Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

0
BARCELONA I MADRID
Od1,299 KM
BARCELONA I MADRID
Od1,299 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3248

Izdvajamo

2.Rim ✈ iz Splita

ANDALUZIJA ✈ iz Sarajeva

OLE Španjolska iz Splita

Španija
Info

BARCELONA I MADRID
avionom iz Sarajeva

Polasci:
                                  

                         
                         10.05.-14.05.2024.     1.499KM

Barcelona, nesumnjivo jedan od najljepših gradova na svijetu, bila je domaćin najznačajnijih događaja poput, Olimpijskih igara 1992, Svjetskog prvenstva u fudbalu i košarci, najvećih svjetskih izložbi i kongresa. Grad je znamenit prije svega po svojoj arhitekturi, kojoj je najznačajnija djela dao Antonio Gaudi. Stanovnici Barselone ponosni su na sugrađanina koji im je podario čudesne građevine: katedrala „Sagrada familia“, kuće Mila i Batlo, park Guelj… pa se Barcelona može doživjeti kao muzej arhitekture i umjetnosti. 

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. Dan, SARAJEVO - BARCELONA

Okupljanje na aerodromu u Sarajevu 2 sata prije leta. Prijava na let za Barcelonu, te pasoška i sigurnosna kontrola. Let avio kompanijom Air Serbia u 14:40, preko Beograda. Planirano vrijeme dolaska u Barcelonu je u 19:50. Transfer do hotela, smještaj u hotel i noćenje.

2. dan BARCELONA

Nakon doručka, odlazak u fakultativni razgled grada, javnim prijevozom i pješice: Plaza Catalunia, Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike, prošetat ćemo Ramblom, najživljom gradskom avenijom, zajedno ćemo posjetiti živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“ poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Prošetat ćemo do Kolumbova spomenika koji je visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. Slobodno vrijeme. Svakako preporučamo posjet jednom od najvećih europskih Akvarija. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska u Španjolsko selo (Pueblo Español), gdje se na 49 000 m2 nalaze replike svih najpoznatijih građevina i stilova gradnje u Španjolskoj. U večernjim satima zajednički odlazak na otvorenu predstavu « Magične fontane », čudesnu igru svjetlosti, vode i glazbe na Plazi Espańa. Noćenje.

3. Dan, BARCELONA

Doručak. Slobodno vrijeme ili nastavak fakultativnog izleta, pješice i javnim prijevozom do Parka Güell, remek-djela Antonija Gaudíja (dio Unescove svjetske baštine), jednog od najljepših vidikovaca i simbola grada. U nastavku predlažemo posjet mističnom Gaudijevom remek djelu, crkvi Sagrada Familia. U slobodno vrijeme preporucujemo da posjetite čuveni stadion FCI Barcelone, Camp Nou. Za sve one koji se žele opustiti tu je predivna Barceloneta gdje možete uživati u fantastičnoj atmosferi. Povratak u hotel. Slobodna večer za vlastite programe ili večera uz flamenco ( preporuka uz doplatu). Noćenje.

4. Dan, BARCELONA - MADRID

Slobodno vrijeme za istraživanje Barcelone ili fakultativni odlazak u Madrid. Rani odlazak vozom iz Barcelone za Madrid – cca 2:30 min vožnje. Po dolasku u Madrid slijedi pješački razgled glavnog grada Španije. Vidjet ćemo Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica-Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu ili kovima iz njegovog poznatog romana, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” , Kraljevska palata, rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, glavni gradski trg, tačka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španiji – Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom. Slobodno vrijeme. Povratak u Barcelonu. Noćenje

5. Dan, BARCELONA - SARAJEVO

Rana odjava iz hotelskih soba i odlazak na aerodrom je u 06:00. Po dolasku na aerodrom, prijava na let. Let za Sarajevo je u 09:10. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 14:00.

 

 

HIGHLIGHTS

* LA RAMBLA
* MAGIČNE FONTANE
* SAGRADA FAMILIA
* GOTIČKA ČETVRT
* PARK GUELL 

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:

✅ Avio kartu  na relaciji  Sarajevo-Beograd-Barcelona/ povratna
✅ aerodromske takse i naknade
✅ ručni prtljag do 8 kg + 5 kg
✅ transfer aerodrom-hotel-aerodrom
✅ Smještaj u Barceloni u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom
✅ troškove organizacije putovanja
✅ pratioc putovanja 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

❌ fakultativne izlete, ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja- obilazak Barcelone – 2 dnevni – gradskim prevozom – 35€, ulaznice za park Guell – cca 10€, Sagrada Familia – cca. 26€ , Madrid – 150 € (zavisi od broja prijavljenih putnika za izlet) – karta za voz i vodič. 
❌ lokalne turističke takse u hotelu
❌ putno osiguranje
❌Doplata za predani prtljag 20kg – 120 KM

 

Šifra putovanja: oooM97