Čarobni jug Italije ✈ iz Splita

0
rasprodano
Od1,168 KM1,037 KM
rasprodano
Od1,168 KM1,037 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

2750

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

više polazaka
Split
Italija
Info

Čarobni Jug Italije

Otputujte na Capri, „otok ljubavi“ i kušajte talijanski „bella vita“ u najizvornijem obliku, uživajte u Sorrentu i njegovoj prelijepoj arhitekturi, isprobajte famozni limoncello i prepustite se šarmu južne Italije. U Napulju, gradu pod Vezuvom, isprobajte najbolju pizzu. U blizini Napuljskog zaljeva, na južnoj obali Sorentinskog poluotoka, nalazi se obala Amalfi. Duž obale nižu se mjestašca na obroncima strmih stijena s pastelno žutim, plavim i ružičastim kućicama. Ova poznata turistička destinacija spada u najljepši dio obalne Italije, a zbog svojih prirodnih ljepota i bisera arhitekture proglašena je UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom.

 
Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT - RIM - SORRENTO

Ukrcaj putnika u Splitu let u 15:55 sa slijetanjem u Rim u 17:05. Po dolasku, nakon granične formalnosti slijedi prijevoz autobusom do hotela u području Sorrento. Smještaj u hotel u večernjim satima. Orijentacijska šetnja sa pratiteljem putovanja Sorrentom – gradom sunca i prekrasnim krajolicima. Povratak u hotel. Noćenje

2. dan CJELODNEVNI IZLET - OBALA AMALPHI (neobavezno)

Doručak. Odlazak na izlet na obalu Amalfi koju zbog prekrasnih pejzaža smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Već sama vožnja obalom oduzima dah, dok čarobna mjestašca uz obalu upotpunjuju dojam. Prvo radimo foto pauzu iznad slikovitog Positana – ribarskog mjestašca šarenih kućica smještenog na litici. Već na prvoj pauzi možete isprobati sok od lokalnog voća (limuna i naranči). Slijedi vožnja do grada Amalfi, koji se nalazi pod UNESCO zaštitom zbog iznimne ljepote. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom. Slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz esspreso ili možda limoncello. Nastavak vožnje do Ravella gdje ćemo vidjeti Katedralu s brončanim vratima s opisima biblijskih prizora, te Villu Rufolo u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Slobodno vrijeme za aperol. Povratak u Sorrento u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. danCJELODNEVNI IZLET U POMPEJI - NAPULJ (neobavezno)

Doručak. Odlazak autobusom do arheološkog nalazišta Pompei, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. god. te je ostao sačuvan pod debelim slojevima pepela (4-5m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča, šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva.
Vožnja prema Napulju. Odlazak u razgled gradskog povijesnog središta s pratiteljem: Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo… Nakon razgleda, slobodno vrijeme u gradu. Napoli obiluje brojnim restoranima gdje posjetitelji mogu uživati u jelima i desertima domaće talijanske kuhinje. Povratak u Sorrento u večernjim satima. Noćenje.

4.danCJELODNEVNI IZLET CAPRI (neobavezno)

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na rajski Capri: vožnja hidrogliserom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog jet seta. Capri je poznat po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Grande Marina vožnja minibusom do Anacaprija, gdje predlažemo posjet vili San Michele, s mnoštvom antičkih artefakata i prekrasnim vrtom ili vožnju žičarom do vidikovca Monte Solaro s jedinstvenim pogledom na otok i Napuljski zaljev. Nastavak vožnje i razgled mjesta Capri smještenog 142m iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp… Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tipičnih taverni te uživanje u ljepotama čarobnog Capria. Povratak brodom za Sorrento. Slobodno vrijeme u Sorrentu- gradu mediteranskog duha, prepunog cvijeća, voća. Zaštitni znak Sorrenta je limun od kojeg se pravi tradicionalni liker limoncello. Šetnja gradom te odlazak na degustaciju limoncella. Povratak u hotel. Noćenje.

5.danSORRENTO - VEZUV - RIM - SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak vožnje do Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku (uz dodatnu naknadu) potrebno je 20 minuta hoda do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200 m nadmorske visine. Posljednja snažna vulkanska erupcija dogodila se 1944. i od tada miruje. Po lijepom vremenu s vrha vulkana pruža se prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Nastavak putovanja do aerodroma Rim. Prijava na let u 18:00 sati s zaustavljanjem u Splitu u 19:15. Polazak za Zagreb u 19:50 i slijetanje u Zagreb u 20:40.
***Raspored obilazaka je podložan promjenema ovisno o radnim vremenima znamenitosti I situaciji na destinaciji

 Cijena  po osobi u 2krevetnoj sobi:
First minute cijena aranžmana: 1.460KM

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
✅  prijevoz avionom letu Croatia Airlinesa prema programu
✅ aerodromske taks ei naknade
✅ jedan komad predane prtljage do 23kg i jedan komad ručne prtljage
✅  transferi autobusom prema programu u Italiji
✅  4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Sorrentu
✅  pratitelja putovanja 
✅   Organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
❌doplatu za jednokrevetnu sobu od 377 KM
❌ ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
❌  karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
❌ osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
DOPLATE I POPUSTI:
Obavezne doplate:
boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Sorrentu (cca. 4 KM po osobi/danu – točna informacija u završnoj obavijesti )

Popusti:
dijete na pomoćnom ležaju 85 KM
odrasla osoba na pomoćnom ležaju 26 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:

Cjelodnevni izlet na otok Capri 160 KM -cijena uključuje transfer autobusom hotel-Sorrento-luka, hidrogliser na relaciji Sorrento-Capri-Sorrento, minibus po otoku, razgled Capria u pratnji voditelja putovanja (minimalno 15 prijavljenih putnika)
Cjelodnevni Izlet na obalu Amalfi 124 KM – foto stop Positano, obilazak gradova Amalfi i Ravello (minimalno 15 prijavljenih putnika)
Cjelodnevni izlet Pompei  i Napulj 124 KM – cijena uključuje autobusni prijevoz,  stručno vodstvo u Pompejima, ulaznicu u Pompeje, obilazak Napulja (minimalno 15 prijavljenih putnika)

Informativne cijene ulaznica:
Ulaznica na Vezuv – 18€ (ulaznica + fee)
žičara na vidikovac Monte Solaro na Capriju 11€
vila San Michele 7€

INFORMACIJE O LETU:
SPLIT 15:55 – RIM FCO 17:05
RIM FCO 18:00 – SPLIT 19:50

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.
Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  Za državljane RH viza za Italiju  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 
 

ODGOVORNI ORGANIZATOR: mondo