Lisabon✈ iz Zagreba

0
više polazaka
Od1,438 KM1,278 KM
više polazaka
Od1,438 KM1,278 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

4442

Izdvajamo

Andaluzija ✈ iz Zagreba RyanAir

Tunis ✈ iz Banjaluke

Egipat iz ✈ Splita

više polazaka
Italija
Info

Lisabon – 4 dana

Portugal, Costa do Estoril, Lisabon, Sintra

4 dana avionom iz Zagreba

Grupni polasci: 24.05. – 27.05., 31.05. – 03.06., 23.08. – 26.08., 20.09. – 23.09., 18.10. – 21.10.2023.

Aerodromske takse  uključene u cijenu!
Izravan let TAP Portugal iz Zagreba za Lisabon
Uključen izlet Sintra, Cabo da Roca, Cascais i Estoril
Fakultativni izlet Fatima i Obidos

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB-LISABON

Sastanak putnika s voditeljem putovanja na aerodromu Zagreb dva sata prije polijetanja . Prijava na let i polijetanje aviona za Lisabon u 13.10 sati na liniji TP0893 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je 15.50 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju u Lisabon slijedi transfer autobusom do najpoznatije lisabonske četvrti Belem, odakle su slavni portugalski moreplovci polazili u misije otkrivanja novih kontinenata. Slijedi razgled: Torre de Belem, Spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima – počivalište slavnog Vasca da Game, trg Praça do Império, Kulturni centar Belem. Nastavak vožnje do hotela. Smještaj i kraći odmor. U večernjim satima nastavak razgleda pješice i javnim prijevozom: Trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Trg Rossio, četvrt Baixa – središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa Slavolukom i spomenikom kralju Joseu I., Lisabonska katedrala. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan LISABON – LISABONSKA RIVIJERA: SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL

Nakon doručka krećemo na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Vožnja autobusom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara. Šetnja središtem grada do Nacionalne palače, kraljevskog ljetnikovca iz 15. stoljeća. Najpoznatija znamenitost Sintre je čudesna palača Pena, izgrađena na stijeni i okružena raskošnim parkovima s mnoštvom različitih vrsta biljaka iz svih dijelova svijeta. Kombinacija različitih stilova gradnje i živopisnih boja daje dojam pravog dvorca iz bajke. Slobodno vrijeme za posjet i uživanje u zapanjujućem panoramskom pogledu na okolicu (ulaznica za palaču uz doplatu). Nastavak vožnje do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roca i slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi vožnja do poznatog ljetovališta Cascais, te Estorila, gradića poznatog po utrci Formule 1. Povratak u Lisabon poslijepodne. U večernjim satima predlažemo fakultativno (uz doplatu) odlazak na FADO večer u tipičnom restoranu s tradicionalnom predstavom fada – portugalske „šansone“, koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan LISABON – (fakultativni izlet FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS) – LISABON

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet sjevernim dijelom regije Estremadura (uz doplatu). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa od strane vodiča o najvažnijim mjestima samog svetišta, slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Put nas potom vodi do Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudnu za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Cilj posjeta je zavjetna crkva i samostan Bogorodice od Pobjede (Mosterio de Santa Maria da Vitoria), istinska rapsodija u kamenu, remek-djelo portugalske gotike i još jedan dragulj s UNESCO-va popisa koji je, unatoč gradnji u trajanju od gotovo 130 godina, ostao nedovršen. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo 2 kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustaviti ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu stisnutom unutar srednjovjekovnih zidina, u kojem su još od 13. st. portugalske kraljice imale svoju rezidenciju. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju “ginjinhe”, poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u Lisabon. U večernjim satima slobodno za vlastite programe i aranžmane. Za one koji koji ostaju u Lisabonu predlažemo šetnju, posjet muzejima i upoznavanje s bogatom gastronomskom ponudom Lisabona. Predlažemo odlazak metroom do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nações, gdje se nalazi shopping centar Vasco da Gama i gdje možete posjetiti Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Radoznali se mogu uputiti čuvenim tramvajem br. 28 s Trga Moniz, u šetnju Gornjim gradom te posjetiti poznatu tržnici Mercado da Ribeira na Alcantari. Za ljubitelje umjetnosti, moguć je posjet čuvenoj Fundaciji Gulbenkian – izvanrednoj kolekciji oko 4500 umjetnina, poglavito slika, ali i keramike, posuđa, iz raznih epoha, zaključno sa suvremenošću. Tu su i Muzej Likovne umjetnosti, Muzej Fada i dr. Noćenje.

4. dan LISABON – ZAGREB

Rana odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke Lisabon uz doručak u obliku paketa (breakfast box). Prijava na let za Zagreb u 8.05 sati na liniji TP0892 (TAP Portugal). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.25 sati po lokalnom vremenu.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM AERODROMSKIM TAKSAMA

24.-27.05.2023.-FM 1.278KM/ RC 1.338KM
31.05.-03.06.2023. -FM1.278KM/ RC1.338KM
23..-26.08.2023.-FM 1.438KM/ RC1.378KM
20.-23.09.2023..-FM 1.278KM/ RC1.338KM
18.-21.10.2023.-FM 1.278KM/ RC1.338KM

 

 

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
✅ prijevoz avionom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Lisabon-Zagreb
✅   aerodromske takse  
✅ 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
✅3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
✅ transfer od/do aerodroma  u Lisabonu
✅ razgled Lisabona
✅cjelodnevni izlet Lisabonskom rivijerom (Sintra, Cabo da Roca, Cascais i Estoril)
✅ licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
✅ osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
❌doplata za jednokrevetnu sobu 300KM
❌ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
❌ dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
❌ boravišnu pristojba u Lisabonu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (plaćanje na licu mjesta
❌putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Fakultativni sadržaji i izleti

Fakultativni izleti i sadržaji:

– Izlet Fátima, Batalha, Nazaré I Óbidos: 90KM po osobi (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja – najmanje 15 prijavljenih)
– Portugalska večera u taverni s uključenim Fado programom: 120KM po osobi (plaćanje na licu mjesta)

 

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

– Samostan sv. Jeronima cca 10 EUR po osobi

– Utvrda sv. Jurja cca 10 EUR po osobi

– Oceanario de Lisboa 19 EUR (mlađi od 12 g. + stariji od 65. g. 13 EUR)

– Museu Calouste Gulbenkian 14 EUR

– Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 EUR

– Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 EUR

– 1 vožnja metroom cca 1.50 EUR po osobi, dnevna karta za 24h: 6,40 EUR

šifra putovanja: 000Pal

 

  

BosnianEnglish