine. Na tom velikom i svetom području nalaze se najveći i najbolje očuvani grčki hramovi izvan Grčke: Hera, Concordia, Giunone, većinom iz 4. i 5.st. prije Krista. Nastavak vožnje do Catanije, drugog najvećeg grada Sicilije, odlazak do glavnog trga, orijentacijska šetnja: Piazza del Duomo s Vaccarinijevim djelom Liotru, fontana slonova iz 18.st. koja prema legendi ima moć smirivanja Etne, katedrala od bijelog mramora posvećena Sv. Agati, zaštitnici grada, (tu je sahranjen kompozitor Vincenzo Bellini), te glavne ulice Via Etnea i Via dei Crociferi. Na trgu Largo del Rinazzo nalazi se i ulaz u park Villa Bellini gdje je postavljena bista Vincenza Bellinija po kojemu je park i dobio ime. Nekadašnje naselje Katane je nakon burne povijesti i potresa obnovljeno u 17.st. u baroknom stilu. Zajedno s baroknim gradovima Val di Nota uvršten je na UNESCO popis svjetske baštine. Smještaj u hotel. Noćenje.

05.10.CATANIA – ETNA – TAORMINA - CATANIA

Doručak. Odlazak na izlet do obližnje Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri. Fakultativno mogućnost vožnje žičarom do 2.500 m visine, te dalje terenskim vozilima na 2.900 m, gdje s lokalnim vodičem možete prošetati oko vulkanskih kratera (doplata na licu mjesta). Radi geoloških posebnosti i iznimne vrijednosti za naš planet, Etna je od 2013.g. na UNESCO listi svjetske baštine. Nakon pauze za fotografiranje i kupovinu suvenira, nastavak vožnje do prekrasne Taormine, bisera Sicilije i jednog od najljepših gradića Italije, na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža predivan pogled na Etnu i okolicu. Razgled grada: antički Teatar iz 3.st., Katedrala, Piazza IX Aprile, Rimski Teatar (Odeon), Palazzo Corvaja. Slobodno vrijeme za šetnju šarmantnom glavnom ulicom Corso Umberto, kupovinu suvenira, proizvoda na bazi limuna i naranči, kušanje lokalnih specijaliteta poput „arancini“ u Antica rosticceria Da Cristina, te ukusnih slatkih cannola. Povratak u hotel. Noćenje

06.10. CATANIA –SIRACUSA – PALERMO

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji, grada-države velike moći, rivala Atene, kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad “. Posjet arheološkom nalazištu: rimski amfiteatar iz 4.st. prije Krista, tek nešto manji od veronske Arene, grčki teatar u kojem su izvođene tragedije i komedije poznatih autora kao što su Eshil i Epicharmus, čija se pozornica i danas koristi, legendarna špilja „Dionizijevo uho“. Odlazak do otočića Ortigia s povijesnom jezgrom na UNESCO popisu svjetske baštine, šetnja slikovitim ulicama do Piazze Duomo, okružene baroknim palačama, katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve, fontana Arethusa s prirodnim izvorom kojeg je prema legendi stvorila božica Artemida. Nastavak vožnje do Palerma, grada bogate povijesti kojeg su osnovali Feničani, a kasnije ga osvajali Rimljani, Saraceni i Normani. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak do glavnog gradskog trga Politeama, slobodno vrijeme za šetnju i večeru u nekom od restorana s bogatom gastronomskom ponudom tradicionalne kuhinje. Noćenje.

07.10.PALERMO – izlet MONREALE - PALERMO

Doručak. Odlazak na izlet do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, smještenog na obroncima Monte Caputo, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. st. ukrašenoj serijom zlatnih mozaika, remek-djelo bizantske umjetnosti. Ciklus mozaika razrađuje koncept trijumfa kršćanstva u tri različite faze, pokazujući Stari zavjet, epizode iz Isusova života, Novog zavjeta i Djela o apostolima. U benediktinskom samostanu uz katedralu nalazi se prekrasan 47 m dug klaustar, s 228 dvostruko spojenih stupova s bogatim ukrasima (doplata za ulaznice). Stara sicilijanska izreka: „Tko dođe u Palermo, a ne vidi Monreale, kao da je došao na magarcu, a vratio se pješice.“ Povratak u Palermo, odlazak na razgled grada pješice: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača-nekadašnja arapska tvrđava koju su normanski vladari pretvorili u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina iz 12. st. na 1.katu Kraljevske palače, Teatro Massimo- najveće talijansko kazalište i treće u Evropi, nakon pariške Opere Garnier i bečke Državne Opere, Quattro Canti- srce starog Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom “srama” (della vergogna). Slobodno poslijepodne za istraživanje grada. Noćenje.

08.10.PALERMO – CEFALU – PALERMO Zračna luka - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja (cca 1 sat) do slikovitog gradića Cefalù na Tirenskoj obali, izgrađenog ispod velike stijene u obliku krune, upravo je ta grčka riječ u korijenu imena grada, a vizura sa stijenom jedan je od najpoznatijih fotografskih motiva Sicilije. Odlazak do glavne gradske ulice Corso Ruggero, te do veličanstvene Normanske katedrale iz 12.st., gdje lokalni stanovnici uživaju u „slatkoj opuštenosti” (dolce niente) i „slatkom životu“ (la dolce vita). Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim zavojitim uličicicama s kafićima, restoranima i malim dućanima, te posjet velikoj pješčanoj plaži koja je uvrštena među najbolje plaže Italije. Transfer do Zračne luke u Palermu, prijava na direktan let posebnim avionom s polaskom u 18.30, s dolaskom u Zagreb u 20.30 sati.

Dodatne info

Cijena uključuje:
✅ Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb –Palermo – Zagreb
✅ 1 komad predane prtljage po osobi do 15 kg + 1 komad ručne prtljage do 5 kg dimenzija 55x40x23 cm
✅ 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama
✅ prijevoz autobusom na Siciliji prema programu, razglede prema programu, lokalne vodiče na na lokalitetima: Agrigento, Taormina, Siracusa, Palermo&Monreale
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, troškove pripreme, organizacije putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:
❌ doplatu za jednokrevetnu sobu 
❌ boravišnu pristojbu 2-4 eur po osobi po noćenju (plaća se na licu mjesta), 
❌ ulaznice za lokalitete koji se posjećuju tijekom razgledavanja
nosače prtljage, napojnice za vozače i vodiče, slušalice (ako budu potrebne) cca € 2 po osobi/danu, dodatne troškove koji nisu predviđeni programom.

Doplata za jednokrevetnu sobu (kod prijave): 150 Eur

 

Popusti: 90 Eur za dijete do 12 god. na 3.pomoćnom ležaju, 50 Eur za osobe starije od 12 god. na 3.pomoćnom ležaju

 

Šifra putovanja:AzT