Istanbul ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od515 KM475 KM
Cijena
Od515 KM475 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3895

Izdvajamo

hotel Avala Budva

Valamar Meteor Makarska

Valamar Lacroma Dubrovnik

Tui Blue Makarska – Igrane

Tui Blue Adriatic Beach – Živogošće

TURSKA
Info
Fotografije

ISTANBUL / Avion
5 dana 4 noćenja sa doručkom
TERMIN  PUTOVANJA:  28.07./ 11.08.

Program putovanja

1. dan

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2,5h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima cca 14:20h. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. Dan

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom – privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan nastavljamo posjetom naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, i shopping . Cjelodnevni izlet završavamo posjetom jednom od najvećih tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi – SEA LIFE. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem ćete vidjeti preko 100 građevina koje se nalaze u Turskoj i Istanbulu u minijaturnom obliku. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak na naselje USKUDAR, te posjetu DJEVOJAČKOJ KULI – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Dan zavšravamo posjetom u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU – gdje ćete u trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Noćenje.

5. dan

Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa

FIRST MINUTE CIJENA 475,00 KM

-za prvih 10 uplata/osoba

CIJENA PROGRAMA 515,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba


Dodatne info

U cijenu programa je uključeno:
Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus Airlines
Aerodromske takse;
Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
Organizacija putovanja, i vodičko osoblje

U cijenu programa nije uključeno:
Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
Osiguranje od rizika otkaza
Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, CJELODNEVNI IZLET – 25,00 EUR,TURSKO VEČE – 35,00 EUR; DVORCI – cca 25,00 EUR; BURSA – cca 25,00 EUR; PRINČEVSKA OSTRVA – 10,00 EUR;
PCR test
Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120,00 KM