Rim ✈️ iz Sarajeva

0
RIM iz Sarajeva
Od699 KM
RIM iz Sarajeva
Od699 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

6799

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

2.11 - 05.11.2024
Italija
Info

Lacij sa glavnim gradom Rimom poznat je kao “srce Italije”. Oblast drevnog Lacija koja se poklapa sa današnjim Lacijom, bila je centar starorimske države i matično područje latinskog jezika. Glavni grad Italije „Vječni grad“ „Caput Mundi“, najmoćniji grad u povijesti civilizacije koji vijekovima ne gubi primat europskog i svjetskog centra umjetnosti, kulture, religije, politike, bogatstva. Nalazi se u centralnom dijelu zapadne obale Apeninskog poluotoka na rijeci Tiber, prostire se na čuvenih sedam brežuljaka. Šira gradska zona Rima ima oko 3,8 miliona stanovnika. U Rimu se nalazi i jedinstvena nezavisna papinska država Vatikan, što ga čini i jednim od najvećih svjetskih centara hodočašća. Arheološki ostaci velikog antičkog Rima svakako su prvi i najstariji razlog posjeta ovom gradu. Simboli antike uklopljeni su u urbani gradski ambijent – Koloseum, Panteon, Forum Romanum… Centar grada udaljen je svega 24 km od obale Tirenskog mora koje čitavoj oblasti daje predivnu, prijatnu i blagu klimu – još jedan od mnogih razloga da provjerite da li zaista svi putevi vode u Rim.

Fotografije
Program putovanja

1. dan Sarajevo-Rim

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2h prije leta u 10:30 Prijava na let za Rim. Vrijeme leta je 12:40, avio kompanija Wizz Air. Planirano vrijeme slijetanja u Rim je u 14:10.

Nakon pasoške kontrole, slijedi transfer do hotela. Prijava u isti i slobodno vrijeme. Noćenje.

2.danRim

.Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Rima sa najzanačajnijim kulturno-historijskim blagom Rima Foruma Koloseuma i posljednjeg počivališta posljednje Bosanske kraljice Katarine, obilazimo najznačajnije lokalitete antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vijekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima. Nakon obilaska najznačajnijih rimskih lokaliteta zaputit ćemo se prema crkvi u kojoj je grob posljednje Bosanske kraljice Katarine koja je jedna od najzanimljivijih i najslavnijih ličnosti srednjovjekovne Bosne, čija je tragična sudbina skončala 25. oktobra 1478. godine u Rimu, daleko od njene domovine.

3. danRim-Vatikan

Dorucak. Slobodno vrijeme ili poludnevni fakultativni izlet Vatikan Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. U večernjim satima predlažemo odlazak do četvrti Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

4. danRim-Sarajevo

Doručak, transfer do aerodroma, Let za Sarajevo u 10:35h

Termin: 02.11.2024- 3 noćenja
🇮🇹 Rim – Italija 🇮🇹

 

 

 

 

Cijena po osobi :
Redovna cijena……. 699 KM 

 

  

Dodatne info

Cijena putovanja u Rim uključuje:

✅Povratna avio karta na relaciji Sarajevo-Rim-Sarajevo
✅transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
✅hotelski smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* ili 4*
✅organizacija putovanja
✅pratilac grupe ili predstavnik na destinaciji
✅RUCNA PRTLJAGA (RUKSAK)

 

Cijena putovanja u Rim ne uključuje:

❌Putnicko zdravstverno osiguranje
❌Fakultative izlete
❌Boravisnu taksu
❌Individualne troskove
❌doplata za vise prtljage

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA MINIMALAN BROJ ZA REALIZACIJU 10 OSOBA

Forum i Koloseum (sa ulaznicom) – 55 €
Vatikan (sa ulaznicom) – 70 €
Pješačko razgledanje grada – 30 € 

 

Šifra putovanja:000m9