MARBELLA ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,999 KM
FIRST MINUTE
Od1,999 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

7069

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

04.09.-09.09.2024.
MARBELLA
Info

   MARBELLA      
    04.09.- 09.09.2024       
6 dana/ 5 noći

Andaluzija, često zvana draguljem Španije i najčešće karakterizirana kao zemlja koride, flamenka, sherry vina, ruševnih dvoraca i tapasa. Najosvajaniji dio pirinejskog poluotoka, u kojem se najviše osjeti utjecaj Maurskih osvajanja. Mauri, narod „nastao“ miješanjem Berberskog  naroda i Arapa, svoje prve pohode ostvaruje 710 godine, došavši u Španiju iz Maroka preko Tarife, razvivši najsofisticiraniju kulturu srednjeg vijeka, što je ostavilo velike utjecaje na arhitekturu (tzv. Mudejar), kulturu i kulinarstvo. Marbella, dragulj obale Costa del Sol, gdje se sunce njiše nad kristalnim valovima. Plaže od zlata, miluje ih Mediteran, dok palmama šapće priče starih vjetrova. Grad boja i okusa, gdje se susreću kulture, Izobilje gastronomske čarolije otkriva se u svakom zalogaju.

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - MALAGA - MARBELLA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Nakon carinskih i graničnih formalnosti let za Istanbul u 09:15h sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022. Dolazak u Istanbul u 12:15h. Let za Malagu na letu TK 1305 u 13:20h. Dolazak u Malagu u 17:05h. Transfer do hotela u Marbelli. Ostatak popodneva slobodan za vlastito istraživanje. Noćenje u hotelu.

2.danMARBELLA - MALAGA - MARBELLA

Doručak u hotelu. Poslije doručka fakultativni obilazak centra grada Malage. Malaga je divna na svaki način. Sa preko 3000 godina historije, Malaga je jedna od najpoznatijih kulturnih destinacija na svijetu. Malaga je u potpunosti iskoristila svoj potencijal kako bi pružila nezaboravna iskustva za sva čula. Posjetićemo dom Picasa ili tvrđavu La Alcazaba, koja potiče iz jedanaestog vijeka, a izgradili su je granadski vladari. Nalazi se na brdu sa koga se pruža predivan pogled na okolinu. Samo zdanje nalazi se na temeljima još starijeg utvrđenja koje potiče iz osmog vijeka. Lokalitet obiluje atrakcijama koje se ne smiju propustiti. Nakon toga slijedi obilazak dvorca Gibralfaro, dvorac se nalazi na brdu iznad tvrđave Alcazabe, a objekti su dijelom međusobno povezani. Na mjestu gdje se nalazi dvorac nekada se nalazio svetionik, a po njemu je dobio ime. Objekat je dograđivan i napuštan, a danas je nijemi svjedok slavnih dana. Sa zidina se pruža predivan pogled na more. Zatim ćemo posjetiti Rimski teatar, nezaobilaznu znamenitost. Izgrađen u prvom vijeku p.n.e. bio je u upotrebi do trećeg vijeka n.e. Nakon nedavne restauracije, Rimski teatar u Malagi ponovo je dobio funkciju prostora za izvođenje predstava. Slobodno vrijeme u centru grada (oko sat vremena). Povratak u hotel. Noćenje.

3. danMARBELLA - CORDOBA - MARBELLA

Doručak u hotelu. Fakultativna vožnja do Cordobe. Ovaj intrigantni drevni grad bio je prijestolnica Mavarske Španije tokom tri vijeka i smatra se najvećim gradom u Evropi tokom vremena islamske vlasti. Obilazimo veličanstvenu Veliku džamiju u Cordobi, koja zadržava svoju nevjerovatnu islamsku arhitekturu. Zatim slijedi panoramski razgled Rimskog mosta, Jevrejske četvrti, Sinagoge u Cordobi. Tura impresivnim mavarskim dijelom Cordobe pružiće vam uvid u prošlost Andaluzije. Slobodno vrijeme za opcionalni ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Marbellu. Noćenje.

4. danMARBELLA – SEVILLA - MARBELLA

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Sevillu. Sagrađena na obalama Rijeka Guadalquivir, živopisna Sevilla ima bogato arapsko naslijeđe i šarene lokalne četvrti poput Triane i La Macarene. Najpoznatija su njena katedrala i tvrđava Alcazar, obje na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a obje ćete vidjeti tokom ovog uzbudljivog dnevnog izleta. Po dolasku u Sevillu, glavni grad regije Andaluzija i kulturni centar južne Španije, slijedi uživanje u panoramskom razgledanju grada: četvrti Santa Cruz, Alcazara, parka Marija Luisa, Avenije Palmi i parkova Expo 92. Nakon toga slijedi obilazak Kraljevskog Alcazara. Slobodno vrijeme za opcionalni ručak u lokalnom restoranu i istraživanje ovog prelijepog grada u svom ritmu. Povratak u Marbellu.Noćenje u hotelu.

5.danMARBELLA - GRANADA - MARBELLA

Doručak u hotelu. Fakultativni odlazak u Granadu i Alhambra palatu, jedno od najljepših arhitektonskih čuda na svijetu. Granada je dom dva najpoznatija UNESCO-ova svjetska naslijeđa Španije: vrtova Generalife i prefinjene mavske arhitekture Alhambra palate. Slijedi obilazak ova dva najimpresivnijia spomenika mavske kulture u Španiji, okružena zadivljujućim planinama Sierra Nevade. Slušaćemo o historiji i arhitekturi ovog mjesta, a priča će nam pomoći da “zaronimo” ispod prelijepe arhitekture i dizajna i saznamo historiju dvije najposjećenije atrakcije na svijetu. Dva sata slobodnog vremena za sopstveno istraživanje Granade. Opcionalno ručak u nekom od lokalnih restorana. Povratak u Marbellu. Noćenje u hotelu.

6.danMARBELLA - MALAGA - SARAJEVO

Doručak u hotelu i check out. Transfer do aerodroma u Malagi. Let za Istanbul na letu TK 1304 u 12:10h. Dolazak u Istanbul u 17:35h. Let za Sarajevo na letu TK 1025 u 19:00h. Dolazak u Sarajevo u 19:55h (sva vremena su lokalna).

Dodatne info

HOTEL OBAN URBAN 4*
FIRST MINUTE CIJENA  …….1.999KM
REDOVNA CIJENA …………………….2099, KM
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cijena uključuje :

✅avioprevoz na relaciji Sarajevo – Malaga via Istanbul – Turkish Airlines
✅Aerodromske takse
✅Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
✅Smještaj na bazi 5 noćenja sa doručkom  u 1/2 sobi
✅Troškovi organizacije putovanja
✅Pratilac putovanja

Cijena ne uključuje:

❌doplata za jednokrevetnu sobu 980 KM
❌Fakultativne izlete Gozo, Blue Grotto & Marsaxlokk i Mdina
❌fakultativni izleti: Malaga, Granada, Sevilla, Cordoba
❌doplata za večeru 50 KM/po danu po osobi

 

Šifra:RLX