KRUŽNA TURSKA ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od1,399 KM
Cijena
Od1,399 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1189

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

Datumi : 28.04.-06.05.2023
Sarajevo
Turska
Info

 

KRUŽNA TURSKA
ISTANBUL-ANKARA-KAPADOKYA-KONYA-BURSA
9 dana 8 noćenja sa doručkom

TERMIN PUTOVANJA: 28.04.2023.

Fotografije
Program putovanja

1. dan Sarajevo – Istanbul 28.04.2023.

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 100min prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje aviona prema Istanbulu u 15:00h avio kompanijom ANADOLUJET. Dolazak po lokalnom vremenu cca 18:00h. Slijedi transfer do hotela. Kratko upoznavanje sa lokalnim običajima (mjenjačnice, gradski prijevoz, restorani itd.). Slobodno vrijeme. Noćenje

2. dan Istanbul - Ankara – Kapadokya/ Goreme 29.04.2023.

Rani doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Ankari (cca 450km) uz stajanja po potrebi grupe. Po dolasku u Ankaru, kratka posjeta ANITKABIRU – mauzoleju Ataturka (Mustafa Kemal Paše). Nastavak putovanja prema Kapadokyi (cca 280km). Dolazak u Goreme u kasnim večernjim satima. Smještaj grupe u hotel. Noćenje.

3. danGoreme/ Zelena tura – Tursko veče 30.04.2023.

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak pokrajine KAPADOKYA, tzv. ZELENA TURA, gdje ćete imati priliku posjetiti: podzemni grad Derinkuyu, jedan od najvećih i najdubljih podzemnih gradova u Kapadokiji. Na ovom području se nalazi veliki broj podzemnih gradova, često povezni tunelima, od kojih su najpoznatiji Kajmakli i Derinkuju. Ovaj drugi, koji važi i za najveći u čitavoj Turskoj, ide do dubine od 60 m, a rasprostire se na 4,5 km te ima 8 podzemnih spratova u kojima je svojevremeno moglo da se smjesti i do 20.000 ljudi. Izlet nastavljamo posjetom kanjona Ihlara koji spada u najljepša prirodna bogatstva Turske. Ihlara je ujedno i jedan od najvećih kanjona na svijetu. U dolini postoje brojne crkve i kapele koje još nisu ni otkrivene. Kroz nju teče rijeka Melendiz Cayi zahvaljujući kojoj u dolini se nalazi mnogo zelenila. Slijedi šetnja kanjonom Ihlara do sela Belisirma, antička Peristreme koja se naziva i „Dolina neba“ duž rijeke Melendiz. Crkve izrezane u stijenama prostiru se po divljoj plantaži, kao i nevjerovatno oslikani prikazi iz Biblije. Ručak u lokalnom restoranu u Belisirmi pored rijeke gdje jedemo lokalne specijalitete. Nastavljamo do katedrale Selime – najveći kameni samostan u regiji koji je pretvoren je u karavansaraj, odnosno mjesto na kojem su putnici i trgovci koji su putovali putem svile, mogli da zastanu i odmore.. Po završetku slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE, gdje ćete uz ples derviša, i obilatu tursku kuhinju uživati do kasnih večernjih sati. Noćenje.

4.danGoreme/ Vožnja balonima – Crvena tura 01.05.2023.

Mogućnost za fakutativni izlet VOŽNJU BALONIMA. Rani polazak do doline cca 05:00h. Vožnja balonima u trajanju cca 1h. Po završetku proslava uz šampanjac i fotografisanje. Odlazak u hotel. Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta CRVENA TURA gdje ćete posjetiti Pašabagi „vilinske dimnjake“ gdje kažu da se glas vjetra miješa sa „pjesmama vila“ u blizini Zelve (Muzej na otvorenom). Ova neobična geografska formacija Pašabagi se još naziva i dolina sveštenika zbog crkve svetog Simeona koja se nalazi u samoj dolini. Ručak u Avanosu, centru lončarstva još od 3000. godine prije nove ere koje je smješteno na obali rijeke Kizilirmak (Crvena rijeka) – najduže rijeke u Turskoj. Slijedi demonstracija u tradicionalnoj keramičarskoj radionici, gledajući lončare čija je tehnika ostala nepromijenjena sve ove godine, a ukoliko ste zainteresovani da vidite kako proces proizvodnje jednog od njih izgleda, rado će vam pokazati iz prve ruke. Nakon toga, slijedi posjeta poznatom muzeju na otvorenom Goreme i gledamo najbolje primjere bizantijske umjetnosti u Kapadokiji u crkvama isklesanim u stijenama sa freskama i slikama (od 10. do 13. stoljeća). Nastavljamo do panoramskog vidikovca Esentepe. Sa spektakularnim pogledom na Goreme, uživamo u
panormaskom pogledu na dolinu Goreme i istoimeno selo: vilinske dimnjake, stijene i pećinske kuće. Završavamo ovaj izlet sa posjetom dvorca Uchisar. Ova visoka stijena je najviša tačka u regije Goreme i nudi najljepši pogled na viline dimnjake. Po završetku slobodno vrijeme. Mougćnost za fakultativni odlazak na vožnju QUADOVIMA, gdje ćete uživati u najljepšem zalasku sunca. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

5.danGoreme – Konya / Mevlana 02.05.2023.

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema KONYI (cca 230km). Po dolasku u Konyu, odlazak u centralni dio grada. Posjeta muzeju Mevlana, džamiji Šems-i Tebrizija, Aladin brdu… Slobodno vrijeme za šetnju bezistanom. U podnevnim satima odlazak u hotel. Smještaj. Kraći odmor. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

6.danKonya - Bursa 03.05.2023.

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema BURSI (cca 485km). Vožnja preko Eskisehira do Burse. Po dolasku u Bursu odlazak na Vidikovac Tophane, te posjetu turbetima Sultana Osmana i Orhana. Nakon toga slijedi odlazak u hotel. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme za šetnju bezistanom. Noćenje

7.danBursa – Istanbul 04.05.2023.

Doručak. Slobodno prijepodne u Bursi za shopping. Odjava iz hotela. Polazak prema Istanbulu. Po dolasku u Istanbul posjeta džamiji i vidikovcu Čamlidža. Uživanje u pogledu na dva kontinenta. Zatim slijedi polazak prema hotelu. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

8.dan Istanbul – Loko tour – Krstarenje Bosforom 05.05.2023.

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak starog dijela grada LOKO TOUR u pratnji lokalnog vodiča: Kapaličaršija, Čemberlitaš, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija, Misir čaršija.. Po završetku slobodno vrijeme. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta KRSTARENJE BOSFOROM, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Djevojačku kulu i dr.znamenitosti grada. Po završetku slobodno vrijeme. Noćenje.

9.dan 06.05.2023.Istanbul – Sarajevo 06.05.2023.

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Transfer prema aerodromu cca 14:50h. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje aviona prema Sarajevu u 18:50h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo po lokalnom vremenu u 19:40h.
Kraj programa.

CIJENA PROGRAMA OD 1399,00 KM

*rađeno na bazi 25 uplata/osoba

 

Dodatne info

U cijenu programa je uključeno:
✅ prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; ANADOLUJET / TURKISH AIRLINES
✅Aerodromske takse;
✅Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
✅Transferi autobusom na navedenim relacijama Istanbul – Ankara – Goreme – Konya – Bursa – Istanbul;
✅Smještaj u hotelima 3* na bazi 8 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
✅Smještaj u Istanbulu na bazi 3 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama (1 u dolasku + 2 u povratku)
✅Smještaj u Kapadokyi/Goreme na bazi 3 noćenja sa doručkom
✅Smještaj u Konyi na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
✅Smještaj u Bursi na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
✅Posjeta mauzoleju Ataturka u Ankari;
✅Posjeta muzeju Mevlana, džamiji Šems-i Tebrizija, Aladin brdu u Konyi;
✅Posjeta džamiji Ulu, i vidikovcu Tophane u Bursi;
✅Posjeta džamiji i vidikovcu Čamlidža u Istanbulu;
✅Lokalni turistički vodič;
✅Vodičko osoblje sve vrijeme putovanja;
✅Troškovi organizacija putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:
❌Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
❌Fakultativni izleti, cijene će biti objavljene naknadno
❌Provizija za kartično plaćanje na rate 
❌Bakšiš za vozače i vodiče u Turskoj;
❌Individualni troškovi;

Šifra aranžmana:000vta