DUBAI 5 NOĆENJA IZ SARAJEVA

0
Cijena
1,199 KM
Cijena
1,199 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

6517

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

Bodrum ✈ iz Sarajeva

Sarajevo
Azija
Fotografije
Program putovanja

1. dan Sarajevo - Abu Dhabi

Okupljanja na aerodromu Sarajevo u 16:00 i prijava na let za Abu Dhabi. Direktan let iz Sarajeva za Abu Dhabi je u 18:10. Planirano vrijeme slijetanja u Abu Dhabi je u 01:30.

2. danABU DHABI - DUBAI

Tokom vašeg boravka u Dubai-u imate priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu, neboder koji je sa antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nahjana preimenovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 spratova, sadrži oko 1.000 stanova, kancelarije na 40-ak spratova, Armanijev hotel i osmatračnicu na 124. Spratu.

Burj Al Arab – već godinama simbol raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvjezdica na svijetu, smješten je na vještačkom ostrvu uz plažu Jumeirah, ostrvo je sa kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsjeća na jedro.

Muzej Dubai – građen početkom 19. vijeka smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejom, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja predstavlja historiju Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu starim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu.

Palm Jumeirah – trenutno najveće vještačko ostrvo na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mala ostrvca koji cijeloj građevini daju oblik kruga.

Jeep safari – Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na kamilama.

Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenom Ski Dubai.

3. dan DUBAI / SAFARI

Doručak u hotelu. Predlažemo fakultativni izlet na Dessert safari koji podrazumjeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u autentičnom, orijentalnom okruženju uz zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje

4. danDUBAI - ABU DABI - DUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje u samostalnom istrazivanju Dubaija ili fakultativni izlet u Abu dhabi. Pridružite nam se i upoznajte glavni grad UAE, veličanstveni Abu Dhabi. Naučit ćete sve ono što niste znali o ovom svjetski poznatom gradu, kao što su džamija šeik Zayed, grad Abu Dhabi, otok Saadiyat i još mnogo toga. Ovaj sveobuhvatni izlet idealni je uvod u glavni grad UAE i otok na kojem se nalazi. Naša prva stanica bit će u džamiji Sheikh Zayed Grand, jednoj od najvećih džamija na svijetu. Prekrasna džamija u potpunosti je obložena u mramoru, a sadrži i zamršenu islamsku dekoraciju i rezbarije, kao i opsežne krajobrazne radove. Nastavit ćemo našu turu prema centru grada Abu Dhabija. Zaustavit ćemo se u selu Heritage. Dalje ćemo se voziti spektakularnim Cornicheom, pored bijele džamije, modernih visokih zgrada… Preostali dio izleta bit će posvećen prolazu kroz poznati projekt otoka Saadiyat, gdje se grade muzeji Louvre i muzeji Guggenheim kako bi upotpunili sliku ABU DHABI-ja kao kulturnog grada.

Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

5. danDUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni fakultativni odlazak u Magične vrtove i Dubai Frame.

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. nocenje.

6. danDUBAI - ABU DABI - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba, te transfer na aerodrom Abu Dhabi i prijava na let za Sarajevo u 14:05. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je oko 17h

Dodatne info

Cijena uključuje

Avio karte na relaciji Sarajevo – Abu Dhabi – Sarajevo sa pripadajucim taksama
✅Transfer od Abu Dhabija do Dubaia
✅Ručna prtljaga do 10 kg. (torba koja ide u prtljazni prostor se dodatno plaća – NA UPIT)
✅Hotelski smjestaj u hotelu 4*  na bazi  5 nocnja sa doručkom
✅Organizaciju putovanja
✅Predstavnika agencije u Dubaiju

Cijena ne uključuje:

PZO – 16 KM / 32 KM – za osobe od 60 do 7 godina 
❌Fakultativni izleti i ulaznice. Cijene ce biti naknadno definisane
❌Individualni troskovi
❌Boravišnu taxu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 15 AED po sobi po danu
❌Doplata za jednokrevetnu sobu – 325 KMZa ovo putovanje vrijede posebni uslovi putovanja. Za rezervaciju, potrebno je uplatiti 50% avansa, koji je u slucaju otkazivanja putovanja od strane putnike ne refundabilan, ostatak iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 15 dana pred polazak.

šifra aranžmana: ooom9