Dubai 1.maj iz ✈ Sarajeva

0
Od1,550 KM1,450 KM
Od1,550 KM1,450 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1216

Izdvajamo

Andaluzija ✈ iz Zagreba RyanAir

Lisabon✈ iz Zagreba

Tunis ✈ iz Banjaluke

Egipat iz ✈ Splita

26.4.-3.5.2023.
UAE
Info

DUBAI

DIREKTAN LET IZ SARAJEVA (FLYDUBAI)
26.4.-3.5.2023/ 7 noćenja/8 dana
PROVEDITE NEZABORAVAN 1. MAJ U DUBAI-U
G𝐥𝐚𝐦𝐮𝐫𝐨𝐳𝐧𝐢, 𝐥𝐮𝐤𝐬𝐮𝐳𝐧𝐢, 𝐚𝐭𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐢, 𝐬𝐩𝐞𝐤𝐭𝐚𝐤𝐮𝐥𝐚𝐫𝐧𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝 𝐬𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐳𝐧𝐚𝐤𝐨𝐦 “𝐧𝐚𝐣” 𝐃𝐮𝐛𝐚𝐢.
Najviša zgrada na svijetu – Burj Khalifa
Najviši hotel na svijetu – JW Marriott Marquis Hotel
Najveći trgovački centar na svijetu – Dubai Mall
Najveći zatvoreni tematski park – IMG Worlds of Adventure
Najprometniji međunarodni aerodrom – Dubai International Airport
Najduža potpuno automatiziranu mrežu metroa – Dubai Metro

 

Fotografije
Program putovanja

1. Dan, Sarajevo -Dubai

Dolazak na Sarajevski aerodrom najmanje tri sata prije leta. Prijava na direktni let broj FZ-762 avio kompanije FlyDubai za Dubai u 14:15h. Dolazak u Dubai u 21:40h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dubai, nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. -7.dan DUBAI

Tokom boravka u Dubai-ju putnicima će biti ponuđeni različiti fakultativni programi obilazaka i razgledanja. Fakultativni izleti: razgled Dubaija, cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, fakultativni izlet u Miracle Garden & Global Village, Dhow krstarenje kanalima sa uključenom večerom, I ne propustite najuzbudljiviju atrakciju Dessert Safari.

6. DanDUBAI - SARAJEVO

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Prijava na let FZ-761 za Sarajevo u 09:15h. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:15h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Cijena aranžmana  po osobi:

 First minute 1.450KM 
Redovna cijena 1.550KM

 

 

Dodatne info

U CIJENU UKLJUČENO:

✅Povratna avio kartu na relaciji Sarajevo-Dubai-Sarajevo (30kg čekirani prtljag + 7g ručni). Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna,
✅Sve aerodromske takse,
✅ Smještaj u hotelu GOLDEN TULIP MEDIA DUBAI 4* ili sličan na bazi 7 noćenja sa doručkom u 2krevetnim sobama
✅ Transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

❌Viza za UAE (220 KM, potrebna slika prve stranice pasoša, i validnost pasoša od min 6 mjeseci)
❌ Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći – Hoteli 5* cca 6 USD po sobi po noći)
❌Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja (plaćaju se na licu mjesta)
❌Osiguranje od otkaza putovanja  (nije obavezno, preporučujemo – obavezno ide uz PZO!),
❌Putno zdravstveno osiguranje / osoba (obavezna doplata)
Doplata za 1/1 sobu (jednokrevetnu sobu), kao i doplate za djecu – na upit

Faklultativni izleti, potrebni je najaviti minimalno 10 dana prije putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI:

DUBAI – Uz pratnju vodiča posjetiti ćete Jumeirah džamiju (sagrađena 1979. god.) najstarija je džamija u Dubaiju, Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), kafići i restorani sa prelijepim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Palm Jumeirah je umjetno ostrvo u obliku palme sa šesnaest simetričnih “listova”na kojem se nalaze ville, hoteli, vodeni park itd. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu Dubai Mall i plešuće fontane.

Miracle Garden je najveći I najljepši vrt prirodnog cvijeća na svijetu. Otvoren 2013. godine na površini 72.000 kvadratnih metara sa stazama dužine 4 kilometara. U vrtu se nalazi mnoštvo lukova I maketa u raznim oblicima poput aviona u prirodnoj velići, Mickey Mouse, Mini itd. Park broji preko 100 miliona cvijetova. Dubai Garden svake sezone mijenja svoj dizajn.

Global Village je mjesto gdje ćete se susretni sa mnogim kulturama, građevinama, gastronomijom raznih zemalja svijeta I naravno dobrim zabavnim programom .

ABU DHABI – Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i središte naftne industrije udaljen je  2 sata vožnje od Dubaija. Posjetite najveću džamije u Emiratima Sheikh Zayed Grand Mosque. Napravljena od 15 vrsta bijelog mramora iz nekoliko zemlja te bogato ukrašena, zanimljiva je jer ima najveću kupolu od svih džamija na svijetu te najveći tepih na svijetu koji se nalazi u centralnoj dvorani za molitvu.

Za razgledavanje džamije pazite na odjeću. Prozirna odjeća, kratke hlače, majice bez naramenica i mini suknje nisu dozvoljene.

DESSERT SAFARI – Odlazak na pustinjski safari s džipovima je posebno uzbudljvo iskustvo koje nemojte propustiti.  Na manje od 20 minuta vožnje od centra Dubaija iskusit ćete arapsku pustinju, a izlet uglavnom počinje adrenalinskom vožnjom dinama do tradicionalnog beduinskog kampa u srcu pustinje. Tamo možete isprobati i jahanje deva, pušenje nargile i ukrašavanje tijela kanom. Obično slijedi večera te zabavni dio s trbušnom plesačicom.

šifra aranžmana: 000DRH

 

BosnianEnglish