Sicilija✈iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od1,598 KM1,498 KM
FIRST MINUTE
Od1,598 KM1,498 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1472

Izdvajamo

Hotel Horizont, Baška Voda

Hurgada ✈ iz Sarajeva , 1.MAJ

Grand Hotel Slavia , Baška Voda

Češka
Info

Sicilija 

Direktan let posebim avionom iz Zagreba
GARANTIRANI POLAZAK
17.02.2024. – 20.02.2024.
4 dana/3 noći

CATANIA – SIRACUSA – PALERMO-MONREALE – CEFALU – TAORMINA – ETNA – CATANIA

 

 

 

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. Dan, ZAGREB - CATANIA - SIRACUSA - PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim avionom iz Zagreba za Cataniju u 8:00 sati. Nakon slijetanja u 9:45 sati, vožnja do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji, grada-države velike moći, rivala Atene, kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad. Posjet arheološkom nalazištu: rimski amfiteatar tek nešto manji od veronske Arene, spektakularni grčki teatar u kojem su izvođene tragedije i komedije poznatih autora kao što su Eshil i Epicharmus, čija se pozornica i danas koristi, legendarna špilja „Dionizijevo uho“. Odlazak do otočića Ortigia s povijesnom jezgrom na popisu UNESCO baštine, šetnja slikovitim ulicama do Piazze Duomo, okružene baroknim palačama, katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture: spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve, fontana Arethusa s prirodnim izvorom kojeg je prema legendi stvorila božica Artemida. Slobodno vrijeme za šetnju gradom, ručak. Nastavak vožnje do Palerma. Smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo šetnju do trga Politeama, te večeru u nekom od restorana s bogatom gastronomskom ponudom tradicionale kuhinje. Noćenje.

2. dan PALERMO - MONREALE - PALERMO

Doručak. Odlazak na izlet do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, smještenog na obroncima Monte Caputo, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. st. ukrašenoj serijom zlatnih mozaika, remek-djelo bizantske umjetnosti. Ciklus mozaika razrađuje koncept trijumfa kršćanstva u tri različite faze, pokazujući Stari zavjet, epizode iz Isusova života, Novog zavjeta i Djela o apostolima. U benediktinskom samostanu uz katedralu nalazi se prekrasan 47 m dug klaustar, s 228 dvostruko spojenih stupova s bogatim ukrasima (doplata za ulaznice). Povratak u Palermo, odlazak na razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača- nekadašnja arapska tvrđava koju su normanski vladari pretvorili u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina iz 12 st. na 1.katu Kraljevske palače, Teatro Massimo, Quattro Canti- srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom “srama” (“della vergogna”). Slobodno poslijepodne za istraživanje grada. Noćenje.

3. Dan, PALERMO - CEFALU - TAORMINA

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do slikovitog gradića Cefalù na Tirenskoj obali, smještenog ispod velike stijene koja izgleda kao kruna iznad grada te je čest motiv na fotografijama. Kratka pauza za šetnju i „espresso“ u nekom od kafića na trgu ispred veličanstvene normanske katedrale iz 12 st. Nastavak vožnje do prekrasne Taormine, bisera Sicilije i jednog od najljepših gradića Italije, na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža predivan pogled na okolicu i Etnu. Razgled grada: Grčki Teatar iz 3.st.,Katedrala, Piazza IX Aprile, Rimski Teatar (Odeon), Palazzo Corvaja, kratka šetnja do gradskog vrta s egzotičnim biljkama. Slobodno vrijeme za šetnju šarmantnom glavnom ulicom Corso Umberto, kupovinu suvenira, proizvoda na bazi limuna i naranči, kušanje lokalnih specijaliteta poput „arancini“ u Antica rosticceria Da Cristina, te ukusnih slatkih cannola. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. Dan, CATANIA – ETNA – CATANIA

Doručak. Odjava iz hotela, odlazak na izlet do obližnje Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno mogućnost vožnje žičarom do 2.500 m. visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 m., gdje s lokalnim vodičem možete prošetati oko vulkanskih kratera (doplata na licu mjesta). Radi geoloških posebnosti i iznimne vrijednosti za naš planet, Etna je od 2013 g. na UNESCO listi svjetske baštine. Nastavak vožnje do Catanije, drugog najvećeg grada Sicilije, odlazak do glavnog trga, orijentacijska šetnja: Piazza del Duomo s Vaccarinijevim djelom Liotru, fontana slonova iz 18.st. koja prema legendi ima moć smirivanja Etne, katedrala od bijelog mramora posvećena Sv. Agati, zaštitnici grada, (tu je sahranjen kompozitor Vincenzo Bellini), te glavne ulice Via Etnea i Via dei Crociferi. Via Etnea, žila kucavica grada s dućanima i pješačkom zonom dugom oko 3 km spaja glavni gradski trg Piazza Duomo s parkom Gioeni. Na trgu Largo del Rinazzo nalazi se i ulaz u park Villa Bellini gdje je postavljena bista Vincenza Bellinija po kojemu je park i dobio ime. Nekadašnje naselje Katane je nakon burne povijesti i potresa obnovljeno u 17.st. u baroknom stilu. Zajedno s baroknim gradovima Val di Nota uvršten je na UNESCO popis svjetske baštine. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Transfer do Zračne luke u Cataniji, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom s polaskom u 19:00 sati, te dolaskom u Zagreb u 20:50 sati.

Dodatne info

 

Redovna cijena aranžmana: 1.598KM
First minute cijena : 1.498 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

✅ prijevoz avionom prema programu na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb 
✅aerodromske takse
✅ 1 komad predane prtljage do 20 kg + 1 komad ručne prtljage (do 6 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
✅ 3 noćenja s doručkom u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama
✅ prijevoz autobusom na Siciliji prema programu
✅  razglede prema programu   
✅ lokalne vodiče, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, troškove pripreme, organizacije putovanja i jamčevinu.

CIJENA aranžmana ne uključuje (plaćanje na Siciliji):

❌boravišnu taxu cca 2 eur po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela),
❌ulaznice za lokalitete koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
❌nosače prtljage,
❌napojnice za vozače i vodiče, slušalice (ako budu potrebne) € 2-3 po osobi/danu,
❌dodatne troškove koji nisu predviđeni programom

Doplate kod prijave:  za jednokrevetnu sobu 240 KM 
Popusti: 140 KM za dijete do 12 god. na 3.pomoćnom ležaju

Informativne cijene ulaznica po osobi, plaćanje na licu mjesta:
Siracusa arheološki park 17 Eur, Monreale ( katedrala i klaustar samostana ) 12 Eur, Normanska palača i Cappella Palatina 19,50 Eur, crkva sv.Katarina 2 Eur, crkva Martorana 2 Eur, Taormina antičko kazalište 13,50 Eur, doplata za žičaru na Etni odrasli 80 Eur, djeca od 5-10 g. 50 Eur

Informacije o smještaju:
17.02.-19.02.//HOTEL MERCURE PALERMO 4* ili sl.
19.02.-20.02.// GIARDINI NAXOS 4* ili sl.

Informativni red letenja:
17.02.2024/ subota/ ZAGREB – CATANIA /    08:00 – 9:45
20.02.2024/ utoraak/  CATANIA – ZAGREB/ 19:00 – 20:50

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noći
Najmanji broj putnika: 40

Šifra putovanja: oooAzr