Maroko✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od1,895 KM1,495 KM
Cijena
Od1,895 KM1,495 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

5718

Izdvajamo

Andaluzija ✈ iz Zagreba RyanAir

Lisabon✈ iz Zagreba

Tunis ✈ iz Banjaluke

Egipat iz ✈ Splita

maroko
Info
Fotografije
Program putovanja

Maroko
Casablanca- Fes – Rabat-Marrakech- Chefchaouen-Ifran
avio prijevoznik: Turkish Airlines

 8 dana 7 noćenja sa doručkom
 

 

1. dan- SARAJEVO - ISTANBUL -CASABLANCA

Sastanak putnika na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Let na relaciji Sarajevo – Istanbul (uz čekanje 5h), te nastavak leta prema Casablanci. Po dolasku cca 23:45 sati. slijedi transfer u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. Dan ISTANBUL -MARRAKECH- RABAT

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi razgledanje starog i novog dijela grada kojeg su isplanirali Francuzi. U gradu se nalazi i jedna od najvećih džamija u svijetu koja može primiti preko 50.000 vjernika i koja je posvećena kralju Hassanu II. Džamija ujedno ima i najveće minarete na svijetu visine 210m. Kraći predah i slobodno vrijeme za slikanje. Uz dogovor sa grupom: moguć je fakultativni izlet u Marrakech – obilazak starog dijela grada, pijace… Slobodno vrijeme za kratki predah, te nastavak vožnje do Rabata, smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan RABAT-FES

Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Kraljevska palata (izvana), vožnja modernim dijelom grada, Hassanov Toranj s ostacima džamije, mauzolej Muhameda V. Odlazak do kazbe s Oudaya vratima, vidikovca s pogledom na Atlantski ocean i andaluzijskim vrtom. Kratka šetnja uskim bijelo – plavim uličicama. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Fezu. Dolazak u kasnim večernjim satima u hotel. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan FES

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak najstarijeg kraljevskog grada i njegove srednjovjekovne medine pod zaštitom UNESCO-a: kraljevska palača (razgled izvana), vrata Bab Boujaloud, nekadašnja židovska četvrt. Posjet Bou Inaniji medresi, najistaknututijem primjeru islamske umjetnosti i dekoracije u keramici i cedrovom drvetu. Nastavljamo šetnju labirintom srednjovjekovnih uličica, prepunih lokalnih trgovaca tekstilom, kožom, hranom, začinima, srebrom i suvenirima, do fontane Nejjarine, mauzoleja Moulay Idrissa II. (zaštitnika grada iz 9.stoljeća) i Kairouanske džamije (izvana). Po završenom razgledanju slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan IMOUZZER + IFRAN

Doručak. Fakultativni izlet u Imouzer: obronaka Srednjeg Atlasa I zivopisnog gradica IMOUZZER . Planinska arhitektura I berbersko stanovništvo daju posebnu notu ovom planinskom mjestu gdje se domaća plemena stoljećima sastaju radi trgovine I razmjene. Pauza za setnju gradom. U nastavku stižemo na 1600 m.n.v. gdje se nalazi marokanski najprestizniji planinski centar Ifran. Arhitekturom I ugodjajem vise svajcarski ili francuski alpski centar nego africki, Ifran je I ljetna rezidencija marokanske kraljevske porodice. Setnja po parkovima I ulicama Ifrana. Izlet se nastavlja kratkom voznjom do Azroua, berberskog gradica u cijoj okolini su šume čuvenog atlaskog kedrovog drveta, naseljene brojnim životinjskim vrstama pa I najnestašnijim I najživahnijim makaki majmunima.. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan CHEFCHAOUEN

Doručak. Izletom je obuhvaćena vožnja do Rifa, planinskog masiva duž Mediteranske obale Maroka koji pripada Atlaskom gorju. U srcu Rifa je smjesten poetični, plavo okrečeni gradić Šefšaven. Osnovan od strane izbjeglica iz Andaluzije očuvao je atmosferu drevnih vremena u koja nas vraca šetnja lavirintom njegovih uličica, smjestenih po obronku planine. Šefševen je jedinstveno mjesto u Maroku I svijetu po svojoj plavoj boji: kuće, džamije, zidovi, hamami… sve je obojeno u njeznu plavu nijansu. Noćenje.

7.dan CASABLANCA -ISTANBUL- SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do 17:00h. Transfer do aerodroma. Prijava na let u 22:00h. Let prema Istanbulu, te presjedanje na let za Sarajevo. Dolazak na odredište u predvečernjim satima. Kraj programa.

Dodatne info

         CIJENE po osobi u 2krevetnoj sobi:  

POLASCI

12.02. 05.03.

30.04.

CIJENA PO OSOBI

1495,00 1675,00

1895,00

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
✅Avio karta na relaciji Sarajevo – Istanbul – Kazablanka – Istanbul – Sarajevo,
✅Aerodromske takse, 
✅ Transferi u Maroku (Kazablanka – Fez – Kazablanka);
✅ Smještaj u Kazablanci, u hotelu 3*/4* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i1/3 sobama (Idou Anfa Hotel & Spa 4 Casablanca ili sličan);
✅ Smještaj u Rabatu, u hotelu 3*/4* na bazi 1 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama (hotel Rive Rabat ili sličan),
✅ Smještaj u Fezu, u hotelu 3*/4* na bazi 5 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama (Royal Mirage Hotel Fes ili sličan);
✅ Prtljag do 20 KG + ručni prtljag do 8 KG;
✅ Organizacija putovanja i pratioca putovanja;

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
❌ putno zdravstveno osiguranje 
❌ Fakultativni izleti (cijene su orjentacione i moguće su promjene): odlazak na Atlas – Ifran cca 60,00 EUR; Kazablanka loko tour cca 15,00 EUR; Rabat + Fez loko tour cca 30,00 EUR, Meknes cca 15,00 EUR; Šefšaven 65,00 EUR, muzeji…
❌ Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 350,00 KM;
❌Bakšiš za vozače i vodiče – cca 10/15,00 EUR po osobi;
❌ Provizija za kratično plaćanje na rate
❌ Vize za BiH  putne isprave (ishodi se u Budimpešti) po cijeni od 55,00 EUR

POSEBNE NAPOMENE:

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta tj. programa u skladu sa vremenskim uslovima i dogovora sa grupom. Cijene iskazane na programu su bazirane na grupnoj ponudi i valuta za plaćanje je EURO.

ZA VIZU JE POTREBNO:

  • Formular koji trebate popuniti
  • Obrazac za izdavanje vize, ispunjen velikim štampanim slovima i potpisan.
  • Kopija pasoša (stranice 1-3), (i koja važi više od 3 mjeseca nakon predviđenog datuma ulaska u Maroko),
  • Dvije fotografije, (u boji i s bijelom pozadinom) formata za pasoš,
  • Kopija potvrđene rezervacije avionske-karte, ili kopiju avionske karte,
  • Potvrda rezervacije hotela ili ovjereno,
  • Kopija lične karte.
 

 

organizator-000vet

BosnianEnglish