Rim ✈ iz Splita

0
opet za RIM iz Splita
Od1,256 KM934 KM
opet za RIM iz Splita
Od1,256 KM934 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3725

Izdvajamo

Hotel Horizont Baška Voda

Tunis ✈ iz Sarajeva

Hotel Slavija Baška Voda

Dubrovački vrtovi sunca

Apulija 🚌🛳 iz Dubrovnika

više polazaka
Italija
Info
Fotografije
Program putovanja

Rim, vječni grad jedan od najljepših gradova na svijetu

Nezaobilazni Vatikan i bazilika Svetog Petra

Smještaj u hotelu u centru Rima

Termini putovanja:  

24.-27.02.2022.
FM cijena 934KM po osobi
🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹
17.-20.03.2022.
FM cijena 934KM po osobi
🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹
15.-18.04.2022.
FM cijena 1256KM po osobi- GARANTIRAN POLAZAK
🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹
27.-30.05.2022.
FM cijena 1202KM po osobiGARANTIRAN POLAZAK
🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹
16.-19.06.2022.
FM cijena 1256KM po osobi-GARANTIRAN POLAZAK

AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU.
FM POPUST OD 50KM UKLJUČEN U CIJENU ZA REZERVACIJE DO 30 DANA PRIJE POLASKA  

 

 Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama   vezano uz potrebe za PCR testiranja, COVID pasoša  i mogućnostima ulaska u Italiju.

1. dan Split-Rim

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje za Rim u 14.35 sati na liniji OU380 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17.10 sati. Transfer do hotela. Smještaj u sobe i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do trga Piazza di Spagna, popularnog sastajališta Rimljana uz barokne stepenice i uličice pune trgovina i slatkih kavana, ovjekovječene u mnogim poznatim filmovima i poprište rimskog godišnjeg modnog showa. Ispod trga nalazi se jedna od najpoznatijih modnih ulica na svijetu, Via Condotti, gdje su smješteni dućani najpoznatijih modnih dizajnera i dizajnera nakita, a šetnju ćemo završiti kod Fontane di Trevi, najslavnije rimske fontane. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od obližnjih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2.danRim

Doručak. Razgled grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju voditelja putovanja: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija, Rimski forum (Forum Romanum), srce starog Rima, oko kojeg se odvijao sav gradski život u vrijeme carstva, slavoluk Septima Severa i Titusa, Via Sacra, Vestalski hram, Koloseum ili “Flavijev amfiteatar”, najpoznatiji amfiteatar iz perioda rimskog carstva koji je u svoje doba mogao primiti 50.000 gledatelja, Kapitol (Campidoglio), jedan od sedam slavnih rimskih brežuljaka čiji je današnji izgled osmislio Michelangelo, Trajanov stup, trijumfalni stup na Trajanovom forumu podignut u čast njegove pobjede nad Dačanima, Piazza i Palazzo Venezia koju je sredinom 15. stoljeća dao graditi venecijanski kardinal Pietro Barbo, koji je 1464. godine postao papa Pavao II. Zgrada je odličan primjer renesanse arhitekture, a služila je kao papinska i plemićka rezidencija. Trgom Venezia (Piazza Venezia) dominira velebni memorijal Il Vittoriano, posvećen prvom talijanskom kralju – Viktoru Emanuelu II. Taj je spomenik poznat i pod nazivom Oltar domovine, a građen je od 1885. do 1935. godine, iako je najveći dio bio dovršen još 1911. godine, do 50. godišnjice ujedinjenja Italije. Kako izgleda kontrast između blještave bjeline novog i ‘tamne’ starine najbolje se vidi na stražnjem dijelu Vittoriana, na koji se naslanja više stoljeća stara bazilika Santa Maria in Aracoeli. Odlazimo potom do Panteona, “Hrama svih bogova” iz perioda cara Hadrijana, jedan od najslavnijih rimskih spomenika koji je više puta uništavan i obnavljan, nekoć najveća svjetska crkva, Piazza Navona koja je Rimljanima možda najdraži rimski trg, trg kojeg je konstruirao Bernini na mjestu starorimskog hipodroma. Slobodno poslijepodne za kupovinu, posjete muzejima, itd. Navečer preporučujemo odlazak u rimsku četvrt Trastevere, mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama i umjetničkom ozračju, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Noćenje.

3. danRim i Vatikan

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Vatikana, najmanje države na svijetu. Posjet Rimu i Vatikanu nije potpun bez odlaska u baziliku Svetog Petra koja se nalazi na istoimenom trgu (Piazza San Pietro) i to je najveće kršćansko svetište na svijetu. Sagrađena je na mjestu stare starokršćanske bazilike koju je podigao car Konstantin Veliki na molbu pape Silvestra I. još 326. godine na mjestu gdje je Sveti Petar razapet na križ, u blizini Neronovog cirkusa. Ova starokršćanska bazilika je bila jako zapuštena pa ju je trebalo obnoviti i zbog potreba crkve nadograditi. Današnju baziliku odlučio je izgraditi Papa Nikola V, ali zbog njegove smrti projekt je obustavljen. Zatim je Papa Julije II započeo izgradnju nove bazilike, koja je konačno završena 1626. godine. Bazilika je svetište u kojemu se nalaze neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela, poput Michelangelove skulpture Pietà, a kada se spominje umjetnost, svakako treba izdvojiti vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i pripadajućoj Sikstinskoj kapeli. U Muzejima se čuva neprocjenjivo blago, među kojima su brojna slavna djela, primjerice skulptura u pokretu Laokontova skupina, Michelangelove freske „Stvaranje čovjeka“ i „Sudnji dan“ u Sikstinskoj kapeli te Rafaelove „Rasprava o presvetom sakramentu (Disputa)“ i „Atenska škola“. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnim pogledom na Trg Svetog Petra, Vatikan i gotovo cijeli Rim. Slobodno vrijeme posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Poslijepodne nastavak razgleda grada: Castelo Sant’ Angelo, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna i čuvene španjolske stepenice, Fontana di Trevi, Santa Maria Sopra Minerva, Piazza Navona, Campo de Fiori. Večer provedite u večernjoj šetnji gradom ili posjetite jedan od mnogobrojnih rimskih barova ili restorana. Noćenje u hotelu.

4. danRim-Split

Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno prijepodne koje predlažemo da iskoristite za kupovinu ili kavu na nekom od gradskih trgova. Povratak u hotel na transfer do zračne luke. Na putu prema zračnoj luci usputni razgled crkvi San Giovanni Laterano, rimske prvostolnice i Bazilike Svetog Pavla Izvan Zidina (Basilica Papale San Paolo fuori le Mura). Po dolasku u zračnu luku Fiumicino slijedi prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 18 sati na liniji OU381 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split u 19.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.50 sati i dolazak u Zagreb u 20.40 sati.

Dodatne info

Cijena uključuje:

  • prijevoz avionom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
  • aerodromske takse (u iznosu od 320KM )
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • organizirani transfer zračna luka Rim Fiumicino – hotel – zračna luka Rim Fiumicino
  • tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u centru Rima
  • razgledi prema programu putovanja
  • slušalice s uređajima za razgled grada
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

  Doplate

– boravišna pristojba u Rimu: 4 EUR – 6 EUR po osobi po danu (tačan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnoj obavijesti o putovanju)

– jednokrevetna soba 

Informativne cijene ulaznica:

– ulaznica za Vatikanske muzej i Sikstinsku kapelu – 17 EUR, besplatno djeca do 6 godina (popust 8 EUR za djecu od 6 -18 godina., studenti do 26 godina)

– Kupola bazilike Sv. Pavla 6 EUR stubištem, 7 EUR liftom

– Koloseum, Rimski Forum i Palatinska galerija 16 EUR

– Kapitolski muzeji cca 11,50 EUR

– Galerija Borghese 13 EUR ( besplatno za djecu do 18 god )

– Ulaznica za Katakombe San Calisto 8 EUR

 

Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na stranici 

https://tickets.museivaticani.va/home  za 3. dan boravka od 11.30 h ili kasnije.

 

Svi razgledi po Rimu će se obavljati pješice i metroom. Cijena pojedinačne karte za metro iznosi 1,50 EUR po osobi dok je cijena dnevna karte za metro u Rimu 6 EUR ( moguća promjena)

 

 Popusti:

– 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)

– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines

Tehnički stop u Splitu. Putnici koji žele krenuti iz Splita, obavezni su pri prvoj uplati to pismeno naglasiti.