GRČKI KIPAR ✈ iz Zagreba

0
First Minute
Od1,315 KM1,115 KM
First Minute
Od1,315 KM1,115 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

4843

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

Španija
Info

GRČKI KIPAR 5 DANA

Uključena 3 izleta:
„KULTURA I TRADICIJA CIPRA“, “AKAMAS IAFRODITINA KUPKA” i
“ČUDESNA PLANINA TROODOS”

Termini i cijene

Termini

06.-10.02.

20.-24.02.

13.-17.03.

20.-24.03.

Redovna cijena

1315,00 KM

1330,00 KM

1370,00 KM

1390,00 KM

FM cijena

1115,00 KM

1135,00 KM

1175,00 KM

1195,00 KM

Cijena po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

UFM cijene vrijede do 1.1.2023.

Polasci : 6.2. i 13.3. hrvatsko vođenje
Polasci: 20.2. i 20.3. slovensko vođenje

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB – PAPHOS – IZLET „KULTURA I TRADICIJA CIPRA“ (UKLJUČENO)

Sastanak putnika na aerodromu Zagreb dva sata prije polijetanja aviona. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Paphos na liniji FR 5866 (Ryanair) i polijetanje aviona u 05.55 sati. Dolazak u Paphos u 09.40 sati po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do hotela i smještaj. U nastavku dana vodimo vas na izlet „Kultura i tradicija Cipra“. U obilasku Paphosa usmjerenog na kulturu i tradiciju, upoznat ćemo vas s tradicionalnom keramikom po kojoj je regija poznata i sa slatkom delicijom – Lokumom. Imat ćete priliku vidjeti i povijesne atrakcije regije, poput Agie Paraskevi, vrlo zanimljive bizantske crkva iz 9. stoljeća, te stup Sv. Pavla i crkvu Panagia Chrysopolitissa. Za kraj izleta prošetati ćemo do luke Paphos i diviti se starom gradu.

2.danIZLET "AKAMAS I AFRODITINA KUPKA" (UKLJUČENO)

Doručak. Danas idemo na cjelodnevni izlet „Afroditina kupka“. Izlet vas vodi prekrasnom regijom koje okružuje Paphos. Prvo posjećujemo jedan od najpoznatijih samostana na Cipru Agios Neophytos. Samostan je osnovao pustinjak i pjesnik Neophytos u 12. stoljeću, a u isklesanoj špilji nalaze se neke od najboljih primjeraka bizantskih fresaka. Selo Steni sa svojim Muzejom narodne umjetnosti naša je sljedeća stanica koja će vas mentalno vratiti u srednji vijek i prikazati život drevnih stanovnika ove regije. Zatim odlazimo u Polis gdje ćete uživati u šetnji ljupkim selom, a potom se idemo do ribarskog mjesta Latchi gdje ćete imati priliku fotografirati se i uživati u 15-ak minuta opuštajuće šetnje. Vrijeme za ručak (nije uključen) provesti ćemo u botaničkom parku u kojem se nalazi prekrasno jezerce s malim slapom pod kojim se prema legendi kupala Afrodita. Na kraju, izlet nas vodi obalom do idilične uvale Agios Georgios Pegeias, naše posljednje destinacije.

3. danSLOBODNO ILI IZLET „NIKOZIJA – PODIJELJEN GRAD“ (FAKULTATIVNO)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativan izlet „Nikozija – podijeljen grad“. Nikozija, jedini preostali podijeljeni glavni grad na svijetu. Sam glavni grad praktički je prožet poviješću i kulturom. Šarmantan stari grad okružen masivnim venecijanskim zidinama, a u njemu se nalazi velik broj muzeja, te vjerskih i povijesni spomenika koji svjedoče o burnoj povijesti ovog mediteranskog otoka. Posjetit ćemo Nacionalni muzej i stari grad (Laiki Geitonia) sa srednjovjekovnim gradskim zidinama koje su sagradili Mlečani u 16. stoljeću. Prošetati ćemo poznatom ulicom Ledra do granice s turskim dijelom. Prelazimo granicu (obavezna putovnica) na sjevernu stranu i tamo obilazimo katedralu Agia Sophia i karavansaraj Büjük Han. Tijekom posjeta Nikoziji imat ćete slobodno vrijeme za razgledavanje grada, ručak ili kavu ili kupnja suvenira.

4. danSLOBODNO ILI IZLET „ANTIČKI KORIJENI CIPRA“ (FAKULTATIVNO)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativan izlet „Antički korijeni Cipra“. Na ovom izletu prvo ćemo posjetiti Dionizovu kuću s mozaicima. Zatim idemo uz prekrasnu obalu do poznate Afroditine stijene, mjesta gdje je prema legendi iz morske pjene rođena božica Afrodita. Savršeno mjesto za sjajne fotografije! Slijedeća atrakcija ovog izleta je antički grad Kourion iz 2. stoljeća pr. Kr. sa svojim mozaicima, kupkama u Eustolijevoj kući i naravno amfiteatrom. Na putu za Limassol imati ćemo se priliku diviti dvorcu Kolossi, a zatim se voziti kroz plantaže citrusa u Fassouriju do samostana sv. Nikolaja. U Limassolu imati ćete priliku posjetiti stari grad i Agoru (tržnicu), u slobodnom vremenu uživati u kavi ili šetnji uz staru luku i marinu.

5. danIZLET "ČUDESNA PLANINA TROODOS" (UKLJUČENO" – POVRATAK U ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i polazak na cjelodnevni izlet „Čudesna planina Troodos“. Na ovom izletu istražit ćemo zeleno srce otoka Cipra. Što nas put vodi u više predjele, to više okrepljuje planinski zrak s mirisom borova. Na put do planine Troodos, zaustavit ćemo se u Moni za kratku pauzu za kavu i posjet crkvi. Manastir Kykkos naše je sljedeće odredište. Nalazi se u planinskom području Dolina Marathassa na vrhuncu na 1318 metara nadmorske visine i smatra se najuspješnijim samostanom na otoku. Ikona apostola Luke i prekrasne freske krase zidove ove opatije. U jednom od sela u dolini Marathassa, imat ćemo vrijeme za pauzu za ručak (nije uključen). U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja do Omodosa, jednog od najljepših vinska sela na Cipru. Uživajte u idiličnim slikovitm krajolicima i prošetajte uskim uličicama. Nikako ne smijete propustiti crkvu Timiosa Stavrosa. Sagrađena je na temeljima ranokršćanske bazilike. Prije povratka probati ćemo vina iz regije, što je neizostavno prilikom posjeta ovoj planini. Oko 19:00 sati slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb FR 5867 (Ryanair) s polaskom u 21:50. Dolazak u Zagreb u 23:55

Dodatne info

Cijena uključuje:
✅ Let Ryanairom na relaciji Zagreb – Paphos – Zagreb,  s uključenom jednom ručnom prtljagom dimenzije 40 x 20 x25 cm i jednom check-in prtljagom dimenzija 119 x 119 x 81 cm do 20 kg
✅Četiri noćenja s doručkom u hotelu 3* ili 4*  na području Paphosa u dvokrevetnim sobama  (u 2. mjesecu hotel Pafos Garden 3* u 3. mjesecu Theo Sunset 4*)
✅ 3 izleta: “Kultura i tradicija Cipra”, “Akams i Afroditina kupka” i “Čudesna planina Troodos”
✅ Pratitelj tijekom putovanja i lokalni vodič na izletima
✅  Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
❌Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni  obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
❌ Doplatu za jednokrevetnu sobu 200 KM (obavezno ako osoba putuje sama)
❌ Napojnice za lokalne vodiče i vozače
❌ Fakultativne izlete

Doplate u agenciji po želji:  
Doplata za 4 x večera u hotelu (bife ili služena): 100 KM po osobi 
Doplata za paket 2 izleta:“Nikozija podijeljen grad” i “Antički korijeni Cipra”: 230 KM po osobi
Izleti pojedinačno:“Nikozija podijeljen grad” : 130 KM , “Antički korijeni Cipra”: 130 KM

Za realizaciju izleta potrebno minimum 15 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

šifra aranžmana : 000nikal