Maroko od Casablance do Marrakecha ✈iz Zagreba

0
first minute
2,318 KM
first minute
2,318 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1915

Izdvajamo

Hotel Horizont, Baška Voda

Hurgada ✈ iz Sarajeva , 1.MAJ

Grand Hotel Slavia , Baška Voda

više polazaka
zagreb
maroko
Info

MAROKO

KRALJEVSKI GRADOVI od Casablance do Marrakecha

Garantirani polasci  iz Zagreba

9.12-16.12.2023
 3.2-10.2.2024
8.3-15.3.2024
 

VRIJEDNOST VIŠE: Polazak iz Casablance, povratak iz Marrakecha, bez suvišnih vožnji!

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB-PARIZ-CASABLANCA

Sastanak putnika na aerodromu Zagreb dva sata prije polaska. Prijava na let Air France AF 1561 za Pariz s polaskom u 15:00 sati, te dolaskom u 17.10 sati. Nastavak leta iz Pariza za Casablancu na liniji AF 1496 u 18:35 s dolaskom u 21.45 sati (lokalno vrijeme). Nakon obavljanja graničnih formalnosti, slijedi ukrcaj u autobus i transfer do hotela. Smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. dan CASABLANCA

EUROPSKO LICE AFRIKE
Doručak.Odlazak na razgled Casablance, glavnog gospodarskog središta Maroka i najveće afričke pomorske luke, autobusom i pješice: vožnja do Satnog tornja na ulazu u Staru Medinu, pješački razgled (cca 1.200 m): obilazak Trga UN kojeg je 1915. oblikovao francuski arhitekt i urbanist Henrie Prost kao prijelaz između tradicionalnog i novog dijela grada, nastavak od Café de France , kultnog relikta kolonijalne epohe, bulevarom Hasana II do Trga Muhameda V – centralnog gradskog okupljališta izgrađenog 1920. godine u francuskom kolonijalnom Art Nouveau stilu, gdje se nalaze ključne institucie poput Gradske vijećnice, Administracije provincije Casablanca Setat (Vilajet), Palače pravde; pored francuskog konzulata nalazi se spomenik maršalu Lyautey, kolonijalnom guverneru Maroka, čije je ime trg nosio do 1956.g. Nakon lagane šetnje kroz prekrasni park Arapske lige i kratkog zaustavljanja kod nekadašnje crkve Sacré Coeur, nastavak autobusom do crkve Notre Dame de Lourdes i Kraljevske palače u četvrti Habous. Kratka šetnja Novom Medinom, nastavak autobusom do Stare Medine, obilazak mjesta tri religije na samo 300 m: džamija Ould el Hamra, španjolska katolička crkva San Bonaventura i sinagoga Ettedgui svjedoče o toleranciji marokanskog društva. Slijedi kratka vožnja do veličanstvene džamije kralja Hassana II s najvišim minaretom na svijetu (210 m), nastavak rezidencijalnom četvrti Anfa, vožnja uz more promenadom Ain Diab. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Povratak u hotel. Večera. Za večernje sate u dogovoru s voditeljem preporučujemo izlazak do barova i diskoteka na promenadi Ain Diab koji su otvoreni cijelu noć, te posjet Rick's Café dizajniranom u stilu bara iz kultnog filma Casablanca (doplata). Noćenje.

3. danCASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ

OD GLAVNOG DO ZABRANJENOG GRADA
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Rabata, nekadašnje prijestolnice dinastije Almohada iz 12.st, danas službenog glavnog grada Maroka. Razgled dvorišta i vanjskog dijela Kraljevske palače, Hassanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al Mansura, parka i mauzoleja Muhameda V, marokanskog emira i kralja koji se je u pregovorima s Francuzima izborio za neovisnost Maroka . Nakon kratke šetnje po Kasbah Oudayas slobodno vrijeme u novom dijelu grada za ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje do Meknesa, „marokanskog Versaillesa“, kraljevskog grada opasanog trostrukim redom 40 km utvrđenih zidina s gradskim vratima Bab Mansour, najvećim i najljepšim u Sjevernoj Africi. Grad je sve do druge polovine 19 st. bio zabranjen za strance. Razgled umjetnog jezera Sahrij Swani s ostacima kraljevskih konjušnica, posjet mauzoleju emira Moulay Ismaila. Slijedi kratka šetnja oko trga El Hedim i posjet bogatoj i živopisnoj lokalnoj tržnici. Kasno poslijepodne dolazak u Fez, drugi najveći grad Maroka i jedan od 4 „kraljevska grada“, nekadašnje prijestolnice s kraja 8 st. odakle je vladalo nekoliko slavnih dinastija. Najstarije sveučilište na svijetu koje je još uvijek u funkciji nalazi se u Fezu, Medina je najveća na svijetu, kao i najveće gradsko područje bez automobilskog prometa. Smještaj u hotel. Predlažemo orijentacijsku šetnju novim dijelom grada u dogovoru s voditeljem putovanja. Večera. Noćenje

4.dan FEZ

AUTENTIČNI MAROKO
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled i uzbudljivi susret s tradicionalnim načinom života kakav se prakticirao i prije tisuću godina: palača El Mokri, spoj tradicionalne marokanske arhitekture i novog europskog stila, Fes el Jedid s grobnicama marokanske dinastije Beni Merin iz 14-15. st., pogled na veličanstvene dveri Kraljevske palače u Fezu, poklon lokalnih obrtnika, nastavak starom židovskom četvrti Mellah do sinagoge te autobusom do Velike Medine starog dijela grada pod UNESCO zaštitom. Šetnja pored bogato ukrašenih povijesnih zdanja iz zlatnog doba Feza: džamija al-Karaouine i mauzolej Idrissa II, medresa Attarine. Posjet prekrasnoj medresi Bou Inania iz 14 st. koja predstavlja vrhunac povijesne marokanske marinidske arhitekture, nastavak do konaka Fondouk al Nejjarine s fontanom, nekadašnjeg odredišta mnogih trgovaca koji su karavanama stizali u Fez, danas je tu Muzej drvenih rezbarija. Posjet sukovima, pogled na štavionicu kože Tannerie, upoznavanje sa starim obrtima, poseban izum je čuvena lokalna inačica plave boje tzv. Berberska plava. Slobodno vrijeme za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na krovnim terasama oko prekrasnih „Plavih vrata“ Bab Boujloud, šetnju i kupnju u trgovinama Velike Medine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.danFEZ – IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH

ZELENIM PADINAMA ATLASA-MEĐU BERBERIMA
Rani doručak. Odjava iz hotela, vožnja strmim padinama Atlasa cestom koja vijuga kroz berberska mjesta do naselja Ifrane, centra tzv. marokanske Švicarske. Smješten na visini od oko 1800 m/ndv, nekadašnje ljetno odmaralište kolonijalne elite postalo je zimski centar i sveučilišni grad zajedničkim naporima saudijskog i marokanskog kralja koji ovdje imaju i ljetne rezidencije. Kratko zaustavljanje za foto pauzu ispred skulpture lava u središtu mjesta i predah u francuskoj slastičarnici gdje možete kušati odlične kolače i kavu. Dolazak u Beni Mellal, središte poljoprivredne regije, pauza za osvježenje. Nastavak vožnje podnožjem Srednjeg Atlasa krajolikom koji postupno mijenja boju od zelene do crvene. Dolazak u Marrakech. Smještaj u hotel. Večera. Za ljubitelje orijentalnog plesa i Gnaoua (tradicionalne glazbe) preporučujemo uz asistenciju voditelja putovanja posjet egzotičnom restoranu Comptoir Darna koji nudi vrhunski spektakl ove vrste. Noćenje.

6.danMARRAKECH

SUSRET S CRVENIM GRADOM
Doručak. Polazak na panoramsku vožnju širokim avenijama modernog dijela grada izgrađenim po francuskim urbanističkim normama XX stoljeća. Marrakech, poznat i kao ‘ crveni grad’ zbog boje pročelja zgrada, jedan je od najzanimljivijih i najljepših marokanskih gradova, kojeg je u 11 st. utemeljila dinastija Almoravida. Posebno intenzivno razdoblje grad je doživio u 16. st pod Saaditskom dinastijom , te u 20. st., u razdoblju francuskog protektorata, kada je ekscentrični marakeški paša, poznat kao „Gospodar Atlasa“, postao veliki ambasador mjesta i Marrakech se upisao na turistički zemljovid najglamuroznijih mjesta na svijetu kao ‘biser Juga’. Vožnja do Almohadske džamije Koutoubia iz 12.st., s gotovo 77 m visokim minaretom, najprepoznatljivijim simbolom Crvenog grada. Nastavak razgleda pješice: posjet Medini, tradicionalnom starom dijelu grada pod UNESCO zaštitom s marakeškim „sukovima“ s milijun boja, zvukova, mirisa. Pogled na kraljevsku palaču, te posjet bogato ukrašenim kraljevskim grobnicama Saaditske dinastije iz 16.st., zaboravljenim i ponovno otkrivenim tek u 20. st. Nastavak do nekadašnje židovske četvrti Mellah i sefardske sinagoge Slaat al Lazama iz 15 st., posjet tradicionalnoj berberskoj ljekarni kod starih gradskih vrata Bab Agnau s izvrsnim izborom certificiranih kozmetičkih ulja i krema od argana, jojobe, aloe vere, marokanskih ruža, berberske smokve te raznoraznih orijentalnih začina. Razgled završava kod „duše grada“, živopisnog trga Jemmaa el-Fna, na UNESCO listi nematerijalne baštine, gdje možete uživati u jedinstvenoj atmosferi cjelodnevnog sajma s tržnicama, krotiteljima zmija, akrobatima, ponudi tradicionalnih proizvoda, Hitchcock je tu snimio film „Čovjek koji je previše znao“. Slobodno vrijeme, povratak u hotel. Večera. U dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet vrtovima i barovima kultnog hotela La Mamounia u kojem odsjedaju najveće svjetske zvijezde, te Sky bar u četvrti Gueliz. Noćenje.

7.danMARRAKECH

MARRAKECH – SRCE MAGREBA
Doručak. Odlazak do impresivne egzotične palače Bahia, s prepoznatljivim, šarenim keramičkim pločicama i raskošnim prozorima, čije ime na arapski znači „sjaj“. Ime je dobila po supruzi nekadašnjeg Velikog vezira Si Mousse. Palača je povremeno u upotrebi marokanske kraljevske obitelji (doplata za ulaznicu). Marrakech je prepun parkova, najpoznatiji je Majorelle, remek-djelo slikara iz Francuske Jacques Majorelle, zeleno-plava oaza s kaktusima, palmama i biljkama iz cijelog svijeta, prepuna detalja u kraljevsko plavoj boji, nijansa koje se danas naziva i majorelle plava ili berbersko plava. Imanje s vrtovima je nakon smrti slikara kupio slavni francuski modni dizajner Yves Saint Laurent čija je urna pohranjena u vrtu, tu se nalazi i muzej s njegovim poznatim kreacijama (doplata za ulaznicu). Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje grada. U večernjim satima predlažemo odlazak na folklorno – konjanički spektakl “Berberska Fantazija Chez Ali” s uključenom večerom (doplata). Noćenje.

8.dan MARRAKECH – PARIZ – ZAGREB

Doručak (suhi obrok za ponijeti).Transfer do aerodromu u Marrakechu. Prijava na let Air France za Pariz AF 1777 u 07.00 sati. Po dolasku u Pariz u 10.30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta na liniji AF 1560 za Zagreb u 12.25 sati s dolaskom u 14.20 sati.

 Cijena  po osobi u 2krevetnoj sobi:

 

Datum polaska

Redovna cijena po osobi

*First Minute cijena po osobi

Doplata za jednokrevetnu sobu

 

9.12.2023

 

2.380KM

 

2.340KM

 

500KM

 

3.02.2024

 

2.500KM

 

2.460KM

 

500KM

 

8.03.2024

 

2.380KM

 

2.340KM

 

500KM

 

 

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
✅prijevoz avionom prema programu u ekonomskoj klasi
✅ aerodromske takse i naknade
✅uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
✅ smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovu 7 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4*
✅ grupne prijevoze i razglede prema programu
✅  ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu 
✅ lokalnog vodiča na engleskom jeziku i voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
✅  jamčevinu i troškove organizacije putovanja  

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
❌ doplata za jednokrevetnu sobu 500KM
❌ napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 EUR (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
❌putno osiguranje (preporučujemo)

Doplate za fakultativne sadržaje (rezervacija kod prijave):

Chez Ali Fantasia folklorni spektakl s večerom i transferom (min 10 prijavljenih): 55 Eur
-ulaznica u vrtove i muzej Majorelle u Marrakechu: 17 EUR

Doplate za fakultativne sadržaje (rezervacija kod prijave, plaćanje na licu mjesta):

Ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 16 EUR (plaćanje na licu mjesta)
Rezervacija za Rick's Café u Casablanci: 45 Eur (uključuje zakusku i piće „open bar“ u trajanju 1 sat

 

Red letenja Air France:

AF 1561 ZAGREB – PARIZ                                15:00 – 17:10
AF 1496 PARIZ – CASABLANCA                       18:35- 21:45

AF 1777 MARRAKECH-PARIZ                         07:00 – 10:30
AF 1560  PARIZ-ZAGREB                                 12:25- 14:20

 

Važne napomene:

– Viza za Maroko nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

-Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje.

 

ODGOVORNI ORGANIZATOR: 000Azu