MAROKO + ANDALUZIJA (9 DANA)✈iz Sarajeva

0
first minute
Od2,315 KM1,849 KM
first minute
Od2,315 KM1,849 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

2276

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

Sarajevo
Maroko i Andaluzija
Info

MAROKO + ANDALUZIJA (9  DANA)
 Cijena od 1.849 KM

07.10 – 15.10.2024 RASPRODANO
14.10 – 22.10.2024 RASPRODANO
25.11 – 03.12.2024 
07.04 – 15.04.2025

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - FRANKFURT - KAZABLANKA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo. Prijava na let za Kazablanku preko Frankfurta. Let za Frankfurt po slijetanju u Frankfurt slijedi slobodno vrijeme do leta za Kazablanku. Planirano vrijeme slijetanja u Kazablanku je u večernjim satima, nakon čega slijedi pasoška kontrola, preuzimanje prtljage te transfer do hotela. Prijava u hotelske sobe. Noćenje.

2. dan KAZABLANKA - MARAKEŠ

Doručak. Fakultativni izlet do Marakeša
Marakeš je turističko središte Maroka u velikoj oazi podno gorja Atlas. Posebno je atraktivna očuvana stara urbanistička jezgra s karakterističnom arhitekturom islamskih gradova, koja se nalazi na popisu UNESCO-ve baštine. Grad je osnovan u 11. st., a u srednjem vijeku bio je jedno od glavnih kulturnih i vjerskih središta islamskoga svijeta. Iz tog doba ostali su klasični primjeri islamske gradnje, kao gradske zidine (poslije nadograđivane), gradska vrata Bab Agnau i džamija Kutubija s minaretom od 70 m iz 12. st. koji dominira gradom te mauzolej članova dinastije Saadi iz 16. st.. Razgledavanje obuhvaća još i palaču Bahia, židovsku četvrt Mellah i Plavu sinagogu, berbersku ljekarnu te simbol grada prostrani trg Jemma el Fna gdje se i danju i noću okupljaju stanovnici i turisti da bi nešto pojeli, kupili ili promatrali razne predstave koje se tu odvijaju. Istraživanje medine i slobodno vrijeme. Odlazak do hotela. Prijava u hotelske sobe i noćenje

3. danKAZABLANKA - RABAT

Doručak,. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Rabat i Kazablanku. Prvo ćemo se uputiti ka Rabatu. Po dolasku u Rabat slijedi obilazak grada – glavnog političko i upravnog središta Maroka, na ušću rijeke Bou Regreg u Atlantski ocean. Posjeta mauzoleju Mohameda V, kula Hassan – minaret neizgrađene džamije, započete 1195. koja je trebala da bude najveći minaret na svijetu. Odlazimo do Kasbah of the Oudayas, poznatom po nebesko plavoj boji zidova i izuzetno očuvanim berberskim građevinama, nakon toga slijedi povratak prema Casablanci, po dolasku slijedi razgledanje najzanimljivijih dijelova grada kojeg su kao uzorak isplanirali Francuzi, koji su godine 1993. dogradili i najveću džamiju u državi i treću najveću u svijetu koja može primiti preko 50.000 vjernika i posvećena je prijašnjem kralju Hassanu II. Minaret je s 210 m najveći na svijetu. Nakon posjete džamiji, odlazimo u Anfa naselje koje predstavlja najstariji dio Kazablanke, osnovano još 10.vijeka od strane Berbera. U blizini se nalazi i Anfa shopping centar s predivnim pogledom na plažu gdje ćemo napraviti pauzu. Poslije toga odlazimo na centralni trg Kazablanke poznat kao Trg Ujedinjenih Nacija koji je kulturni i historijski centar grada. Slobodno vrijeme… Noćenje

4.dan KAZABLANKA - TANGIER

Doručak, Odjava iz hotela, Transfer vozom prema Tangieru, Po dolasku u Tangier, slijedi odlazak do hotela, gdje ćemo ostaviti stvari do ulaska u sobe. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak grada. Predivan zaliv u kom se smjestio Tangier na vrhu Maroka nalazi se tik pred Gibraltarskim vratima, a sam grad predstavlja jednu čudnovatu vrtešku koja broji oko milion ljudi. Ponosno ga zovu „ vratima Afrike”. Ovo je grad kod koga se razdvajaju dva kontinenta, a spajaju istorija i legenda. Grad sa dugom i bogatom istorijom, koji su osnovali kartaginski kolonisti na početku petog vijeka prije nove ere. Grad oko koga su se sukobljavale velike Evropske sile. Grad gdje se zapljuskuju Atlantski okean i Sredozemno more. Nakon obilaska grada, slijedi odlazak do hotela, prijava u hotelske sobe. slobodno vrijeme i noćenje.

5.danTANGIER - CHEFCHOUEN - TANGIER

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u “Plavi grad” Chefchaouen. Chefchaouen je grad na sjeverozapadu Maroka i najpoznatiji je po plavim kućama i zgradama. Zbog toga je nadimak grada ‘’Maročki plavi biser’’. U toku našeg izleta, imat ćemo priliku posjetiti Medinu U srcu medine vidjet ćemo glavni trg, Plaza Uta El Hammam, a tamo se nalaze i kasbah i Velika džamija. Još jedna turistička atrakcija u Chefchaouenu je kupovina jer grad nudi veliku raznolikost domaćih tradicionalnih i jedinstvenih suvenira koje nećete naći u drugim gradovima Maroka. nakon obilaska, slijedi slobodno vrijeme. Povratak u Tangier. Noćenje.

6.danTANGIER - MALAGA (TORREMOLINOS)

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer do luke. Ukrcavamo se na trajekt prelazimo Gibraltarski moreuz i nakon 1h vožnje dolazimo do Tarife – grada i luke u južnoj Španiji, u autonomnoj pokrajini Andaluzija. To je najjužniji grad kontinentalne Europe gdje su Europa i Afrika najbliži, razdvaja ih samo 14km mora. Zbog strateški važnog položaja na najužoj tački Gibraltarskog moreuza, Tarifa je često bila na sceni historijskih događaja. Slijedi nastavak vožnje do Torremolinosa i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individualna kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđava La Alcazaba (individualna kupovima ulaznica), Rimski forum… Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

7.danTORREMOLINOS - SEVILJA - TORREMOLINOS

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legendi, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestolnicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel i noćenje.

8.danTORREMOLINOS - GRANADA - ALHAMBRA - TORREMOLINOS

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

9.danLET ZA SARAJEVO PREKO FRANKFURTA

Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo preko Frankfurta. Cjelodnevni zajednički odlazak u Frankfurt, metroom. Povratak na aerodrom te let za Sarajevo u večernjim satima.

Napomena

Cijena za rane rezervacije :   1849 KM

Redovna cijena:  – 2315 KM

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE POSEBNI USLOVI PUTOVANJA  

*** Agencija ne snosi odgovornost ukoliko nekom od putnika bude odbijena viza.

Dokumenti potrebni za izdavanje vize:

 

 • Popunjena aplikacijska forma za vizu Kraljevine Maroko skenirana s ostalim dokumentima (popunjava agencija); 
 • Ovjerena kopija lične karte ili uvjerenja o državljanstvu BiH; 
 • Dvije nove slike u boji na bijeloj površini gdje se jasno vidi lice (dimenzije 4×3);  
 • Validan pasoš. Rok validnosti pasoša mora biti 6 mjeseci od početka putovanja; 
 • Kopija pasoša (strana gdje se nalaze podaci i slika); 
 • Putno osiguranje sa pokrićem perioda boravka u Maroku
 • Za zaposlene potrebna potvrda o zaposlenju ovjerena apostile pečatom gdje je jasno naznačena pozicija u firmi, mjesečna plata i datum zaposlenja. Tri zadnja izvoda iz banke. 
 • Za penzionere potrebna potvrda o primitku penzije iz PIO/MIO ovjerena apostile pečatom te tri zadnja izvoda iz banke. 
 • Za studente potrebno: potvrda o redovnom studiranju ovjerena apostile pečatom, izjava roditelja/staratelja o saglasnosti o putovanju djeteta te garanciji da su spremni pokriti sve troškove putovanja, ovjerena kopija lične karte roditelja/staratelja, izvod iz banke za 3 zadnja mjeseca od roditelja/staratelja. 
 • Za maloljetne osobe potreban je rodni list , izjava roditelja o saglasnosti putovanja djeteta ovjerena apostile pečatom sa garancijom da su spremni pokriti sve troškove koji mogu nastati tokom putovanja. Ovjerena kopija lične karta roditelja/staratelja. 
 • Za putnike s hrvatskom putovnicom nije potrebno ishodovanje vize.

 

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
✅ avio karte prema itinereru putovanja sa uključenim taksama
✅Torbe 8 kg + 5 kg
✅transfer
✅hotelski smještaj u hotelima sa 4* na bazi noćenja sa doručkom, kako slijedi: Kazablanka – 3 noćenja/ Tangier 2 noćenja  / Torremolinos- 3 noćenja
✅vodič na našem jeziku
✅lokalni vodiči

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

❌PZO i osiguranje od otkaza putovanja
❌Viza sa ishođenjem – agencija pomaže u ishođenju  – 150 KM -Prilikom uplate, klijenti će dobiti spisak potrebne dokumentacije.
❌Individualni troškovi
❌Doplata za jednokrevetnu sobu – 650 KM
❌fakultativni izleti
❌napojnice za vozače i vodiča

 šifra aranžmana: 000M97