Čarobni jug Italije ✈ iz Splita

0
first minute
Od1,075 KM1,020 KM
first minute
Od1,075 KM1,020 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1076

Izdvajamo

Dubai i Maldivi ✈ iz Zagreba

LeMERIDIEN LAV***** Split

Grand hotel Park 4*, Dubrovnik

Dubai ✈ iz Sarajeva

Putevima Mezopotamije, Jugoistočna Turska

21.10.2021.
Split
Italija
Info

 

Putujte na jug Italije, avionom iz Splita
SORRENTO – COSTA AMALFITANA – CAPRI – POMPEJI – VEZUV – NAPULJ
5 dana / 4 noći
21.10.2021.
Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT - RIM - SORRENTO

Ukrcaj putnika u Splitu let u 15:55 sa slijetanjem u Rim u 17:05. Po dolasku, nakon granične formalnosti slijedi prijevoz autobusom do hotela u području Sorrento. Smještaj u hotel u večernjim satima. Orijentacijska šetnja sa pratiteljem putovanja Sorrentom – gradom sunca i prekrasnim krajolicima. Povratak u hotel. Noćenje

2. dan CJELODNEVNI IZLET - OBALA AMALPHI (neobavezno)

Doručak. Odlazak na izlet na obalu Amalfi koju zbog prekrasnih pejzaža smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Već sama vožnja obalom oduzima dah, dok čarobna mjestašca uz obalu upotpunjuju dojam. Prvo radimo foto pauzu iznad slikovitog Positana – ribarskog mjestašca šarenih kućica smještenog na litici. Već na prvoj pauzi možete isprobati sok od lokalnog voća (limuna i naranči). Slijedi vožnja do grada Amalfi, koji se nalazi pod UNESCO zaštitom zbog iznimne ljepote. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom. Slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz esspreso ili možda limoncello. Nastavak vožnje do Ravella gdje ćemo vidjeti Katedralu s brončanim vratima s opisima biblijskih prizora, te Villu Rufolo u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Slobodno vrijeme za aperol. Povratak u Sorrento u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. danCJELODNEVNI IZLET U POMPEJI - NAPULJ (neobavezno)

Doručak. Odlazak autobusom do arheološkog nalazišta Pompei, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. god. te je ostao sačuvan pod debelim slojevima pepela (4-5m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča, šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva.
Vožnja prema Napulju. Odlazak u razgled gradskog povijesnog središta s pratiteljem: Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo… Nakon razgleda, slobodno vrijeme u gradu. Napoli obiluje brojnim restoranima gdje posjetitelji mogu uživati u jelima i desertima domaće talijanske kuhinje. Povratak u Sorrento u večernjim satima. Noćenje.

4.danCJELODNEVNI IZLET CAPRI (neobavezno)

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na rajski Capri: vožnja hidrogliserom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog jet seta. Capri je poznat po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Grande Marina vožnja minibusom do Anacaprija, gdje predlažemo posjet vili San Michele, s mnoštvom antičkih artefakata i prekrasnim vrtom ili vožnju žičarom do vidikovca Monte Solaro s jedinstvenim pogledom na otok i Napuljski zaljev. Nastavak vožnje i razgled mjesta Capri smještenog 142m iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp… Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tipičnih taverni te uživanje u ljepotama čarobnog Capria. Povratak brodom za Sorrento. Slobodno vrijeme u Sorrentu- gradu mediteranskog duha, prepunog cvijeća, voća. Zaštitni znak Sorrenta je limun od kojeg se pravi tradicionalni liker limoncello. Šetnja gradom te odlazak na degustaciju limoncella. Povratak u hotel. Noćenje.

5.danSORRENTO - VEZUV - RIM - SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak vožnje do Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku (uz dodatnu naknadu) potrebno je 20 minuta hoda do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200 m nadmorske visine. Posljednja snažna vulkanska erupcija dogodila se 1944. i od tada miruje. Po lijepom vremenu s vrha vulkana pruža se prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Nastavak putovanja do aerodroma Rim. Prijava na let u 18:00 sati s zaustavljanjem u Splitu u 19:15. Polazak za Zagreb u 19:50 i slijetanje u Zagreb u 20:40.
***Raspored obilazaka je podložan promjenema ovisno o radnim vremenima znamenitosti I situaciji na destinaciji

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
POSEBNA PONUDA

1.020 KM *

*broj mjesta je ograničen 

REDOVNA CIJENA
1.075 KM

avio takse i naknade
320 KM

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz avionom letu Croatia Airlinesa prema programu
jedan komad predane prtljage do 23kg i jedan komad ručne prtljage
transferi autobusom prema programu u Italiji
4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Sorrentu
pratitelja putovanja 
Organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
aerodromske takse – obavezna doplata 320 KM
doplatu za jednokrevetnu sobu od 255 KM
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
DOPLATE I POPUSTI:
Obavezne doplate:
boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Sorrentu (cca. 4 KM po osobi/danu – točna informacija u završnoj obavijesti )

Popusti:
dijete na pomoćnom ležaju 85 KM
odrasla osoba na pomoćnom ležaju 20 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:

Cjelodnevni izlet na otok Capri 135 KM -cijena uključuje transfer autobusom hotel-Sorrento-luka, hidrogliser na relaciji Sorrento-Capri-Sorrento, minibus po otoku, razgled Capria u pratnji voditelja putovanja (minimalno 15 prijavljenih putnika)
Cjelodnevni Izlet na obalu Amalfi 115 KM – foto stop Positano, obilazak gradova Amalfi i Ravello (minimalno 15 prijavljenih putnika)
Cjelodnevni izlet Pompei  i Napulj 115 KM – cijena uključuje autobusni prijevoz,  stručno vodstvo u Pompejima, ulaznicu u Pompeje, obilazak Napulja (minimalno 15 prijavljenih putnika)

Informativne cijene ulaznica:
Ulaznica na Vezuv – 18€ (ulaznica + fee)
žičara na vidikovac Monte Solaro na Capriju 11€
vila San Michele 7€

INFORMACIJE O LETU:
SPLIT 15:55 – RIM FCO 17:05
RIM FCO 18:00 – SPLIT 19:50

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.
Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  Za državljane RH viza za Italiju  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE
Od 21.6. 2021. svi putnici iz EU ulaze u Italiju bez obveza samoizolacije odnosno karantene ako zadovoljavaju jedan od sljedećih uvjeta:
– Imaju potvrdu o negativnom testu na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48h od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina.
– Imaju potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju.
– Imaju potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.
Potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.
Svatko tko ulazi u Italiju na bilo koji period, bilo kojim prijevoznim sredstvom, prije nego što stupi na nacionalni teritorij, dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).
Nakon ispunjavanja formulara, gosti će dPLF primiti u PDF formatu uz pripadajući QR kod na e-mail adresu koja je unesena prilikom registracije.
Od 6. kolovoza 2021 zelena COVID potvrda (green pass) biti će neophodna za sudjelovanje u većini društvenih/sportskih aktivnosti:
Svih događaje za javnost na otvorenom; uključujući predstave odnosno sportska natjecanja;
Muzeje i druga mjesta kulture i izložbe; Bazene; Teretane; Smještajne strukture; Wellness centre;
Sajmove; Kongrese i konferencije ;Ljetne centre i popratne ugostiteljske aktivnosti; Kladionice i casina
Restorani i kafići na zatvorenom
Sve osobe iznad 12 godina koje učestvuju ili borave na gore pobrojanim mjestima/aktivnostima obavezne su imati zelenu digitalnu potvrdu Covid -19 kojom se potvrđuje jedna od tri situacije i) završen ciklus cijepljenja ii) ozdravljenje od infekcije u posljednjih šest mjeseci  iii) negativan nalaz brisa napravljen u posljednjih 48 sati.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

BROJ PUTNIKA
Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

ODGOVORNI ORGANIZATOR: MT