Barcelona ✈iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,499 KM1,299 KM
FIRST MINUTE
Od1,499 KM1,299 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1525

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

više polazaka
Španija
Info

BARCELONA avionom iz Sarejeva
Termin: 26.-30.11.2023.

Barcelona, nesumnjivo jedan od najljepših gradova na svijetu, bila je domaćin najznajčajnijih događaja poput, Olimpijskih igara 1992, Svjetskog prvenstva u fudbalu i košarci, najvećih svjetskih izložbi i kongresa. Grad je znamenit prije svega po svojoj arhitekturi, kojoj je najznačajnija djela dao Antonio Gaudi. Stanovnici Barselone ponosni su na sugrađanina koji im je podario čudesne građevine: katedrala „Sagrada familia“, kuće Mila i Batlo, park Guelj… pa se Barcelona može doživjeti kao muzej arhitekture i umjetnosti. 

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. Dan, SARAJEVO-BEOGRAD-BARCELONA

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo cca 2 h prije. Polijetanje aviona za Beograd u 14:40 h,presjedanje i let za Barselonu u 17:05h. Slijetanje na aerodrom Barselona u 19:45h. Po dolasku transfer do hotela i check in. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan BARCELONA

Doručak. Fakultativno cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram “Sveta Porodica” najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Povratak u hotel. Noćenje

3. Dan, BARCELONA

Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i šoping. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrt, glavnom šetalištu Rambla… fakultatvino Akvarijum, najveći u Evropi. Predlažemo Vam ili individulani odlazak u muzeje Pikasa, Miroa, vostanih figura, pomorskog muzeja, Nacionalnog muzeja Katalunje, galerije Olimpijade,.. a za šoping preporučujemo popularnu i pristupačnu Špansku modnu kuću Zaru, Springfild, Mango ili robnu kuću “El Corte Ingles”. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan, BARCELONA- MUZEJ SALVADORA DALIJA

doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu gradu Figueres – rodno mjesto svjetski poznatog umjetnika Salvadora Dalija, u kojem se nalazi i poznati muzej. Bilo da ste ljubitelj umjetnosti, kritičar ili avanturista trebate posjetiti jedan od najznačajnijih muzeja u Barceloni. Slobodno vrijeme za uživanje u razgledanju preko 1500 eksponata. Povratak u hotel. Slobodno veče . Noćenje.

5. Dan, BARCELONA-BEOGRAD-SARAJEVO

Doručak. Check out iz hotela te transfer do aerodroma.Cekiranje karata, pasoška kontrola te planirano polijetanje aviona iz Barselone za Beograd u 09:50h. Slijetanje u Sarajevo iz Beograda u 14:40h.Kraj programa.

Jesen U Barceloni

PROMO CIJENA ARANZMANA DO 31.08. – 1299, 00KM
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA – 1499, 00 KM 

 

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:

✅ Avio kartu  na relaciji  Sarajevo-Beograd-Barcelona/ povratna
✅ aerodromske takse i naknade
✅ transfer aerodrom-hotel-aerodrom
✅ Smještaj u Barceloni u hotelu Ronda House 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom
✅ troškove organizacije putovanja
✅ usluge vodiča    

CIJENA NE UKLJUČUJE:

❌ fakultativne izlete, ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
❌  lokalne turističke takse u hotelu
❌ putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Šifra putovanja: ooosLz