Istanbul 4 noći ✈ iz Sarajeva/Turkish Airlines

0
Cijena
Od789 KM
Cijena
Od789 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

6237

Izdvajamo

2.Rim ✈ iz Splita

ANDALUZIJA ✈ iz Sarajeva

OLE Španjolska iz Splita

TURSKA
Info
Fotografije
Program putovanja
ISTANBUL – CLASSIC – (TURKISH AIRLINES)- 4 NOĆENJA
POLASCI:

08.05. – 12.05.2024 od 889 KM

 

1. dan- SARAJEVO - ISTANBUL

Okupljanje grupe na aerodromu 2 sata prije leta. Prijava na let i predaja prtljage. Let na relaciji Sarajevo Istanbul u 09:25 u Oktobru / 11:25 od Novembra do Marta. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi transfer do hotele i prijava u isti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. Dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

3. Dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

4. Dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

5. Dan ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak, odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo. Let na relaciji Istanbul Sarajevo. je u 14:45. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo je u 14:40,

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA  OD : 789,00 KM
sa uključenim aerodromskim taksama

                                                                   

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

✅ karte na relaciji Sarajevo – Istanbul Sarajevo
✅Prtljaga 23+8 kg Turkish airlines
✅Transfer od aerodroma do hotela i obratno
✅ Hotelski smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u Hotelu The Central palace Taksim 4* ili Black Bird 4* –   Laleli.- Standardne sobe. Hotel se ne može birati. Cijela grupa ide u isti hotel.
✅Predstavnik agencije na transferu 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

❌Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM 
❌Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM – nije obavezno
❌Fakultativni izleti, za izlete je potrebno prijaviti se i platiti u agenciji, najkasnije 7 dana prije polaska
❌Vlastiti troškovi
❌ Boravišna taksa
❌ Doplata za 1krevetnu sobu 280KM

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

 1. STARI GRAD – Obilazak Lokaliteta: Plava džamija, Sultanahmet trg, Hipodrom, njemačka fontana, Kapali čaršija, Sulejmanija džamija, Egipatski bazar, Aya Sofia s vanjske strane ( Ako bude moguće, uči ćemo unutra) – (licencirani lokalni vodič – izlet pješice)- Cijena 20 €
 2. KRSTARENJE BOSFOROM – Nakon doručka planiran je fakultativni izlet «krstarenje Bosforom». Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. Dnevna varijanta krstarenja Bosforom – nešto sto se ne propušta. Upoznajte jedan od najljepših gradova svijeta, grad koji zovu i «bajku na Bosforu koja još uvijek traje», nevjerojatan spoj istoka i zapada. – Cijena krstarenja – 25 € (licencirani lokalni vodič I krstarenje – odlazak gradskim prevozom – troškovi gradskog prevoza nisu uključeni u cijenu izleta – Istanbul card – cca 1€)
 3. PRINČEVSKA OSTRVA – Ostrva se nalaze na sjeveroistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklima i fijakerima a odnedavno i električnim minibusom za turiste. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu. Cijena izleta – 25 € (licencirani lokalni vodič I prevoz Brodom – odlazak gradskim prevozom – troškovi gradskog prevoza nisu uključeni u cijenu izleta – Istanbul card – cca 1€)
 4. PANORAMA 1453 – Miniaturk, Balat, Ejup i Pierre Loti. Izlet započinjemo odlaskom u 3D muzej panorama 1453 gdje ćete se naći u 1453 godini kada je Sultan Mehmed Fatih osvojio Kostantinopolj, sadašnji Istanbul. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Izlet nastavljamo posjetom Miniaturku – muzej na otvorenom, gdje možete vidjeti Tursku u malom. Zatim odlazimo do prve džamije koja je sagrađena u Istanbulu – Dzemija Sultan Eyupa, te nakon posjete iste, odlazimo na brdo Pierre Loti odakle ćemo imati prelijep pogled na Istanbul. – Cijena Izleta – 35€ ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodič) 
 5. TOPKAPI PALATA (ulaznica i lokalni vodič) – Cijena izleta – 40 €.
 6. UPOZNAJMO AZIJU – Ovaj jedinstveni izlet vodi Vas kroz Azijski dio Istanbula. Posjeta jednoj od najvećih i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak na naselje USKUDAR, odakle ćete imati predivan pogled prema DJEVOJAČKOJ KULI – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Dan završavamo posjetom u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. – Cijena Izleta – 35 € – (prevoz i licencirani lokalni vodič)
 7. DOLMABAHCE PALATA (ulaznica, prevoz i licenciran lokalni vodič) – Cijena Izleta – 40 €.
 8. LEVENT– četvrt poznata kao Istanbulski „Manhattan“ s najvišim neboderom „Istanbulski Safir“ koji je najviši neboder na potezu između Dubaija i Frankfurta. Najviša zgrada u Istanbulu i Turskoj sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Ovo je ujedno i šoping centar. Na prvim spratovima vas očekuje shopping centar s poznatim modnim brendovima, a na vrhu terasa s pogledom na čitav grad na oba kontinenta. Možete čak i da uživate u 4D animaciji u kojoj ćete dobiti osjećaj da sami letite po Istanbulu. – Cijena izleta 40 € ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodič)
 9. TURSKO FOLKLORNO VEČE NA BRODU–  (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – Cijena izleta 40 € (prevoz, večera, krstarenje brodom I tursko veče)
 10. OBALOM BOSFORA– Na ovom izletu ćemo posjetiti dijelove Istanbula, koje se inače ne posjećuju u turističkim obilascima. Otići ćemo do Bebeka, posjetiti Rumeli hisar, Popeti se do vidikovca pored mosta Sultan Mehmet Fatiha, prošetati se Arnavutkojom I završiti izlet na Ortakoju. – Cijena izleta 35 € – ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodič)
 11. MARMARAY – Odlazak Marmarayem na azijsku stranu, naselje USKUDAR, odakle ćete imati predivan pogled na DJEVOJAČKU KULU – simbol grada koji se nalazi između dva kontinenta. Brodom ćemo preći do Kabataša, te se kosim liftom popeti na trg Taksim. Prošetat ćemo se Istiklal ulicom, imati slobodno vrijeme za shopping ili ručak, prošetati do galata Kule – pogled s vana. Spustiti se do Galata Mosta, odakle ćete imati prelijep pogled na – Cijena izleta 20 € (licencirani lokalni vodič– odlazak gradskim prevozom – troškovi gradskog prevoza nisu uključeni u cijenu izleta – Istanbul card – cca 2,5 €) Za realizaciju izleta, potrebno je minimalno 10 osoba.

  Organizator: 000m97