Baskija✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od1,799 KM
Cijena
Od1,799 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

6801

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

25.09.- 30.09.2024.
Info

BILBAO – SAN SEBASTIAN – POTUGALETA- HONDARRIBIA – LA RIOJA

Termin: 25.09 – 30.09.2024

Bilbao, grad moćnih mostova i živopisnih trgova, gdje se susreću tradicija i moderna umjetnost. Bilbao je mjesto gdje se kultura širi, gdje se susreću ljudi, ideje, i snovi se rađaju bez smetnji. Guggenheim muzej predstavlja remek-djelo arhitekture. Sjaji poput bisera, privlačeći poglede svih kultura. Remek-djelo arhitekta Franka Gehryja može se pohvaliti bogatim stalnim postavom, u kojem se nalaze djela Andyja Warhola, Yvesa Kleina i ostalih glasovitih autora, ali i stalnim gostujućim izložbama koje vas neće razočarati. Portugalete je šarmantan grad smješten na sjeveru Španije, u pokrajini Biskaia u autonomnoj zajednici Baskija. Ovaj živopisni grad se ističe svojom bogatom historijom, spektakularnom arhitekturom i živahnom atmosferom. Jedna od najpoznatijih znamenitosti u Portugaletu je most Puente Colgante, ili Viseći most, koji povezuje grad s susjednim Getxom preko rijeke Nervión. Ovaj impresivni most, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom, ikona je Portugaletea i simbol njegove industrijske prošlosti.

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - BILBAO

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Nakon carinskih i graničnih formalnosti let za Istanbul u 09:15h sa Turkish Airlinesom na letu TK 1022. Dolazak u Istanbul u 12:15h. Let za Bilbao na letu TK 1317 u 14:00h. Dolazak u Bilbao u 17:25h. Transfer do hotela. Ostatak popodneva slobodan za vlastito istraživanje. Noćenje u hotelu.

2.dan BILBAO - cjelodnevna tura uz obilazak Muzeja Gugenhajm i starog dijela Bilbaa

Doručak. Polazak na cjelodnevno panoramsko i pješačko razgledanje grada u pratnji vodiča. Tura počinje na vidikovcu Monte Arćanda (Monte Artxanda), sa kog se pruža najljepši pogled na grad. Obilazak grada se nastavlja ka starom gradskom jezgru (Casco Viejo). Šetnja kroz pješačku zonu uz obilazak Santiago katedrale (Catedral de Santiago). Sagrađena je između posljednje četvrtine četrnaestog vijeka i početka šesnaestog vijeka u gotičkom stilu. Zatim ide obilazak Novog trga (Plaza Nueva) i pijace Ribera (Mercado de la Ribera), zdanje sa početka XIX vijeka, na obali rijeke Narvion, danas poznato i kao najveća natkrivena pijaca u Evropi. Pauza za ručak. Zatim, obilazak Muzeja Gugenheim. Muzej Gugenheim sadrži najveću izložbu savremene umjetnosti u Španiji koja predstavlja vrhunac savremene umjetnosti, mnoštvo arhitektonskih inovacija i slavi ponovno rođenje grada. U muzeju se nalaze djela mnogih umjetnika, uključujući Jeffa Koonsa, Anish Kapoora, Richarda Serru i drugih. Povratak u hotel. Noćenje.

3. danBILBAO - SAN SEBASTIAN - HONDARRIBIAa (Fuenterrabia) - BILBAO

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u San Sebastian i Hondarribia (Fuenterrabia). San Sebastian ili Donostia je mondenski biser kantabrijske obale. Glavni je grad baskijske provincije Gipuskoa. Smješten je u slikovitoj uvali La Konča, omeđen brdima Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull), na čijem vrhu se nalazi statua Hrista, te ga često porede sa Rio de Žaneirom. Odlikuju ga spoj tradicije, primorskog šarma i „ar nuvo” (art nouveau) arhitekture. Obilazak starog grada i šetnja uskim, živopisnim ulicama do glavnog Trga (Plaza de la Constitution), ribarske luke i najljepšeg gradskog parka Alderdi. Zatim most Vizcaia. U pitanju je izuzetna konstrukcija čelične arhitekture karakteristične za industrijsku revoluciju, koja kombinuje tehnologiju gvožđa sa inovativnom upotrebom čeličnih kablova. Bio je to prvi transportni viseći most na svijetu i služio je kao model za mnoge druge slične mostove u Evropi, Africi i Americi, najbolje očuvan od onih koji još uvijek postoje i jedini koji je sačuvao svoju prvobitnu upotrebu. Nakon obilaska grada u pratnji vodiča slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, pa nastavak ka gradu Fuenterrabia. Fuenterrabia je grad u sjevernoj Španiji smješten na obali rijeke Bidasoa koja čini prirodnu granicu s Francuskom. Grad ima bogatu historiju i zanimljivu arhitekturu, uključujući zidine i dvorac u starom dijelu grada. Povratak u Bilbao. Noćenje.

4. danBILBAO – PAMPLONA - BILBAO

Doručak. Odlazak u posjetu Pamploni, glavnom gradu oblasti Navara i ujedno gradu poznatom po tome što je Ernest Hemingway prvi put došao u Pamplonu sa 24 godine, 1923. Došao je kao novinar „Toronto Star“ u potrazi za materijalom za svoje novinske izvještaje. Njegova strastvena priroda, otvoren stav i jasna predispozicija da se potpuno uključi u atmosferu značili su da nije imao problema u povezivanju s ljudima, što je njegovu potpunu integraciju u fešte činilo vrlo glatkim procesom. Tako je započela ljubav pisca prema Pamploni i svečanostima u San Ferminu. Tri godine nakon svoje prve posjete Pamploni objavio je svoj prvi uspješan roman “Fiesta: Sunce također izlazi”, preveden na španski pod naslovom “Fiesta”. Može se reći da ako su fešte u San Ferminu već bile velike, Hemingway ih je učinio univerzalnim. Obilazak znamenitosti grada. Povratak u Bilbao u hotel. Noćenje.

5.danBILBAO – PORTUGALETE - BILETA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Portugaleteu. Jedna od najpoznatijih znamenitosti u Portugaletei je most Puente Colgante ili Viseći most koji povezuje grad s susjednim Getxom preko rijeke Nervión. Ovaj impresivni most, kojeg je UNESCO proglasio svjetskom baštinom, ikona je Portugalete i simbol njegove industrijske prošlosti. Grad također obiluje kulturnim blagom poput crkve Santa Maria, koja datira iz 15. stoljeća i predstavlja remek-djelo gotičke arhitekture. Uz to, Portugalete nudi širok spektar restorana, kafića i trgovina, gdje posjetitelji mogu uživati u lokalnim specijalitetima i kupovati autentične suvenire. Povratak u Bilbao. Noćenje.

6.danBILBAO - SARAJEVO

Doručak i odjavljivanje iz hotela. Let za Istanbul na letu TK 1316 u 12:10h. Dolazak u Istanbul u 17:15h. Let za Sarajevo na letu TK 1025 u 19:00h. Dolazak u Sarajevo u 19:55h (sva vremena su lokalna).

Dodatne info

BILBAO – SAN SEBASTIAN – POTUGALETA- HONDARRIBIA – LA RIOJA

Holiday Inn Express 3*

Cijena aranžmana po osobi : 
Za prvih deset uplata…………….1.799 KM
Regularna cijena……………1.899 KM

 

 

 

 

 

 

 

 

Cijena uključuje :

✅avio prevoz na relaciji Sarajevo – Bilbao via Istanbul – Turkish Airlines
✅aerodromske takse!
✅smještaj u 1/2 sobama na bazi noćenja s doručkom
✅ organizacija putovanja
✅ pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)
✅transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Španiji
✅izleti prema programu!

 

Cijena ne uključuje:

❌doplata za jednokrevetnu sobu 550 KM
❌putno zdravstveno osiguranje/osiguranje od otkaza
❌ulaznice u objekte

 

Šifra:RLX