Atena i Santorini ✈iz Dubrovnika

0
Cijena
Od2,005 KM1,950 KM
Cijena
Od2,005 KM1,950 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1380
30.05.-04.06.2023
Grčka
Info

ATENA i SANTORINI 
30.05.-04.06.2023.
6 dana zrakoplovom
GARANTIRANI POLAZAK

 

Predviđeni hoteli: Atena: Parnon 3*, ili slično Santorini: Nikolas 3*, ili slično
Uključene aerodromske takse i naknade

VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni lokalni vodiči u Ateni i na Santoriniju, na Santoriniju uključena degustacija vina!

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. Dan, ZAGREB/DUBROVNIK - ATENA

Sastanak putnika na aerodromu u Zagrebu ili Dubrovniku dva sata prije polaska aviona, dolazak u Atenu u 18:15 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u večernju orijentacijsku šetnju. Glavni grad Grčke moderna je metropola puna života. Kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, Atena je beskrajno šarmantan grad, živahan i šarolik, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo navečer odlazak na tipičnu grčku večeru u četvrti Plaka (doplata na licu mjesta). Noćenje.

3. Dan, ATENA – SANTORINI

Rani transfer u luku Pirej (breakfast box uračunat umjesto doručka). Polazak trajekta iz Pireja u 7 sati, dolazak na Santorini oko 15 sati. Smatran najromantičnijem među brojnim grčkim otocima,Santorini nazivaju istinskim čudom. Burne vulkanske prošlosti, to je jedan od najpopularnijih grčkih otoka i na glasu kao otok za ljubav i ljubavnike zbog brojnih romantičnih slika i pejzaža koje pruža. Po dolasku odmah odlazimo s lokalnim vodičem u Firu, glavni grad otoka. Fira (ili Thira), nastala na 300 m visokoj strmoj stijeni iznad zaljeva, gradić je bijelih kućica s plavim vratima i prozorima i uskih uličica s kavanama, restoranima i trgovinama, te pruža bezbroj fotografskih motiva i divnih pogleda od kojih je najpoznatija panorama na poznatu kalderu. U nastavku dana posjet jednoj od brojnih vinarija na otoku i degustacija otočkog vina. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. Dan, SANTORINI

Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje. U kasno poslijepodne odlazimo u mjesto Oia, gradić koji nadahnjuje svojih izgledom, u cijelom svijetu poznat po svojim zalascima sunca u svim bojama. Prije dolaska do Oie zastat ćemo za fotografiranje na poznatoj crnoj plaži u Kamariju. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. Dan,SANTORINI - ATENA

Doručak. Slobodno jutro za posljednju šetnju na otoku, kupanje, kupovinu suvenira. Odlazak prema luci u rane poslijepodnevne sate i ukrcaj na trajekt. Plovidba u trajanju od nešto manje od osam sati, dolazak u luku Pirej u kasnim satima. Organizirani transfer prema hotelu. Noćenje.

6. DanATENA – DUBROVNIK/ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba, slobodno jutro za posljednje obilaske grčke metropole. U ranim poslijepodnevnim satima satima polazak iz hotela prema aerodromu. Put nas vodi prema glasovitom rtu Sounionu gdje ćemo posjetiti poznati
Posejdonov hram (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana). Poznat po svojoj veličanstvenoj lokaciji, Cap Sounion nezaobilazna je točka pri posjetu Atene. Transfer do aerodroma. Let prema Dubrovniku/Zagrebu u 19:50 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 22:20 sati.

Dodatne info

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Rani booking: 1.950,00 KM
Redovna cijena: 2.005,00 KM

Uključene aerodromske takse i naknade!

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje:
avio karte u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Dubrovnik-Atena-Dubrovnik/Zagreb na redovnoj liniji kompanije Croatia Airlines
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
aerodromske takse 
transfer aerodrom – hotel u dolasku i transfer hotel-aerodrom s posjetom Cap Sounionu u povratku
transferi hotel-brodska luka-hotel u Ateni i na Santoriniju
trajekt Pirej-Santorini-Pirej
tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Ateni
dva noćenja s doručkom u hotelu 3* na Santoriniju
poludnevni razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča (na engleskom jeziku)
poludnevni razgled Santorinija u pratnji lokalnog vodiča (na engleskom jeziku)
posjet vinariji i degustacija vina na Santoriniju
vanjski razgledi prema programu
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja koji nisu navedeni u programu i kulturno-povijesne spomenike: ulaznicu za Akropolu: 24 € po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis (doplata prilikom rezervacije aranžmana); ulaznicu za Cap Sounion: 12€ po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis uz predočenje dokumenta (doplata prilikom rezervacije aranžmana) – za ostvariti gratis ulaz obavezno navesti datum rođenja i na ulazu predočiti osobne dokumente!
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
tradicionalnu grčku večeru u taverni na Plaki (turistički menu, bez uključenog pića) – 50-60 € po osobi (prijava u agenciji prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta)
doplatu za jednokrevetnu sobu: 240 € po osobi (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
napojnicu za vodiče i vozača: preporuka 3 eura po danu po osobi
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA

(cijene se mogu promijeniti do polaska, plaćanje se vrši direktno pružatelju usluge):
Muzej Akropole – 10 eur po osobi, djeca i mladi do 18.g. (EU zemlje) gratis uz dokument
Nacionalni arheološki muzej Atene – 12 eur po osobi, djeca i mladi do 25.g. (EU zemlje) gratis uz dokument
Muzej Benaki – 12 eur po osobi, djeca i mladi do 22.g. gratis uz dokument (EU zemlje)

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines
ZAGATH 1355 1815
ATHZAG 1950 2220

Šifra aranžmana: 000IDE