Istanbul 30.04.2024 ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od899 KM
FIRST MINUTE
Od899 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

6024
TURSKA
Info
Fotografije
ISTANBUL – TURKISH AIRLINES – 4 NOĆENJA
POLASCI:
30.04. – 04.05.2024.

REDOVNA CIJENA……………… 899,00-KM
 
Program putovanja

Dan 01 (30.04.2024.): Sarajevo - Istanbul

Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 09:10h. Po dolasku u Istanbul (12:05h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Uz informacije o najljepšem gradu u Turskoj, doživjet ćete ugodnu vožnju, uz obalu mora i uživati u živopisnim cvjetnim pejzažima. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

Dan 02 (01.05.2024.): Istanbul

Doručak u hotelu. Za ovaj dan predlažemo fakultativni izlet obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta, te posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Šetnja pored Aja Sofije toliko spominjane i najpoznatije građevine Istanbula sagrađene u doba cara Justinijana, koja je prvobitno bila najveća crkva u Vizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta Cisternama i Kapali čaršiji. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje

Dan 03 (02.05.2024.):

Doručak. Poslije doručka fakultativni izlet koji uključuje krstarenje Bosforom, obilazak četvrti Ortakoy i Taksima. Vožnja brodicom po Bosforu (cca 1,5h-2h) ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora (Azijska strana Istanbula). Nakon krstarenja posjeta Ortakoya najpoznatijem izletištu osmanskih vladara. U njemu se nalazi veliki broj restorana, barova, prodavnica i shooping centar. U Ortakoyu morate probati najljepši krompir (kumpir) i čuvene vafle. Nakon kraće pauze vozimo se prema Taksimu, slobodno vrijeme za šetnju Istiklal ulicom prepunom trgovina, kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje

Dan 04 (03.05.2024.):

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta koji započinjemo posjetom čuvene Sulejmanija džamije, vrhunskog djela najpoznatijeg osmanlijskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija je izgrađena u oblasti Sultan Ahmet, vjerovatno najvažnijem dijelu Istanbula odakle su osmanski sultani vladali svijetom, a gdje se danas nalaze prvorazredne historijske građevine. Zatim odlazimo na vidikovac Čamildža odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, Bosfor i njegove mostove. Nakon toga slijedi odlazak do Kadikoya i čuvene Djevojačke kule (danas svetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku na osnovu proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmijeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali posjetićemo čuvenu Bagdad ulicu ili odlazak u jedan od obližnjih shopping centara. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 05 (04.05.2024.)

Nakon doručka odjava iz hotela. Koferi ostaju na recepciji do transfera na aerodrom. Slobodno vrijeme ili fakultativno odlazak do vidikovca Pieere Lotti, odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi – jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući.
Slijedi obilazak kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, “najsvetija” džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu. Nakon obilaska nastavljamo prema Balatu, Boemskoj četvrti koja se nalazi na evropskoj strani grada. Prepun je historijskih zdanja i šarmantnih kafića, ima atmosferu koju nećete pronaći u nekom drugom dijelu Istanbula. Kraći razgled i foto pauza. Povratak u hotel, preuzimanje prtljaga i transfer na aerodrom, koji je predviđen u 15:00 h. Let Istanbul – Sarajevo u 19:00 h sa predviđenim dolaskom u Sarajevo u 19:50 h (po lokalnom vremenu).

Dodatne info

 

                                                                   

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

✅ karte s uključenim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul Sarajevo
✅Transfer od aerodroma do hotela i obratno
✅ Smještaj u hotelu Grand Medya 3* (ili sličan) na Laleliju na bazi 4 noćenja sa doručkom
✅Predstavnik agencije na transferu 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

❌Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM 
❌Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja.
❌Vlastiti troškovi
❌ Doplata za 1krevetnu sobu 260 KM , doplate za djecu – na upit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organizator: 000vip