Madrid, Valencija i Toledo✈iz Sarajeva

0
First Minute
Od1,695 KM
First Minute
Od1,695 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

5155

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

Spain

  MADRID – VALENCIJA – TOLEDO 

22.11.223 – 26.11.2023

Info

                                  

Fotografije
Program putovanja

1. dan 22.11.2023SARAJEVO - MADRID

Sastanak putnika 2h prije leta na aerodromu u Sarajevu. Check in i pasoška kontrola. Direktan charter let Sarajevo-Madrid. Po dolasku u Madrid transfer do hotela i check in. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan 23.11.2023MADRID

Nakon doručka slijedi upoznavanje sa prijestolnicom Španije.Vožnja čuvenom avenijom Castellana i poslovnim dijelom grada koji simbolizuju čuvena Četiri Tornja, potom slijedi put ka sredistu Madrida. Paseo de Prado, čuveni Trg Cibelije i kapija Alkala, svjedočanstva o zlatnom dobu kraljevine Španije tokom viševjekovne vladavine Burbona.
Bez daha će vas svojom energijom ostaviti avenija Gran Via, nadomak koje je i Trg Španije. Zajedno ćemo prošetati glavnim gradskim trgom Puerta del Sol i ulicom Mayor koja će nas dovesti do istoimenog trga. U blizini je i čuvena četvrt La Latina kao i pijaca San Migel koji su više nego dobar izbor da napravite predah uz sangriju i tapase. Potom slijedi odlazak do katedrale Almudena i Kraljevske palate.
Nakon slobodnog vremena povratak u hotel.

3. dan 24.11.2023MADRID - VALENCIJA

Doručak, organizovani obilazak Valencije: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do čuvenih tornjeva Serrano koji se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valencije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posljedica toga Valencija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Slobodno vrijeme.

4. dan 25.11.2023MADRID - TOLEDO

Doručak. Organizovani odlazak u Toledo. Nekada glavni grad Španije , danas dio Unescove liste svJetske baštine, Toledo je pravi dragulj u španskoj kruni. Grad su osvajale i nastanjivale tri kulture, hrišćani, muslimani (Mavari) i Jevreji. Procvat je u stvari doživIo tokom tri vJeka vladavine Mavara, koji su praktikovali za tadašnje vrijeme prilično neuobičajenu vjersku toleranciju. Sve religije su živjele u miru jedne pored drugih, što je dovelo do toga da ćete na tako malom prostoru vidjeti kombinaciju renesansnih crkava, sinagoga i džamija. Poslije pada Mavara sačuvani su njihovi spisi, koji su se nalazili u gradskoj biblioteci, za koje su mnogi vjerovali da su izgubljeni.
Tu su bila djela velikih grčkih filozofa, ali i arapskih naučnika. Padom Toleda u 11. vijeku u ruke kralja Leona i Kastilje, grad postaje prijestolnica Kastilje, a poslije ujedinjenja s Aragonom, početkom 16. vijeka, i cijele Španije. Taj status je uživao sve do 1565. godine, kada je Madrid postao glavni grad. Međutim, 16. vijek nije donio samo politička previranja već i El Greka, slavnog grčkog umjetnika, koji je svoja najbolja djela uradio baš u Toledu, a dio njih danas se čuva u njegovoj kući – muzeju u samom gradu.Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

5. dan 26.11.2023MADRID - SARAJEVO

Doručak. Check out iz hotela i transfer na aerodrom. Prijava na let i obavljanje pasoških kontrola. Direktan charter let Madrid-Sarajevo. Kraj putovanja.

DIREKTAN CHARTER LET IZ SARAJEVA! 
  

                               FIRST MINUTE CIJENE ARANŽMANA (do 30.09.)
HOTEL 3* – 1.695,00 KM
HOTEL 4* – 1.795,00 KM
HOTEL Puerto America ili Eurostars 4* – 2.295,00 KM

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
✅Avio kartu na relaciji SARAJEVO – MADRID – SARAJEVO direktan charter let
✅Transferi Aerodrom – Hotel – Aerodrom
✅Troškovi organizovanja putovanja uz pratnju vodiča tokom cijelog putovanja
Smještaj u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

❌Fakultativni izleti 
❌Boravišne takse
❌Putno zdravstveno osiguranje 10,00 KM po osobi

 

šifra putovanja: 000Sol