JAPAN ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od5,799 KM
FIRST MINUTE
Od5,799 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

5839

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

08.11 - 17.11.2024
Info
 

JAPAN – ZEMLJA IZLAZEĆEG SUNCA

Japan je zemlja historije i kulture, vodeće tehnologije i hiper-moderne civilizacije. Careve palate, prelijepi hramovi i na hiljade svetilišta, egzotični zaljevi, botanički nacionalni parkovi, planinski pejzaž i preko tri hiljade otočja sve je to ono što krasi ovu zemlju „Izlazećeg sunca“. Nalazi se na zapadnom rubu Pacifičkog okena, sjeverno od Istočnokineskog okeana. Glavni grad je Tokio s gotovo 32 milijuna stanovnika, a sa ovim putovanjem imat ćete priliku i obići ga…


TOKYO – OSAKA – HIROSHIMA

Termin: 08.11.2024. – 17.11.2024.

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1 i 2 dan SARAJEVO - ISTANBUL - TOKIO

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3h prije polijetanja aviona. Let za Istanbul na letu TK 1022 u 15:30h. Planirani dolazak u Istanbul u 19:30h. Let za Tokio na letu TK 198 u 02:35h. Planirani dolazak u Tokio u 19:45h.

3.danTOKIO

Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo u razgled grada. Razgled započinjemo posjetom trgu Carske palače, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg dvorca Edo, a dom je carske obitelji od 1888. godine. U poslijepodnevnim satima posjet najstarijem budističkom hramu u Tokiju. Sensoji hram je smješten u četvrti Asakusa i predstavlja jedan od najvažnijih hramova u Tokiju. Naše posljednje odredište danas je umjetni otok Odaiba, koji pokazuje futurističku stranu Tokija, te vrvi brojnim kulturnim i komercijalnim sadržajima. U kasnim poslijepodnevnim satima posjet “Shibuya crossing”, jedan od najpoznatijih pješačkih prijelaza na svijetu. Kada se upali zeleno svjetlo na semaforu, kroz sedam pješačkih prijelaza u isto vrijeme prijelazi i do 2.500 ljudi u isto vrijeme. Slobodno vrijeme za večeru u popularnoj Shibuyi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan TOKIO - MT.FUJI

Doručak u hotelu. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak autobusom prema Mt.Fuji – najvećoj planini u Japanu. Zbog svoje slikovitosti i značaja koji ima za Japance, Fuji je postao jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Ime planine potječe iz Ainu jezika i znači „vječni život”. Vožnja u pravcu planine do 5. stanice koja se nalazi na 2.300 m. Fuji je također i sveta planina izvorne japanske religije, šintoizma. Među Japancima postoji osjećaj osobne identifikacije s planinom, te stoga mnogobrojni Japanci hodočaste do svetišta na vrh vulkana. Na 5. stanici, pored svetišta, meteorološke postaje i poštanskog ureda nalazi se i odmorište. Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Slijedi plovidba jezerom Kawaguchi odakle ćete moći uživati u prelijepim pogledima na Tokio. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. danTOKIO - HIROSHIMA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom do Hiroshime, koja je bila prva žrtva atomske bombe. Posjet ćemo započeti, atomskom kupolom, jedinom od rijetkih građevina koje se nisu srušile kada je 1945. godine bačena atomska bomba. Nastavljamo posjet Spomen parku mira, te muzeju posvećenom svim žrtvama atomskog razaranja. Nakon razgleda odlazak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu u Hiroshimi.

6. danHIROSHIMA – KOBE - OSAKA

Doručak i odjava iz hotela. Polazak autobusom prema Osaki preko Kobe – šesti najveći grad u Japanu. Posjetićemo Akashi Kaikyo most te Kobe Haborland – obalno područje smješteno u Kobeu. Kobe Harborland je popularna turistička destinacija poznata po svojim trgovačkim centrima, restoranima, zabavnim sadržajima i prekrasnim pogledima na luku. Ovdje se nalaze atrakcije poput Kobe Harborland Ferris Wheel-a, trgovačkog centra Mosaic, Kobe Anpanman Children's Museum & Mall-a i raznih restorana koji nude lokalnu i internacionalnu kuhinju. Područje također domaćin različitim događajima i festivalima tokom cijele godine, čineći ga živopisnom destinacijom za posjetitelje. Povratak za Osaku. Dolazak u hotel. Noćenje.

7.danOSAKA – KYOTO - OSAKA

Doručak u hotelu. Nakon doručka polazak u razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom povijesti i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Povratak u hotel u Osaku. Noćenje.

8.danOSAKA - NARA - OSAKA

Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo na izlet u Naru. Razgled započinjemo budističkim hramom Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju hiljade druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjet dvorc Osaka (izvana) koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Odlazak u Umedu na uživanje u shopping-u. Umeda je jedan od glavnih trgovačko-poslovnih i zabavnih distrikata u Osaki, Japanu. Umeda je poznata po svojim visokim neboderima, tržnim centrima, restoranima, luksuznim hotelima i noćnim klubovima. Ova živahna četvrt nudi raznovrsne aktivnosti, uključujući šoping, kulturne događaje i noćni život, te je jedno od glavnih središta poslovanja i zabave u Osaki. Povratak u hotel. Noćenje.

9. danOSAKA – TOKIO

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom do Tokia. Posjeta Mejji Shrine – jedan od najvažnijih svetilišta u Tokiju, Japan. Posvećen je caru Meiji-u i njegovoj supruzi, carici Shoken, koji su bili ključni u modernizaciji Japana u 19. i 20. vijeku. Svetilište je izgrađeno u predivnom šumskom području blizu Harajuku-a i Yoyogi Parka. Posjetitelji mogu uživati u mirnom okruženju, prošetati kroz šume japanskog cedra, posmatrati tradicionalne svetkovine i ceremonije koje se održavaju u svetilištu, kao i posjetiti muzeje i druge znamenitosti u blizini. Meiji Shrine je također popularno mjesto za održavanje vjenčanja i drugih svečanih događaja. Transfer do hotela u Tokiu. Noćenje.

10 i 11 danTOKIO – ISTANBUL- SARAJEVO

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i odlazak na aerodrom. Let za Istanbul na letu TK 199 u 22:05. Dolazak u Istanbul 18.11. u 05:55.
Let za Sarajevo na letu TK 1021 u 14:40. Planirani dolazak u Sarajevo u 14:40h. (Sva vremena su lokalna).

Dodatne info

Termin : 08.11.-17.11.2024.
11 dana – 8 noćenja

Cijena po osobi :
REDOVNA CIJENA………..  5.799 KM
FIRST MINUTE CIJENA ………….5.899 KM

Svi izleti uključeni u cijenu!

 

 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:
✅  Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Tokyo – Sarajevo via Istanbul
✅ Aerodromske takse
✅ Smještaj u hotelima 3* na bazi noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
✅ Svi transferi prema programu
✅ Svi izleti prema programu
✅ Transfer brzim vlakom Shinkansenom
✅ Pratioca putovanja na engleskom jeziku od strane lokalne agencije – za vrijeme trajanja izleta
✅ Pratioca putovanja iz Relax Toursa (uz minimalno 20 putnika)
✅ TIPS za vodiča
✅ Troškovi orgaizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:
❌Individualni troškovi
❌ Putno zdravstveno osiguranje
❌Viza s ishođenjem cca 45 EUR
❌Doplata za jednokrevetnu sobu
❌ Doplata za polupansion

 

Šifra aranžmana: Rlx