Malta ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od1,599 KM
Cijena
Od1,599 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

6821

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

24.10.-28.10.2024.
MALTA
Info

VALLETTA  –  DINGLI  CLIFFS – MDINA – MOSTA  – RABAT – OSTRVO GOZO
Termin: 24.-28.10.2024

Malta je destinacija okupana suncem cijele godine. Ovaj otok nalazi se gotovo u središtu Mediterana, 93 km južno od Sicilije i 288 km sjeverno od Afrike. Sa 7000 godina historije, Malteški otoci i Valletta izvrstan su primjer urbanističkog planiranja, koji je zbog svoje jedinstvenosti uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a. Kuda god krenuli, očekuju vas jedinstvene historijske znamenitosti. Hramovi, palače, katedrale i utvrde pružaju uvid u živopisnu historiju koju gotovo da možete osjetiti. Historija Malte duga je i bogata. Na putu ćete naići na misteriozne prahistorijske lokalitete, srednjovjekovne kapele i osamljene palače vitezova. Oduševit će vas jedinstveni prahistorijski hramovi, neke od najstarijih kamenih građevina na svijetu, rimske katakombe, srednjovjekovni gradovi i izvanredna arhitektonska i umjetnička ostavština vitezova sv. Ivana (Malteški vitezovi). Malteški otoci pružaju uzbudljive kombinacije prizora: mediteransko plavetnilo, vapnenačku arhitekturu boje meda i čisto nebo. Gotovo se možete zaljubiti u svaku usku ulicu čarobne Vallete. Malta je apsolutno nezaobilazno odredište za one koji vole kombinovati fascinantnu antičku historiju s arhitekturom i prekrasnom prirodom.

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO -ISTANBUL - MALTA

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti slijedi let za Istanbul sa avio kompanijom Turkish Airlines na letu TK 1022 u 09:05h. Slijetanje u Istanbul u 12:05h, nakon čega slijedi nastavak leta za Maltu na letu TK 1371 predviđen je u 16:45h (sva vremena su lokalna). Po slijetanju na aerodrom u 15:05h slijedi transfer sa aerodroma do St.Julians i hotela gdje je predviđen smještaj grupe. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan VALLETTA

Doručak. Odlazimo autobusom na fakultativni cjelodnevni izlet u Vallettu. Tokom vođenog razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada – Valleta je najbolji primjer jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana, razgledati Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Nastavljamo autobusom panoramski razgled zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazimo promenadama Ta Xbiex i Sliema. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel autobusom ili individualno. Noćenje.

3. danDINGLI CLIFFS – MDINA – MOSTA – RABAT

Doručak. Odlazak u Mdinu gdje dalje idemo fakultativno na pješačku turu. Mdina je ostala središte malteškog plemstva i vjerskih vlasti (a imovina se i dalje uglavnom prenosi s porodica i s generacije na generaciju), ali nikada nije povratila značaj prije 1530. godine, što je dovelo do popularnog naziva “Tihi grad”. od strane lokalnog stanovništva i posjetitelja. Mdina se nalazi na probnoj listi UNESCO-ve svjetske baštine, a sada je jedna od glavnih turističkih atrakcija na Malti. Zatim ćemo prijeći u Rabat. Ime sela na semitskom znači “predgrađje”, jer je nekada bilo predgrađje Mdine, starog glavnog grada. U 15. vijeku, dok je ovo područje služilo kao zaklon od stalnih gusarskih napada, u Rabat je stiglo nekoliko vjerskih redova, koji su tu i ostali. Kada je Orden Svetog Jovana stigao na Maltu, Rabat je stekao značaj zbog svoje blizine Mdine, Grota Svetog Pavla, škola Covent i zbog obradivih poljoprivrednih površina u selu. Možemo posjetiti katakombe Saint Pauls ( ulaz fakultativno). Slobodno vrijeme za ručak. Zaustavite se u Dingli Cliffs za fotografiju. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme i noćenje.

4. danOSTRVO GOZO

Doručak. Danas nam se možete pridružiti na cjelodnevnom fakultativnom izletu na otok Gozo. Kratkom plovidbom od oko 20 minuta trajektom stižemo do luke Mgarr, gdje ćete odmah osjetiti jedinstveno ozračje ovog otoka. Najprije odlazimo do megalitskog hrama Ggantija, jedne od najstarijih građevina na svijetu uvrštene na UNESCO listu svjetske baštine, starije čak i od egipatskih piramida ili čuvenog Stonehenga. Zatim slijedi posjeta srednjovjekovnom kaštelu u Victoriji te zaljevima nalik na fjordove u Xlendi i Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, naročito ručno izrađenoj čipki i pletenim odjevnim predmetima. Posjetitelji otoka bit će impresionirani bujnim zelenilom otoka, njegovim mirnim ozračjem i razlikama u odnosu na veću Maltu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

5.danMALTA - ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Let za Istanbul u 09:40h na letu TK1370. Predviđeno slijetanje u Istanbul je u u 14:15h. Nastavak leta za Sarajevo je na letu TK 1023 U 21:00h. Slijetanje u Sarajevo 21:00h (sva vremena su lokalna)

Dodatne info

VALLETTA  –  DINGLI  CLIFFS – MDINA – MOSTA  – RABAT – OSTRVO GOZO

HOTEL IKYK  3* IN ST. JULIANS

Cijena aranžmana po osobi : 
Za prvih deset uplata…………….1.599 KM
Regularna cijena……………1.699 KM

 

 

 

 

 

 

 

 

Cijena uključuje :

✅ Avio kartu na letu Sarajevo – Malta – Sarajevo / via Istanbul
✅Aerodromske takse
✅4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
✅Povratni bus transfer aerodrom – hotel – aerodrom na Malti
✅Organizaciju putovanja

 

Cijena ne uključuje:

❌Ulaznice za muzeje i katedrale
❌Eko taksa u hotelu
❌Fakultativne izlete Valletta, Gozo i Mdina, Rabat
❌ Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

 

Šifra:RLX