Dubai 6.-11.3.2023.iz ✈ Sarajeva

0
ULTRA FIRST MINUTE
Od1,399 KM
ULTRA FIRST MINUTE
Od1,399 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1181

Izdvajamo

Andaluzija ✈ iz Zagreba RyanAir

Lisabon✈ iz Zagreba

Tunis ✈ iz Banjaluke

Egipat iz ✈ Splita

6.-11.3.2023.
UAE
Info

DUBAI

DIREKTAN LET IZ SARAJEVA (FLYDUBAI)
06.-11.03.2023/ 5 noćenja
Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata, posljednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost. Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskih projekata i orijentalne atmosfere pretvoriti će svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucajuće palate, fantastičan podvodni svijet – jednom riječju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika. 

Fotografije
Program putovanja

1. Dan, Sarajevo -Dubai

Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu tri sata prije leta, Individualna prijava za let (14:30) i predaja prtljaga, check in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Polijetanje za dubai. Nakon slijetanja u Dubai slijedi transfer do hotela. Noćenje.

2. -5.dan DUBAI

Tokom vašeg boravka u Dubai-u imate priliku da fakultativno posJetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Burj Khalifa – najveća građevina na svIJetu, neboder koji je sa antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nahjana preimneovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 spratova, sadrži oko 1.000 stanova, kancelarije na 40-ak spratova, Armanijev hotel i osmatračnicu na 124. Spratu.

Burj Al Arab – već godinama simbol raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvjezdica na svijetu, smješten je na vještačkom ostrvu uz plažu Jumeirah, ostrvo je sa kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsjeća na jedro.

Muzej Dubai – građen početkom 19. vijeka smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejom, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja predstavlja historiju Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu starim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu.

Palm Jumeirah – trenutno najveće vještačko ostrvo na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mala ostrvca koji cijeloj građevini daju oblik kruga.

Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 ostrvaca razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetićemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu videti sve ono što karakteriše ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslije podnevnim satima uz zaustavljanje i kraću posjetu novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu.

Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na kamilama.

Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenom Ski Dubai.

Krstarenje brodom (Show Cruise) po zalivu Dubaija s uključenom večerom. Ski Dubai – čudesno zimsko skijalište na zatvorenom usred pustinje gdje se u ljetnjim mjesecima može skijati i na temperatuti od 42 stepena celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su veštački, a borovi lažni. The World – arhipelag od 300-ak malih vještačkih ostrva koji su građeni u obliku Zemlje, svako ostrvce predstavlja jednu državu, a njihov raspored podsjeća na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i sva ostrvca su na prodaju, cijeli projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.

6. DanDUBAI - SARAJEVO

Odjava iz hotela.Transfer do aerodroma. Let za Sarajevo.

Cijena aranžmana  po osobi:

IBIS DUBAI AL BARSHA 3  
https://all.accor.com/hotel/6540/index.en.shtml
1.399KM

NOVOTEL DUBAI AL BARSHA 4  
https://all.accor.com/hotel/6535/index.en.shtml
1.599KM

MOVENPICK JUMEIRAH LAKE TOWERS  5 
 https://www.movenpick.com/en/middle-east/uae/dubai/dubai-jumeirah-lakes-towers.html
1.699KM

 

Dodatne info

U CIJENU UKLJUČENO:

✅Povratna avio kartu na relaciji Sarajevo-Dubai-Sarajevo (30kg čekirani prtljag + 7g ručni). Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna,
✅Sve aerodromske takse,
✅ 5 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu iz cijenovnika 
✅Transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
✅  Lokalni vodič za vrijeme realizacije svih fakultativnih izleta

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

❌Viza za UAE (220 KM, potrebna slika prve stranice pasoša, i validnost pasoša od min 6 mjeseci)
❌ Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći – Hoteli 5* cca 6 USD po sobi po noći)
❌Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja (plaćaju se na licu mjesta)
❌Osiguranje od otkaza putovanja 50 KM (nije obavezno, preporučujemo – obavezno ide uz PZO!),
❌Putno zdravstveno osiguranje 16 KM/ osoba (obavezna doplata)

Faklultativni izleti, potrebni je najaviti minimalno 10 dana prije putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI:

DUBAI – Uz pratnju vodiča posjetiti ćete Jumeirah džamiju (sagrađena 1979. god.) najstarija je džamija u Dubaiju, Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), kafići i restorani sa prelijepim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Palm Jumeirah je umjetno ostrvo u obliku palme sa šesnaest simetričnih “listova”na kojem se nalaze ville, hoteli, vodeni park itd. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu Dubai Mall i plešuće fontane.

Miracle Garden je najveći I najljepši vrt prirodnog cvijeća na svijetu. Otvoren 2013. godine na površini 72.000 kvadratnih metara sa stazama dužine 4 kilometara. U vrtu se nalazi mnoštvo lukova I maketa u raznim oblicima poput aviona u prirodnoj velići, Mickey Mouse, Mini itd. Park broji preko 100 miliona cvijetova. Dubai Garden svake sezone mijenja svoj dizajn.

Global Village je mjesto gdje ćete se susretni sa mnogim kulturama, građevinama, gastronomijom raznih zemalja svijeta I naravno dobrim zabavnim programom .

ABU DHABI – Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i središte naftne industrije udaljen je  2 sata vožnje od Dubaija. Posjetite najveću džamije u Emiratima Sheikh Zayed Grand Mosque. Napravljena od 15 vrsta bijelog mramora iz nekoliko zemlja te bogato ukrašena, zanimljiva je jer ima najveću kupolu od svih džamija na svijetu te najveći tepih na svijetu koji se nalazi u centralnoj dvorani za molitvu.

Za razgledavanje džamije pazite na odjeću. Prozirna odjeća, kratke hlače, majice bez naramenica i mini suknje nisu dozvoljene.

DESSERT SAFARI – Odlazak na pustinjski safari s džipovima je posebno uzbudljvo iskustvo koje nemojte propustiti.  Na manje od 20 minuta vožnje od centra Dubaija iskusit ćete arapsku pustinju, a izlet uglavnom počinje adrenalinskom vožnjom dinama do tradicionalnog beduinskog kampa u srcu pustinje. Tamo možete isprobati i jahanje deva, pušenje nargile i ukrašavanje tijela kanom. Obično slijedi večera te zabavni dio s trbušnom plesačicom.

šifra aranžmana: 000SOL

 

BosnianEnglish