Istanbul 1.maj ✈ iz Sarajeva/Turkish Airlines

0
FIRST MINUTE
Od895 KM
FIRST MINUTE
Od895 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

5637

Izdvajamo

Hotel Horizont, Baška Voda

Hurgada ✈ iz Sarajeva , 1.MAJ

Grand Hotel Slavia , Baška Voda

TURSKA
Info
Fotografije
ISTANBUL – TURKISH AIRLINES – 4 NOĆENJA
POLASCI:
29.04. – 03.05.2024.

REDOVNA CIJENA……………… 955,00-KM
FIRST MINUTE ……………….. 895,00 -KM
Program putovanja

Dan 01 (29.04.2024.): Sarajevo - Istanbul

Okupljanje na Sarajevskom aerodromu najmanje dva sata prije leta. Prijava na direktni let TK1024 avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14:25h. Dolazak u Istanbul u 17:20h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Istanbul, nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela u Istanbulu. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 02 (30.04.2024.): Istanbul

Doručak. Fakultativni izlet: Obilazak starog grada sa lokalnim licenciranim vodičem. Obilazimo najvažnije znamenitosti: palatu Topkapi – zvaničnu rezidenciju otomanskih sultana (1465. – 1853), Aja Sofiju, Plavu džamiju, Hipodrom i Kapali čaršiju. Aja Sofija se ubraja u jedne od najljepših građevina svijeta, te Sultan Ahmetova ili „ Plave džamije “u svijetu poznata po preko 20.000 ručno
rađenih plavih pločica iz Iznika koje se nalaze u njenoj unutrašnjosti. Potom odlazimo do Hipodroma nekadašnjeg centr sportskog života Konstantinopolja. Nastavljamo šetnju do najpoznatije zatvorene tržnice svijeta Kapali čaršije. Slobodno poslijepodne. Fakultativni obilazak trga Taksim i glavne gradske ulice Istiklal sa velikim brojem kafića, restorana i butika. Noćenje.

Dan 03 (01.05.2024.):

Doručak. Fakultativni izlet: poludnevno krstarenje Bosforom. Jedan od najboljih I najljepših načina upoznavanja grada na dva kontinenta je upravo krstarenje Bosforom do Tarabije na ulazu u Crno more, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Tokom krstarenja možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i raskošne kvartove Bosforskog prolaza. Nakon krstarenja slijedi posjeta raskošnoj palati Dolmabahce (rezidencija sultana od 1856, godine), koja se nalazi na samoj obali Bosfora, okružena francuskim baštama. Sagrađena je u 19. vijeku, a sastoji se od carskih apartmana, ceremonijalne dvorane i carskog harema.
Nakon predivnog krstarenja Bosforom nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa puno ribljih restorana i kioska za “jela s’ nogu”. Prilika da probate poznati specijalitet „kumpir“ I jednostavno uživate u predivnom pogledu na Bosforski most I Ortakoy džamiju kao I azijski dio. Nakon Ortakoya vraćamo se nazad gradskim prevozom do hotela.
U večernjim satima fakultativni odlazak na “Tursko veče” na jednom od brodova, uz večeru i orijentalnu muziku, trbušni ples i folklor. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 04 (02.05.2024.):

Doručak. Fakultativni izlet: PIERE LOTTI I EYUP, BALAT. Obilazak brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom ili autobusom . Slobodno vrijeme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže prekrasan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak do Eyüpa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu, te razgledamo Eyup Sultan džamiju. Nastavljamo do Balata I kvarta šarenih boja, najstarije četvrti u Istanbulu u kojoj se nalazi I sinagoga I crkva I džamija. Obilazak egipatske tržnice te poslijepodne povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 05 (03.05.2024.)

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Prijava na let TK1023 za Sarajevo u 12:50h. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:35h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Dodatne info

 

                                                                   

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

✅ karte s uključenim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul Sarajevo
✅Prtljaga 23+8 kg Turkish airlines
✅Transfer od aerodroma do hotela i obratno
✅ Hotelski smještaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u Grand Halic 4* u ½ sobama.
✅Predstavnik agencije na transferu 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

❌Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM 
❌Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja.
❌Vlastiti troškovi
❌ Lokalna turistička taksa 2,50 KM po osobi/ noćenju, 10 KM za sve dane boravka.
❌ Doplata za 1krevetnu sobu 285 KM , doplate za djecu – na upit.

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

  1. STARI GRAD – Obilazak Starog grada-Plava džamija, Aja Sofija, Top Kapi (bez ulaza), Hipodrom, Kapali čaršija – 15,00 EUR
  2. KRSTARENJE BOSFOROM – Krstarenje Bosforom i obilazak Ortakoya – 25,00 EUR
  3. OBILAZAK TAKSIMA I GALATA KULE – 10,00 EUR
  4. TOPKAPI SA LOKALNIM LICENCIRANIM VODIČEM55,00 EUR
  5. TURSKO FOLKLORNO VEČE NA BRODU–  (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – Cijena izleta 40 € (prevoz, večera, krstarenje brodom I tursko veče)
  6. EYUB DŽAMIJA ,PIERRE LOTTI,BALAT– 25,00 EUR

 

 

 

 

 

 

Organizator: 000vas