Jerusalem✈iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od2,899 KM2,699 KM
FIRST MINUTE
Od2,899 KM2,699 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

4175

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

IZRAEL
Info

JERUSALEM
05.11. – 10.11.2023.

Smjestio se na raskrižju puteva koji vode od Sredozemnog mora i Tel Aviva prema Mrtvom moru i Jerihonu, te od Damaska i Šekema ili Nablusa na sjeveru, prema Hebronu na jugu. Nalazi se na nadmorskoj visini između 650 i 840 metara, na području gdje pustinja prelazi u polupustinju.U gradu, kojem službeno pripadaju i mnoga okolna židovska naselja, živi 724.000 stanovnika (podaci od 24. svibnja 2006.). Nacionalni, kulturni, socijalni i vjerski sastav stanovništva izrazito je raznolik, a često su pojedine narodnosne, kulturne i vjerske skupine međusobno odijeljene. Obično se grad dijeli na zapadni, koji je pretežno židovski, i istočni, koji je pretežno arapski. U okviru istočnog Jeruzalema nalazi se i Stari grad, koji je podijeljen u četiri četvrti: muslimansku, židovsku, kršćansku i armensku.

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - TEL AVIV - BETLEHEM

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u 12.00 i prijava na let za Tel Aviv preko Istanbula. Let za Istanbul je u 14:00. Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je u 17:50. Nastavak leta za Tel Aviv je u 21:05. Dolazak u Tel Aviv u 22:10. Pasoške formalnosti i transfer u hotel. Po dolasku u hotel smještaj u isti i noćenje.

2. BETLEHEM - JERUSALEM - BETLEHEM

Doručak. Cjelodnevno razgledanje Jerusalema kojeg su osvajali i razarali razni narodi zbog čega predstavlja pravu riznicu historije i kulture. Stari grad se obilazi od jedna od osam kapija koje opasuju grad. Jerusalem je sveti grad za judaiste, hrišćane i muslimane, godišnje ga posjeti oko četiri miliona turista. Stari grad je podijeljen na jevrejsku, hrišćansku, jermensku i muslimansku četvrt, međusobno odvojene zidovima koji sami za sebe svjedoče o burnoj historiji. Za vrijeme obilaska posjetit ćemo najznačajnije znamenitosti i lokalitete u gradu kao što su: Maslinska Gora, Via Dolorosa (“križni put”), Getsemanski vrt, Džamija Al Aksa, Zlatna ili Omerova džamija, Zid plača, Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina usnuća i druge značajne znamenitosti. Slijedi slobodno vrijeme do ponovnog okupljanja grupe i povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan BETLEHEM – HEBRON - BETLEHEM

BETLEHEM – HEBRON – BETLEHEM
Doručak. Izlet u Betlehem, rodno mjesto Isusovo. Po dolasku slijedi obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Nakon toga slijedi posjeta džamiji Omer ibn Hattaba. Slijedi vožnja do Hebrona, gdje ćemo posjetiti mezar poslanika Ibrahima a.s. i njegove porodice. Posjetit ćemo Hrast od Mamre, gdje je bilo mjesto stanovanja Ibrahim-ovo i gdje su mu u posjetu došla trojica meleka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan BETLEHEM – MRTVO MORE – JERIHO – BETLEHEM

Doručak. Izlet u grad Jericho i Mrtvo more. Jericho je drevni biblijski grad, sa ranim tragovima naselja starim 10.000 godina, što je možda najranije mjesto ljudske civilizacije. Nalazi se na okupiranim palestinskim teritorijama, a potom putujući kroz Judejsku pustinju, Jericho je ispunjen arheološkim ruševinama, manastirima, džamijama i drugim vjerskim i historijskim znamenitostima. More je poznato po tome da uživate, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Za vrijeme izleta posjetit ćemo i rezervat prirode Ein Gedi, rijetku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan BETLEHEM - HAIFA – TEL AVIV

Doručak. Polazak grupe ka Haifi jednom od najljepših gradova u Izraelu, poznat po svojim čuvenim vrtovima Bahai, koji će vas očarati ljepotom. Haifa je danas ujedno i najveća luka u zemlji pa je mnogi nazivaju i „kapija Izraela“. Nakon posjete Haifi, imat ćemo slobodno vrijeme u takozvanoj „njemačkoj četvrti“ grada, a posjetit ćemo i samostan Karmel. Odlazak grupe do Tel Aviva, obilazak centralno. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

6. dan TEL AVIV - SARAJEVO

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo. Let za Istanbul u 06:10. Dolazak u Istanbul u 09:30. Nastavak leta za Sarajevo u 12:15. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo u 12:15.

Cijena za rane rezervacije do 31.08 – 2699 KM
REDOVNA CIJENA – 2899 KM

Dodatne info

 

U cijenu aranžmana uključeno:   

✅Povratne avio karte na relaciji Sarajevo – Tel Aviv – Sarajevo, avio kompanija Turkish airlines – ekonomska klasa
✅Aerodromske takse
✅5 noćenja s doručkom u hotelu sa 3* ili 4*u Jerusalemu ili Betlehemu u 1/2 i 1/3  sobama, 
✅Transfer od aerodroma do hotela i nazad
✅Prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga – 8 kg
✅Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja,
✅Troškove organizacije i rezervacije

U cijenu aranžmana nije uključeno:

❌Fakultativni izleti (cijene izleta će biti naknadno biti objavljene)
❌Viza za Izrael – 70 KM. Potrebno je najkasnije 25 dana prije polaska aplicirati za vizu (agencija pomaže prilikom ishođenja viza)
❌Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)– na upit
❌Putničko zdravstveno osiguranje 12 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 24 KM.