OD LISABONA DO PORTA✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od990 KM940 KM
FIRST MINUTE
Od990 KM940 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

928
11.01. – 15.01.2022. i 23.02. – 27.02.2022.
Portugal
Info

GRUPNI POLASCI
11.01. – 15.01.2022.
23.02. – 27.02.2022.
5 dana/4 noćenja

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB – (MÜNCHEN) – LISABON

Sastanak putnika s voditeljem putovanja na aerodromu Zagreb dva sata prije polijetanja aviona. Prijava na let i polijetanje aviona za Lisabon preko Münchena u 8.35 sati. Dolazak u München u 9.45 sati, a nastavak leta za Lisabon u 11.10 sati. Dolazak u Lisabon predviđen je u 13.25 sati po lokalnom vremenu. Slijedi poludnevni razgled Lisabona: odlazak autobusom do najzapadnije gradske četvrti Belém i pješački obilazak nekih od najpoznatijih lisabonskih znamenitosti, uvrštenih na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) svjedoci su i spomenici najslavnijem dijelu portugalske povijesti, razdoblju velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Nastavak vožnje prema središtu portugalske prijestolnice uz Belemsku palaču (aktualnu predsjedničku rezidenciju), Muzej kočija, uz rijeku Tejo ispod mosta 25. travnja (Ponte 25 de Abril), tržnicu Ribeira i gradsku vijećnicu, preko Trga trgovine (Praça de Comércio) do najstarije gradske četvrti Alfama. Posjet lisabonskoj katedrali Sé iz 12. stoljeća te crkvi i rodnom mjestu sv. Ante. Šetnja uz romantični vidikovac sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo, pored zamka sv. Jurja (Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. Po završetku razgleda, odlazak u hotel, prijava i smještaj. U večernjim satima predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u poznate četvrti Bairro Alto i Chiado s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan LISABON - LISABONSKA RIVIJERA: SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS

Doručak. Cjelodnevni izlet u Sintru, na Cabo da Roca i Cascais – tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do fascinantne palače Pena (ulaznica uz doplatu). Prostirući se na brežuljcima Sintre, palača je plod ideje ekscentričnog kralja Ferdinanda II. i odražava portugalski romantizam tog vremena. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „sedam čuda Portugala“, kao i na popis UNESCO-a. Okružuje je bogati park u kojem je više od 500 različitih vrsta stabala sa svih strana svijeta, od američke sekvoje do kineskog stabla ginka. Slobodno vrijeme za posjet palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak u Lisabon. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja na večeru uz fado (doplata na licu mjesta). Noćenje.

3. danLISABON – OBIDOS – BATALHA – FATIMA

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas do prekrasnog gradića Obidosa, nekoć vjenčanog poklona portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Nastavljamo putovanje Portugalom preko gradića Batalhe, gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Santa María da Vitoria, jedan od najljepših primjera kasne gotike u Portugalu s grobnicama portugalskih kraljeva. Samostan je posvećen Djevici Mariji nakon pobjede Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385. godine. Posjet samostanu (ulaznica nije uključena). Potom odlazimo prema Fátimi, jednom od najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu, u malom portugalskom gradiću koji je dobio svoje ime po legendi u kojoj je Fátima, kći maurskog princa, u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. Dana 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je zajedno s Lourdesom najposjećenije u Europi. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Poslije razgleda prijava i smještaj u hotel u Fatimi. Večera i noćenje u hotelu.

4.danOBIDOS / ALCOBACA /NAZARE / FATIMA / PORTO

Doručak u hotelu. Nakon doručka, 08:30h polazak za Obidos, srednjevjekovni grad koji dominira svojim zidinama. Nastavak prema gradu Alcobaca i posjeta impozantnoe Opatije Abbey of Santa Maria de Alcobaca, koju su izgradili monasi iz reda Clister u 12.vijeku. Slijedeća stanica je ribarsko selo Nazare. Slikoviti ribarski grad u kojem se nakon obilaska Sintre, nalazi jedan od ljepših pogleda na tačku iznad Atlanskog okeana. Predlažemo da ostatak slobodnog vremena provedete na plaži uz riblje specijalitete. Nastavak putovanja za Porto. Porto je drugi po veličini grad u Portugalu, nakon prijestolnice Lisabona. Sa svojih 300.000 stanovnika, predstavlja najveći grad na sjeveru zemlje. Simbol grada, ali i čitave zemlje galski pjetao za kojeg postoji jedna simpatična priča. Legenda kaže da je upravo ovaj pjetao, prvi donio glas, tj. kukuriknuo u luci, kada je grad oslobođen od Mavara. Zato je i grad dobio ime Porto (luka). Grad danas nosi nadimak Invicta, odnosno nepobjedivi.
Prijava u hotel. Noćenje.

5.danPORTO – (FRANKFURT) – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska prema aerodromu Porto. Organizirani transfer na aerodrom te prijava na let za Zagreb preko Frankfurta u 12.55 sati. Dolazak u Frankfurt u 16.40 sati, a nastavak leta za Zagreb u 18 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.20 sati po lokalnom vremenu.

First Minute* cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 940,00 KM

*First Minute popust 50 KM za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 990 KM

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 350 KM
Doplata za jednokrevetnu sobu: 375 KM
Popusti:
– 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Dodatne info

Cijena uključuje:
 prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Zagreb – Lisabon – Porto – Zagreb
1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
2 noćenja s doručkom u Hotelu Vip Executive Picoas 4* ili sl. u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
1 noćenje s doručkom i večerom u Hotelu Sao Jose 4* ili sl. u Fatimi u dvokrevetnim sobama
1 noćenje s doručkom u Hotelu Black Tulip 4* ili sl. u Portu u dvokrevetnim sobama
prijevoz autobusom prema programu
razgled Lisabona, Porta, Coimbre, Fatime i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji voditelja putovanja
cjelodnevni izlet Lisabonska rivijera (Sintra – Cabo da Roca – Cascais)
obilazak vinskog podruma i degustaciju vina u Portu
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 350 KM
doplatu za jednokrevetnu sobu 370
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
boravišna pristojba u Lisabonu i Portu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina
putna osiguranja

Fakultativni izleti i sadržaji:
Portugalska večera u taverni s uključenim Fado programom: 55 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): Oceanario de Lisboa 19 EUR, Museu Calouste Gulbenkian 14 EUR, Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 EUR, Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 EUR; Pena palača u Sintri 10 EUR/8,50 EUR djeca do 17 i stariji od 65 godina, crkva sv. Franje u Portu 4 EUR, samostan Batalha 6 EUR

Napomene:
– Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
– Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske  www.mvep.hr
– U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u listopadu 2021. godine i podložna su promjeni.

COVID-19 INFORMACIJE:
Za ulazak u Portugal priznaje se europska digitalna COVID potvrda. U njezinom nedostatku postoji obveza testiranja na COVID (ili negativan PCR test napravljen u roku od 72h prije ukrcaja ili negativan antigenski test napravljen u roku od 48h prije ukrcaja).
Putnici trebaju ispuniti sljedeći obrazac on line: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

Povratak u Republiku Hrvatsku:

  • važeća COVID potvrda kojom dokazujete cijepljenje, preboljenje ili testiranje
  • negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa – BATna SARS-CoV-2, pri čemu BAT test mora biti sa Zajedničke liste brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske Unije, koju objavljuje Europska komisija. Kod nalaza BAT testa napravljenog u inozemstvu mora biti vidljiv proizvođač testa i/ili komercijalni naziv testa. U protivnom test se neće prihvatiti kao vjerodostojan za ulazak u Republiku Hrvatsku. Nalaz PCR testa ne smije biti stariji od 72 sata, a BAT testa od 48 sati od trenutka testiranja do dolaska na granični prijelaz. 
  • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje – BATna SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.