Izmir ✈ iz Sarajeva

0
SPECIJALNA PONUDA
Od985 KM
SPECIJALNA PONUDA
Od985 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

6802

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

22.9. - 26.09.2024
TURSKA
Info

IZMIR
5 DANA / Avion
Termin putovanja: 22.09 – 26.09.2024

   

Izmir je jedan od najljepših i najlagodnijih deset gradova za život prema odabiru svjetske turističke organizacije, koji se smjestio na zapadnom dijelu Turske odnosno istočnom Sredozemlju. Prema veličini je treći grad u Turskoj, nakon Istanbula i Ankare. Prema vjerovanju, grad je podigao atinski mitski junak Tezej, dajući mu ime po Amazonki Smiyrni.
Izmir je danas moderan kosmopolitski grad, potpuno uređen, sa širokim bulevarima, velikim šoping centrima, šetalištima, svjetski poznatim lancima hotela, restoranima, kafićima i diskotekama, ali i sa bogatim kulturno-historijskim nasljeđem.

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO-IZMIR

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta, let je planiranu 13:00, sa dolaskom u Izmir u 15:50. Nakon preuzimanja prtljage idemo prema centru grada Izmira, gdje ćemo obići Konak, Alsancak, a potom ćemo trajektom preći na Karşıyaka. Transfer u hotel, noćenje.

2.danEFES

Nakon doručka fakultativni izlet u jedan od najbolje sačuvanih antičkih gradova u istočnom Mediteranu. U njemu se nalazilo jedno od Sedam svjetskih čuda, hram posvećen grčkoj boginji Artemidi. Drevni Efes ili Efesus je izvanredan primjer lučkog grada s morskim kanalom i donjom lukom, zbog čega je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine 2015. godine. Iskopine su otkrile velike spomenike iz doba Rimljana, uključujući Celsiusovu biblioteku, Veliki amfiteatar te ostatke slavnog Artemidinog hrama, jednog od „Sedam svjetskih čuda” koji je privlačio hodočasnike iz cijelog Sredozemlja.
Također ćemo posjetiti i kuću Hazreti Merjem (Djevice Marije) koja se nalazi u Bülbüldağı, u blizini Efesa.
Povratak u hotel, noćenje.

3. danALACATI - CESME

Nakon doručka, fakultativni izlet u Alacati i Cesme. Maleno selo Alacati smješteno je na slikovitoj obali Egejskog mora, sat vremena vožnje od Izmira. Uske, kamene ulice, raznobojni krovovi kuća koje su priljepljene jedna na drugu te izgledaju kao igračke, prekrasni vrtovi i tirkizno more – ovo mjestašce svojom ljepotom je konkurent najpoznatijim europskim gradovima. Češme je najzapadniji primorski grad u Turskoj smješten na istoimenom poluotoku. Ono po čemu je ovo mjesto jedinstveno, jesu brojni izvori termalne vode prema kojima je i dobio ime Česme (fontana) zbog velikog broja fontana na koje ćete nailaziti tokom posjete sa jedinstvenom arhitekturom. Nakon slobodnog vremena povratak u Izmir. Noćenje.

4. danIZMIR-URLA

Nakon doručka fakultativni izlet u Urlu. Smješten na oko pola sata vožnje od centra grada Izmira, Urla ima za cilj da bude jedna od najboljih gastronomskih destinacija u zemlji. Urla je nesumnjivo mjesto gdje možete doživjeti jedinstvenu teksturu Egejske regije na najmirniji način. Svojom atmosferom starog lučkog grada daje osjećaj da je vrijeme stalo. Priroda koju more i zelenilo cijene jedno drugo je predznaka neizbježnog mira, a gdje ćemo imati priliku probati gastronomsku ponudu ovog kraja.
Povratak u hotel, noćenje.

5.danIZMIR-SARAJEVO

Nakon doručka, odjava iz hotela. Odlazimo u jedan od Outlet centara u Izmiru. U dogovoreno vrijeme polazak prema aerodromu. Prijava na let za Sarajevo, koji je planiran u 18:55, sa dolaskom u Sarajevo u 19:50.

Dodatne info

 

Cijena po osobi u DBL sobi : 985KM

 

 

 

 

 

Cijena uključuje :

✅Povratna avio karta na relaciji Sarajevo-Izmir-Sarajevo
✅ Transfer aerodrom-hotel-transfer
✅  Noćenje sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u centru grada  HOTEL ONTUR IZMIR 4* ili sličan
✅Usluge pratioca grupe tokom boravka
✅Kratki obilazak Izmira u pratnji stručnog vodiča
✅Odlazak u Outlet centar

Cijena ne uključuje:

❌Doplata za jednokrevetnu sobu 
❌Putno-Zdravstveno osiguranje
❌ Individualni troškovi i napojnice

FAKULTATIVNI IZLETI na bazi minimum 10 prijavljenih osoba:

  1. Ephesus i posjeta kuće Hazreti Merjem (Djevice Marije) – 150 EUR
    – Profesionalni lokalni vodič na Bosanskom jeziku
    – Ulaznice Efesus i kuća Hazreti Merjem
    – Ručak
    . Prevoz

    2. Urla Gastro Tura – 95 EUR
        – Ulaznica u muzej maslina
        – Degustacija vina
        – Profesionalni lokalni vodič na Bosanskom jeziku
        – Ručak
        – Prevoz

     3.Alacati & Cesme – 70 EUR
        – Profesionalni lokalni vodič na Bosanskom jeziku
        – Prevoz

 

Paket izleta: 265 EUR (uplata uz aranžman u agenciji)

 

NAPOMENA: Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti.
Šifra  putovanja: Den