Istanbul Nova godina ✈ iz Sarajeva 29.12

0
FIRST MINUTE DO 15.11.2021.
Od899 KM799 KM
FIRST MINUTE DO 15.11.2021.
Od899 KM799 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

4292
29.12.-02.01.2022
TURSKA
Info
Fotografije

ISTANBUL AVIO PEGASUS
29.12. – 02.01.2022.
5 dana – 4 noćenja

Program putovanja

1. dan

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul planirano je u 13:20h (broj leta TK1022). Dolazak u Istanbul je planiran u 17:20h, slijetanje na Međunarodni aerodrom u Istanbulu. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. Dan

Fakultativni obilazak starog dijela grada (pješačka tura): Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija…)
Fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATA, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MJESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Posjeta Topkapi Saray dvorcu gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazaka u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLIJE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG I ISLAMSKOG SVIJETA. Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izlozenih u brojnim radnjama koje ovo mjesto cine misticno interesantnim. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM – NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKU NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Nakon krstarenje slijedi fakultativni izelet u Dolmabahče Palatu, dvorca koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike te njen prvi predsjednik posljednji je živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej koji danas poznajemo.
U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet tradicionalno »tursko veče« uz doček nove godine. JEDINSTVENI KONCEPT KOMBINACIJE PROVODA I VEČERE NA BRODU DOK PLOVITE MAGIČNIM BOSFOROM IZMEĐU EVROPE I AZIJE. UZ HITOVE STRANE I TURSKE MUZIKE, kao i profesionalne trbusne plesacice, UŽIVAJTE U FASCINANTNOJ PANORAMI ISTANBULA U VEČERNJIM SATIMA IZ MALO DRUGAČIJE PERSPEKTIVE I SAZNAJTE ZAŠTO JE OVAKAV VID PROVODA VEOMA POPULARAN MEĐU SVIM TURISTIMA KOJI DOLAZE U ISTANBUL. DOBAR PROVOD JE ZAGARANTOVAN! SRETNA NOVA 2021. GODNA! Povratak u hotel i noćenje.

4. Dan

Nakon doručka nastavak programa. Fakultativni odlazak na prinčevska ostrva. Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul i slobodno vrijme za individualne aktivnosti.
Odlazak u Levent, četvrt poznata kao istanbulski „Manhattan“ s najvišim neboderom „Istanbulski Safir“ koji je najviši neboder na potezu između Dubaija i Frankfurta. Najviša zgrada u Istanbulu i Turskoj sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Ovo je ujedno i šoping centar. Na prvim spratovima vas očekuje shopping centar s poznatim modnim brendovima, a na vrhu terasa s pogledom na čitav grad na oba kontinenta. Možete čak i da uživate u 4D animaciji u kojoj ćete dobiti osjećaj da sami letite po Istanbulu.

5. Dan

Doručak. Check out iz hotela u 10h. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog.
Transfer do Međunarodnog aerodroma Istanbul. Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 20:00h (broj leta TK1023). Dolazak u Sarajevo je predviđen u 19:50h.
NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

 

PROMO CIJENA važi do 15.11.2021.

HOTEL GRAND HALIC 4* – 799,00KM 
(sa uključenim aerodromskim taksama)
HOTEL CROWN PLAZA OLD CITY 5* – 899,00KM 
(sa uključenim aerodromskim taksama)

 

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA

HOTEL GRAND HALIC 4* – 899,00KM 
(sa uključenim aerodromskim taksama)
HOTEL CROWN PLAZA 5* – 999,00KM 
(sa uključenim aerodromskim taksama)

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:
Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
4 noćenja sa doručkom u izabranom ili sličnim hotelima u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sobama
Transfer autobusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
Aerodromske takse
Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:
Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje:
PANORAMSKO RAZGLEDANJE – 10EUR
TOPKAPI PALATA – 30EUR
KRSTARENJE BOSFOROM – 20EUR
DOLMABAHCE PALATA – 30 EUR
NOVOGODIŠNJA VEČERA  (ulaznica, večera, piće) – 50 EUR
EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI – 30 EUR
PRINČEVSKA OSTRVA – 15 EUR
SAFIR – 15 EUR
ČAMLIDŽA – 15 EUR

Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) 130,00 KM
Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu po osobi.
Doplata za osiguranje od COVID-a 5KM

NAPOMENE:
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje
Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
Putnik moze uplatiti osiguranje od OTKAZA po cijeni od 25KM po osobi
Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima
Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja

šifra aranžmana: 000SOL