Myra, Dalyan, Efes, Pamukkale, Hierapolis i Antalija ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od976 KM899 KM
FIRST MINUTE
Od976 KM899 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3689

Izdvajamo

Hotel Horizont Baška Voda

Tunis ✈ iz Sarajeva

Hotel Slavija Baška Voda

Dubrovački vrtovi sunca

Apulija 🚌🛳 iz Dubrovnika

13.05.2022
TURSKA
Info

Kružno putovanje TURSKOM: Myra, Dalyan, Efes, Pamukkale, Hierapolis i Antalija
LIKIJA sa uključenim letom i taksama, noćenjima sa polupansionom u hotelima 4 i 5*, transfer + fakultativni izleti

polazak: 13.05.2022.

 

Efes: U antičko doba bio je jedan od najvećih i najvažnijih grčkih gradova u Maloj Aziji. U njemu se nalazilo jedno od sedam svjetskih čuda, Artemidin hram. Efez se danes smatra Za jedno od najvećih arheoloških nalazišta u svijetu i jedno najpoznatijih atrakcija Turske.
Pamukkale: turski “Pamučna palača”, čuvene po svojim sniježno bijelim terasama iz vapnenca. Te formacije nastale su djelovanjem termalne vode posebno bogate vapnencom. U povoljnom utjecaju te vode na zdravlje uživali su već i stari Rimljani. Danas su Pamukkale dio UNESCO-ve svjetovne kulturne baštine i omiljena turistička destinacija.
Antički grad Hierapolis prostire se iznad bajkovitih termalnih terasa. Poznat je izuzetno dobro očuvanom amfiteatru iz 2. stoljeća, te ostacima rimskih termi, Apolonovoga hrama i gradskih vrata.
Antalija, jedno od najljepših gradova turske rivijere nalazi se u podnožju gorja Taurus. Svoje posjetitelje privlači s predivnim pIažama, prirodnim ljepotama i brojnim kulturnim spomenicima.

Fotografije
Program putovanja

1. dan Let za Antaliju

Let na redovnoj liniji iz Sarajeva za Antaliju preko Istanbula. Na izlazu iz aerodroma dočekat će Vas vodič i poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotelu na području Antalije. Večera

2. DanMyra – Sv. Nikola

Doručak u hotelu. Na putovanju Vas vodimo duž obalnog puta koji pruža izvrstan pogled na more, mirne borove šume i brdovite vrhove planina Taurus. Uskoro stižete u Myru. Tamo posjećujete kamene grobnice, koje su među najfascinantnijim mjestima koje treba posjetiti u Turskoj. Grobnice i sarkofazi datiraju od 4. stoljeća p.n.e. U Myri se također nalazi crkva Sv. Nikole, gdje je sahranjen Sv. Nikola. Večera. Noćenje na području Mugle.

3. DanLikija

Doručak u hotelu. Danas idemo na putovanje brodom kroz močvarni pejzaž Dalyana. Plaža Iztuzu, poznatija i kao plaža kornjača, koja se nalazi na kraju lagune, je dostupna samo brodom. Tu ćemo napraviti pauzu, plivati i vratiti se na obalu. Nastavljamo putovanje do Kušadasija, gdje ćemo provesti sljedeće 2 noći. Večera.
Opcija: Putovanje brodom do Dalyana: 40 € po osobi

4. DanEfez

Doručak u hotelu. Danas ćemo posjetiti Efez, jedno od najvećih arheoloških nalazišta na svijetu. Grad je
odlično očuvan. Antikviteti čekaju da ih dalje istražite: javna agora, Domicijev hram, Nymphaeum, termalni izvori, prostrani teatar (među najvećim na svijetu sa 25.000 sjedišta), mramorna avenija Arkadia, i Celzijusova biblioteka. Večera.

5. danPamukale

Doručak u hotelu. Put kroz prekrasnu dolinu Mäanderdo Pamukkale, na bosanskom poznatiju pod nazivom „Dvorac od pamuka“. Snježnobijeli krečnjak vidljiv izdaleka od kojeg su izgrađene terase je stvoren od sedimenata oblikovanih termalnim vodama. Fascinantni prirodni spektakl je od drevnih vremena poznat po ljekovitim svojstvima. Nakon dolaska ćete imati priliku da se okupate na termalnom izvoru termalnog hotela. Noćenje u Pamukkaleu. Večera.

6. dan Hierapolis

Doručak u hotelu. Ruševine fantastičnog grada Hierapolisa, koji je bio na vrhuncu slave tokom Rimskog Carstva, se protežu duž ruba terasa od krečnjaka. U njih spadaju ostaci temelja Apolonovog hrama koji datiraju iz III stoljeća n.e. Rimski teatar je prekrasan i raskošan sa pedeset stepenica od travertina. Putovanje se nastavlja kroz nevjerovatni krajolik Planina Taurus u Antaliji, uključujući posjetu pletionici ćilima, gdje ćete se upoznati sa cjelokupnim procesom proizvodnje ćilima (od proizvodnje sirovina; svile, pamuka i vune do završenog pletenog proizvoda). Dva noćenja na području Antalije. Večera

7. danAntalija – Vodopadi Karpuzkaldıran

Doručak u hotelu. Posjeta Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Krasi ga bogata vegetacija koja raste zaštićena prekrasnim planinskim krajolikom planina Taurus. Vidjet ćete simbole grada, Munaru Yivli koja predstavlja „valjanu“ munaru, gradski sat je postavljen na drevni toranj gradske utvrde, marinu i najbolje očuvani dio gradskih zidina. Tokom obilaska grada ćete imati priliku da odete u shopping, naročito nakita i kože. Nakon toga ćete otići u obilazak Vodopada Karpuzkaldıran. Večera.

8. danPovratni let

Doručak u hotelu. Dovest ćemo Vas na aerodrom autobusom po rasporedu polaska kako biste otputovali kući. Let je na redovnoj liniji iz Antalije za Sarajevo preko Istanbula.

FM cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 899 KM 

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi :  976 KM

Dodatne info

Ponuda uključuje:

  • Povratni let Sarajevo – Istanbul – Antalija, uključene takse (Pegasus Airlines, prtljag 20 kg + 8 kg)
  • Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima
  • Koktel dobrodošlice
  • Kvalificirani turistički vodič, vodič čeka putnike na aerodromu u Antaliji
  • 7 noćenja u hotelima sa 4 – 5* zvjezdica
  • Polupansion
  • Sve ulaznice kako se navodi u programu

Ponuda ne uključuje/opcionalne nadoplate:

– Izlet brodom Kekova (s ručkom) 45 €
– Izmir (poludnevni izlet sa ručkom) 55 €
– Dalyan (poludnevni izlet sa ručkom) 40 €
– Akvarij 30 €
– Vožnja balonom u Pamukkaleu 150 € ukoliko dozvole vremenski uslovi
– Ručak 15 €
– Lične troškove

Hoteli:
– Hotel Karmir 5* (Kemer), ili sličan na području Antalije
– Hotel Dalaman Airport 4* (Mugla) ili sličan.
– Hotel Tusan 5* (Kušadasi) ili sličan.
– Hotel Adempira 5* (Pamukkale) ili sličan.

Dodatne usluge plaćaju se u agenciji

Osiguranje od otkaza putovanja 25,00 KM
Pzo za osobe do 60 godina iznosi 16,00 KM 
Pzo za osobe od 60 do 70 godina iznosi 24,00 KM 
Pzo za osobe od 70 do 80 godina iznosi 48,00 KM.