Dubai ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od1,549 KM
Cijena
Od1,549 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3637

Izdvajamo

Hotel Horizont Baška Voda

Tunis ✈ iz Sarajeva

Hotel Slavija Baška Voda

Dubrovački vrtovi sunca

Apulija 🚌🛳 iz Dubrovnika

UAE
Info

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost.

TERMIN 04.03. – 11.03.2021.
                     18.03. – 25.03.2021.

HOTELI 4* I 5*

IBIS Al Barsha 3*- 1549 KM po osobi
Novotel Al Barsha 4*- 1799 KM po osobi
The First Collection JVC 4*- 1899 KM po osobi
Millennium Place Marina 4*- 2199 KM po osobi
MOVENPICK JBR 5*-2799 KM po osobi
SOFITEL JBR 5*-3449 KM po osobi

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan Sarajevo - Dubai

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu tri sata prije leta. Check in na let FZ762 za Dubai. Polijetanje u 14.15h. Slijetanje u Dubai u 21.45h iza ponoći, te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2.-7.danDubai

Tokom vašeg boravka u Dubai-u imaćete priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu, neboder koji je s antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nhjana preimneovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 katova, sadrži oko 1.000 stanova, urede na 40-ak katova, Armanijev hotel i promatračnicu na 124. katu
Burj Al Arab – već godinama simbol Dubaiske raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvijezdica na svijetu, smješten je na umjetnom otoku uz plažu Jumeirah, otok je s kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsijeća na jedro.
Muzej Dubai – građen početkom 19. stoljeća smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejem, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja prezentira povijest Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu povijesnim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu
Palm Jumeirah – trenutno najveći umjetni otok na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mali otočići koji cijeloj građevini daju oblik kruga
Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu.
Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama.
Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenome Ski Dubai.
Krstarenje brodom (Show Cruise) po zaljevu Dubaija s uključenom večerom.
Ski Dubai – čudesno zimsko skijalište na zatvorenome usred pustinje gdje se u ljetnim mjesecima može skijati i na vanjskoj temperatuti od 42 stupnja celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su umjetni, a borovi lažni.
The World – arhipelag od 300-ak malih umjetnih otočića koji su građeni u obliku Zemlje, svaki otočić predstavlja jednu državu, a njihov raspored podsjeća na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i svi otočići su na prodaju, cijeli projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.

8. danDubai - Sarajevo

Transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za SARAJEVO FZ761 u 09.15h. Dolazak u Sarajevu 13.15h. KRAJ PROGRAMA.

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:
Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI ARILINES (prtljag do 20kg po osobi)
7 noćenja u hotelu sa 4*/5* na bazi doručka u dvokrevetnoj sobi
Transfer na relaciji DUBAI INTETRNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL-DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT
Aerodromske takse

CIJENA NE UKLJUČUJE:
Troškove viziranja pasoša – 200,00KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci od dana povratka)
Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 2* & 3* cca 3 USD po sobi po noći – Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći – Hoteli 5*  cca 6 USD po sobi po noći)
Doplatu za jednokrevetnu sobu 400,00KM za hotel 4* ili 780,00KM za hotel 5*
Ostale fakultativne izlete i ulaznice za muzeje.
Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 16 KM
Negativan PCR test (potvrda mora biti na engleskom jeziku)
Osiguranje od otkaza putovanja 35,00KM za hotel 4* , 50,00KM za hotel 5*.

NAČIN PLAĆANJA
Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti kompletan iznos aranžmana. Uplate su nerefundabilne.

 NAPOMENE:
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije ili individualno)
Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
Agencija nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani.
Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.
agencija ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja 

šifra aranžmana: 000SOL