Dubai ✈iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,495 KM
FIRST MINUTE
Od1,495 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

5250

Izdvajamo

Hotel Horizont, Baška Voda

Hurgada ✈ iz Sarajeva , 1.MAJ

Grand Hotel Slavia , Baška Voda

Spain
Info

GLAMUROZNI DUBAI

7 NOĆENJA SA DORUČKOM
TERMIN: 27.04. – 04.05.2024.

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - DUBAI

Okupljanje na Sarajevskom aerodromu najmanje tri sata prije leta. Prijava na direktni let broj FZ-762 avio kompanije FlyDubai za Dubai u 14:15h. Dolazak u Dubai u 21:40h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dubai, nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.danDUBAI

Doručak. Fakultativni izlet: Dubai City Tour. Obilazimo džamiju Jumeirah (koja je jedna od najljepših džamija u Dubaiju). Zatim nastavljamo po poznatoj Sheikh Zayed cesti (koja je poznata i kao glavna arterija grada). Duž te ceste proći ćemo kroz Poslovnu Zonu (punu jedinstvenih zgrada), poput Emirates Towera i World Trade Centra. Sve izgleda u potpunoj harmoniji, a ovaj program će nas dalje upoznati sa čudima poput: Burj Khalifa, koja je najviša zgrada na svijetu sa 818 metara, a pored nje je Dubai Mall, koji je najveći trgovački centar na svijetu. Nastavljamo put unutar Palm Jumeirah,posebnog arhitektonskog dizajna sagrađenog isključivo na vodi. Tu ćemo imati priliku vidjeti luksuzni hotel Atlantis The Palm i priliku za panoramske fotografije. Zatim ćemo posjetiti hotel Burj Al Arab,jedini 7* hotel u svijetu. Mogućnost slobodnog vremena na tržnici za začine i sušeno voće,
završavajući naš program u čuvenom Dubai Gold Souk području, poznatom po najpoznatijem nakit u Bliskom Istoku. Nastavljamo s Dubai Marina, što je također najpopularniji šetalište u Dubaiju, gdje možemo vidjeti i Yacht Club. Slobodno vrijeme za ručak i smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan

Doručak. Fakultativni izlet: Dubai Dessert Safari. Odmorite se od naporne gradske vreve i uživajte u veličanstvu pustinje Dubaija sa našom safari turom u pustinji. Biramo popodne jer je to najbolje vrijeme za posjetiti pustinje koje su u večernjim satima najljepše I uživajte u zalasku sunca. Izlet uglavnom počinje adrenalinskom vožnjom dinama do tradicionalnog beduinskog kampa u srcupustinje. Tamo možete isprobati i jahanje deva, pušenje nargile i ukrašavanje tijela kanom. Obično slijedi večera te zabavni dio s trbušnom plesačicom. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan

Doručak. Fakultativni izlet: Abu Dhabi – poznat i kao “Manhattan u Arabiji” zbog svojih ultramodernih nebodera. Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, nalazi se na T-obliku otoka, blizu Perzijskog zaliva. Tu ćemo imati priliku posjetiti prekrasna mjesta poput “Sheikh Zayed” džamije, majstorsko djelo neo-islamske arhitekture kao i jedne od najljepših džamija u cijelom
svijetu. Džamija ima preko 1.000 stubova u svojim vanjskim područjima, koji su pokriveni sa više od 20.000 mramornih ploča sa poluprecijenjenim kamenjem, uključujući školjke, perle, itd. Posjeta džamije je zaista nezaboravno iskustvo. Slijedi obilazak vrlo luksuzne “Palate Emirata”. Zatim ćemo posjetiti Heritage Village, Marina Mall i “Saadyat” otok, koji pružaju pravi uvid u razvoj najbogatijeg grada na svijetu. Posjetiti ćemo i “Yas” otok, gdje se nalazi kompleks “Ferrari World” i “Formula 1 trkaća staza “, kao I Louvr muzej. Po završetku slijedi povratak u Dubai. Noćenje.

5.dan

Doručak. Opustite se na prelijepim plažama, uživajte u šetnji i istraživanju čarobnog Dubaija. Ne propustite show “plešućih fontana” smještenih između Dubai Malla i Burj Khalife. Vidjet ćete najveći sustav animiranih fontana na svijetu. Dva showa kreću u 13 sati, te opet navečer od zalaska pa do 23 sata svakih pola sata. Noćenja.

6.dan

Doručak. Slobodno vrijeme ili odabir dodatnih fakultativnih izleta koji će biti ponuđeni na destinaciji. Fakultativni izlet: Marina Dhow Cruise sa večerom. Dok krstarite umjetnim kanalom, uživajte u pogledu na poznate atrakcije i nebodere Dubaija i uživajte u večeri na bazi švedskog stola.Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan

Doručak. Slobodno vrijeme ili odabir dodatnih fakultativnih izleta koji će biti ponuđeni na destinaciji.Noćenje.

8.danDUBAI-SARAJEVO

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Prijava na let FZ-761 za Sarajevo u 09:15h. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:15h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

First minute cijena po osobi: 1495,00 KM
Redovna cijena: 1595,00 KM

 

Dodatne info

Cijena uključuje:
✅ Povratna avio karta sa uključenim aerodromskim taksama na relaciji Sarajevo-Dubai-Sarajevo
(FlyDubai avio kompanijom)
✅Prtljag 30kg + 7kg ručni prtljag
✅7 noćenja sa doručkom u hotelu Flora Al Barsha 4* u ½ sobama
✅ Dubai Tourism Dirham (boravišna taksa), hoteli 4* 15 AED (cca 4 USD/soba/noćenje)
✅Transfer na relaciji DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL -DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT
✅Stručni pratilac grupe

Cijena ne uključuje:
❌ Putno zdravstveno osiguranje (16 KM za 8 dana, za osobe do 60 godina)
❌Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja
❌ Doplata za 1/1 sobu (jednokrevetnu sobu) – 450 KM, doplate za djecu – na upit

 

 

 

 

 

 

 

 

   

šifra putovanja: 000vas