Bajka Dolomita 🚌iz Splita

0
prvi put u ponuudi
Od1,300 KM1,180 KM
prvi put u ponuudi
Od1,300 KM1,180 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

2005

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

29.8.-3.9.2023
Split
Italija
Info

Termin putovanja: 29.08.-03.09.2023.  
Doživite planinsku bajku u Dolomitima: oduševite se čarobnim jezerima Lago di Braies i Misurina, planinskim vrhuncima i prepoznatiljivim simbolom Dolomita Tre Cime di Lavaredo, posjetite Marmoladu, kraljicu Dolomita i oduševite se nezaboravnim pogledom sa 3265m/nv, sa vrha Punta Rocca… U cijenu uključen polupansion i korištenje wellnessa! 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT – LAGO DI BRAIES – BRUNICO – ALTA BADIA

Okupljanje grupe 29.08. u 23.05 h na kolodvoru u Sukoišanskoj ulici. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 23.15 h prema Italiji.
Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do našeg prvog odredišta – jezera LAGO DI BRAIES ili PRAGSER. Ovo jezero zapanjujuće ljepote, nalazi se u autonomnoj talijanskoj regiji Bolzano, na nadmorskoj visini od 1494 metara. Najveće je, no prema mišljenju mnogih i najljepše jezero Dolomita, planinske skupine u istočnim talijanskim Alpama. Okruženo je planinama i predivnom prirodom, a u smaragdno bistroj vodi se zrcale planinski vrhunci. Maksimalna dubina jezera doseže do 36 metara, no prosječna dubina je 17 metara. Po dolasku, zajednička kružna šetnja uz obalu jezera u dužini od 4 km, nakon čega slijedi kraće slobodno vrijeme. Ukoliko niste zainteresirani za šetnju, možete iznajmiti čamac, nekoć jedino prijevozno sredstvo s kojim je bilo moguće doći od jednog kraja jezera do drugoga i uživati u veslanju, prošetati do privatne kapelice ”Lago di Braies” izgrađenu na početku 20. stoljeća (zatvorena je za javnost, no možete je poslikati s vanje strane) ili uživati u kavi na terasi hotela. Okupljanje grupe i vožnja prema BRUNICU, gradu smještenom na 835 m/nv, kulturnim i trgovačkim središtem doline Pusteral, koji je 2009. godine bio proglašen najboljim malim gradom za život u Italiji. Povezanost tradicije i modernog, u Brunicu je vidljiva na svakom koraku, posebice u arhitekturi, kulturi i gastronomiji. Gradom dominira dvorac Bruneck (smješten na šumovitom brdu) i crkva Rainkirche. Odlazak prema glavnoj gradskoj ulici, Stadtgasse, koju s obje strane obrubljuju slikovite kuće u raznim bojama. Većinom se radi o stambenim objektima, u čijem se prizemlju nalaze ekskluzivni butici, enoteke i restorani. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

2. dan TRE CIME DI LAVAREDO – LAGO DI MISURINA

Doručak. Današnji dan je predviđen za kružni trekking oko TRE CIME DI LAVAREDO, prepoznatljivog simbola Dolomita. Inače, Dolomiti su planinska skupina u istočnim Alpama sa 21 vrhom višim od 3000m nadmorske visine. Na ovom području se nalaze neki od najljepših alpskih krajolika s vertikalnim stijenama, strmim liticama i velikom gustoćom uskih, dubokih i dugih dolina te brojnih prekrasnih jezera. Naša avantura će započeti na 2320 m/nv, kod planinarskog doma Auronzo. U ukupnoj dužini od malo više od 8 km uživati ćemo u predivnim pogledima na alpske vrhove, a svakako će najupečatljiviji biti onaj na Tre Cime: Mali Vrh (Cima Piccola) visine 2857 m, u sredini je najviši Veliki vrh (Cima Grande) visine 2999 m i Zapadni vrh (Cima Ovest) visine 2 973 m. Naša obilazak će završiti na istom mjestu gdje smo i krenuli, gdje ćemo se ukrcati u autobus i krenuti prema jezeru LAGO DI MISURINA, smještenom na 1754 m n/v. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu jezera i kavu. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

3. dan VAL DI FUNES (PARK PRIRODE PUEZ-ODLE) – SANTA MADDALENA

Doručak. Danas nas očekuje odlazak u dolinu VAL DI FUNES, iz koje ćemo krenuti u obilazak parka prirode Puez-Odle, stazom od 9 km. Najpoznatija planinska skupina unutar parka je Odle di Funes. Sjevernom stranom parka dominira planina Odle d’Eores/Aferer Geisler and Sass de Putia/Peiterkofel, dok južnom dominira Puez skupina: visoravan Gherdenacia/Gardenaccia i planine Sassongher i Cir. S obzirom da je par prirode okružen dolinama u kojima stanovništvo govori 3 jezika: ladinski, njemački i talijanski, nazivi mjesta su većinom napisani na tri jezika. Staza kojom ćemo obići park prirode, jedna je od najspektakularnijih u Dolomitima. Iako većinom prolazi smrekovom i borovom šumom, na nekoliko mjesta se otvaraju prekrasni vidici prema spektakularnim vrhovima, gdje posebno ističemo Geisler/Odle. Naša početna (i završna) točka je parkiralište Zanser Alm/Malga Zannes, na 1685 m/nv. Prepuni doživljaja, otići ćemo u slikovito selo SANTA MADDALENA (1350 m/nv), prema mišljenju mnogih, jedno od najljepših sela u Italiji i kratko prošetati do slikovite crkvice sv. Magdalene, jednog od najprepoznatljivijih simbola doline Val di Funes, koja se po prvi puta spominje još u 14. stoljeću. Slikovitu unutrašnjost crkve karakteriziraju elementi baroka, a posebnu pažnju zaslužuje oltar posvećen sv. Magdaleni. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Okupljanje grupe i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.danCORTINA D’AMPEZZO

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj CORTINI D’AMPEZZO, kraljici Dolomita, jednom od najeksluzivnijih odmarališta u Europi koje je poznato kao skijaško središte. U bogatoj povijesti posebno mjesto zauzimaju Zimske olimpijske igre koje su ovdje održale 1956. godine, a Cortina je od tada omiljeno odmaralište svjetskog jet seta. Popularnosti Cortine pridonijela je i jedinstvena ljepota okolnih planinskih vrhunaca koji su privukli filmske studije, a između ostalih, svijet je u Dolomitima spašavao i najpoznatiji tajni agent Njezinog Veličanstva – James Bond. Zajednička šetnja sa voditeljem putovanja. Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju, wellness ili odmor prema vlastitoj želji. Večera. Noćenje.

5.danMARMOLADA – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema ROCCA PIETORE, slikovitom naselju koje se smjestilo u podnožju MARMOLADE – ”KRALJICE DOLOMITA”. Marmolada je naziv za skupinu vrhova koji se pružaju od zapada prema istoku, s najvišim vrhom Dolomita – Punta Penia (3343 m/nv). Osim Punta Penia, na ovom području se nalazi još nekoliko značajnijih vrhova koji se ponosno izdižu iznad 3000 m: Punta Rocca (3309 m/nv), Punta Ombretta (3247 m/nv), Monte Serauta (3069 m/nv) i Pizzo Serauta (3035 m/nv). Marmolada je podjednako posjećena tokom cijele godine: za vrijeme zimskim mjeseci je raj za sve ljubitelje zimskih sportova, dok za vrijeme ljetnih mjeseci njezine vrhove osvajaju planinari i alpinisti iz cijeloga svijeta. Sjeverna strana Marmolade je vječno prekrivena ledom tako da je jedini glečer u Dolomitima. Inače, prvi uspon na sjevernu stranu Marmolade, bio je davne 1864. godine (Paul Grohmann, austrijski planinar i pisac); dok je južna strana ”osvojena” 1901. godine (Beatrice Tomasson, Michele Bettega i Bartolo Zagonel). Marmolada je ujedno bila poprište brojnih bitki između Austro-Ugarske i Italije za vrijeme Prvog svjetskog rata, tako da je danas i dom najvišeg muzeja u Europi, u spomen na brojne vojnike koji su izgubili svoj život. Odlazak žičarom sa Malga Ciapèla (1450 m/nv), prvo do druge postaje, Serauta (2950 m/nv) gdje ćemo posjetiti Muzej Grande Guerra, a potom se vratiti u žičaru i nastaviti ”uspon” sve do najvišeg vrha Punta Penia (3343 m/nv). Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u spektakularnom pogledu na ostale vrhove Dolomita. Povratak žičarom do Malga Ciapèla. Okupljanje grupe i odlazak autobusom prema mjestu polaska. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u kasnim satima.

Termin putovanja: 29.08.-03.09.2023.  
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.180KM

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
✅  prijevoz turističkim busom visoke kategorije
✅  4 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*S na osnovi polupansiona (doručak-večera) ,  
✅  korištenje wellnessa u hotelu,
✅  troškove ulaska autobusa na sva zaštićena područja,
✅  licenciranog voditelja putovanja
✅ sve razglede prema programu  
✅  te troškove organizacije, jamčevine, prodaje,

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
❌  fakultativne sadržaje
❌ boravišnu pristojbu 
❌ policu PZO i rizik otkaza putovanja
❌ doplatu za žičara Marmolada
❌ osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 

OBAVEZNA DOPLATA (cijene iz 2022.godine, čim budu objavljene cijene za ljetnu sezonu 2023., objaviti ćemo iste):
– boravišna pristojba: 1,9 € / osoba / noć
– doplatu za žičaru Marmolada: 29,00 € / osoba
– bus Misurina – Rifugio Auronzo – Misurina: 8,00 € / osoba (povratna karta)
– bus Putzer – Zanser Alm – Putzer: 6,00 € / osoba (povratna karta)

FAKULTATIVNA DOPLATA:
– najam čamca na jezeru Lago di Braies (čamac za 4 osobe): 25,00 € (najam 30 minuta), 35,00 € (najam 1h)

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU  (3 noćenja) : 96,00 €  

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća,
– dovoljna količina vode + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (16,94 € / 127,63 kn)
– Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

 

ODGOVORNI ORGANIZATOR: 000SMa