Apulija i Basilicata🚢🚌iz Splita

0
SPECIJALNA PONUDA
1,396 KM
SPECIJALNA PONUDA
1,396 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

2636

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

više polazaka
Split
Italija
Info

Otkrijte s nama čarobni jug Italije, autentične i prema mnogima najljepše talijanske regije:
Apulija i Basilicata.


Cijena uključuje polupansion u hotelu i sve izlete! 
TERMINI
19.09.-26.09,
10.10.-17.10.2024

Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT

Okupljanje grupe u 18.00h u trajektnoj luci Split. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, ukrcaj na trajekt prema Anconi. Smještaj u kabine i noćna plovidba prema Anconi…

2. dan BARI

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitoj APULIJI, regiji ”maslina i vina’, smještenoj na samom jugu talijanske čizme. To je područje u kojem se tradicija i moderno spajaju na idealan način, raznolikosti arhitekture i pejzaža ostavljaju bez daha i područje je ovo u kojem imate dojam kao da je vrijeme stalo… Vožnja uz usputna stajanja prema potrebama grupe do BARIJA, grada sjajnog povijesnog ambijenta koji obiluje atmosferom talijanskog mediteranskoga grada. Kraći razgled i upoznavanje ljepota grada sa završetkom kod crkve sv. Nikole. Slobodno vrijeme za individualne programe. Nastavak vožnje prema Ostuniju, dolazak i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. danALBEROBELLO – POLIGNANO AL MARE

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema čarobnom ALBEROBELLU, gradiću sa svega 11 000 stanovnika koji će Vas očarati! Ono po čemu je specifičan je veliki broj građevina koju talijani nazivaju ”trulli”, a mi ćemo ih nazivati kućicama u starom stilu. Unutrašnjost ovih specifičnih građevina čini jedinstven prostor, a grade se bez cementa i žbuke, kako bi je lakše srušili ako dođu poreznici (ukoliko ćemo vjerovati legendi). Kuće su jako malene, s vratima do ramena (istina, Talijani su sitnijeg rasta) i sve u svemu dobiti ćete zaključak da se radi o jako siromašnom području… No, ipak većina ovih građevina je uređena u turističke svrhe i samo se u te svrhe koriste, ali ipak se jedan dio koristi za stanovanje! Veliki broj okolnih vikendica je građen u istom stilu te sve skupa čini jedinstvenu atmosferu, kao da ste u bajci, a ukoliko još tome pridodamo tišinu koja vlada ovim gradom dolazimo do zaključka da je riječ o području idealnom za odmor! Ovo područje je raj i za fotografe, jedinstveni prizori se nižu jedan za drugim i jednostavno dokazuju fotogeničnost Italije… Slobodno vrijeme za individualne programe, kavu ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema slikovitom primorskom gradiću – POLIGNANO A MARE. Polignano je jedan od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojom predivnom plažom i tipičnim talijanskim šarmom. Njegova povijest seže do 4. stoljeća prije Krista, i bit će Vam jasno zašto se nalazi na popisu najšarmantnijih dragulja Italije. Grad je poznat i kao rodno mjesto slavnog Domenica Modugna koji se proslavio u svojom glasovitom pjesmom ”Volare”. Okupljanje grupe i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.danLECCE – OTRANTO

Nakon doručka, Okupljanje grupe i odlazak u LECCE, grad smješten na samoj ”peti” talijanske čizme. Grad se može pohvaliti bogatom prošlošću, koja je ostavila bogatstvo kulturno – povijesnih spomenika. Posebno se ističe rimski amfiteatar (1.-2. stoljeća), katedrala Santa Croce (12. stoljeće) i barokna crkva St. Niccolo e Cataldo. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak u odlazak u OTRANTO, jedan od ”I Borghi piu belli d’Italia”. Grad je smješten na istočnoj obali poluotoka Salento, u tzv Otrantskim vratima. Zbog povoljnog položaja, bio je veoma značajna luka u prošlosti; a u doba rimskog carstva, bio je druga najvažnija luka (nakon Brindisija). Zajednička šetnja i razgled uz voditelja putovanja, nakon čega slijedi slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

5.danMATERA – LOCOROTONDO

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema drevnom gradu, starom preko 9 000 godina za kojeg kažu da je najintrigantniji grad u Italiji – MATERI. Grad jednostavno šokira svojom veličinom, tradicijom te gotovo nestvarnim spojem stijena i impozantne arhitekture gotovo na svakom koraku! Bez obzira u kojem smjeru gledate, grad se skaldno utapa u krajolik, da se čini gotovo nestvarnim! Ovo područje je prepuno pećina, u kojima su ljudi stanovali sve do pedesetih godina prošlog stoljeća. Pećine su veoma prostrane, no najveći problem je održavanje higijene te su upravo zbog tog razloga posljednji stanovnici pećina morali iseliti. Inače, grad se smjestio na obje strane malenog kanjona rijeke Gravina te se sastoji od nekoliko naselja: Sasso Barisano s bogatim portalima, Sasso Caveoso s rimskim amfiteatrom, Civitta s katedralom te park Murgia s brojnim crkvicama. Od 1993. godine, Sassi di Matera je, zajedno s parkom rupestrijskih crkava (Murghia Matera), upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. U Materi je sniman dio čuvenog filma Pasija (Passion of the Christ)… Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i kraća vožnja do LOCOROTONDA, prema mišljenju mnogih jednog od najljepših i najslikovitijih sela Italije. Po dolasku, zajednička šetnja uz voditelja putovanja i slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

6. danMONOPOLI – OSTUNI

Doručak. Odlazak do prekrasnog MONOPOLIA (domaćini ga nazivaju “Menóple”), koji će vas oduševiti svojim mediteranskim ugođajem. Povijest grada je vrlo duga. Većina stare gradske jezgre je iz srednjega vijeka, ali još uvijek su očuvani dijelovi zidina iz 5. st. pr. K. koje su izgradili Grci. Od tada nadalje su se u Monopoliju mijenjale mnoge civilizacije: Ostrogoti, Bizantinci, Normani, Francuzi, Španjolci, Mleci… Nakon upoznavanja ovoga divnoga grada i kraće pauze za individualne programe, okupljanje grupe i odlazak prema OSTUNI. Ovo je tipični mediteranski grad kojim dominira bijela boja! Dakako, turizam je glavna gospodarska grana, zahvaljujući idealnom položaju (blizu plaže, a opet sasvim dovoljno udaljen) te zanimljivoj povijesnoj baštini. Na vrhu brda se nalazi Stari grad, koji je opasan drevnim zidinama. Najvažnija građevina u gradu su katedrala i biskupski dvor te brojne palače lokalnih plemićkih obitelji. Ono što je karakteristično za ovo područje su ”masserie”, odnosno seoske farme koje posjetiteljima nude udoban smještaj u tradicionalnim kućama (seosko domaćinstvo)… Šetnja Bijelim gradom (kako ga od milja nazivaju brojni turisti, ali i domaće stanovništvo) će Vam dočarati zašto su njemački i engleski turisti kojih ima najviše oduševljeni ljepotom grada… Povratak u hotel. Večera. Noćenje

7. danANCONA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja uz usputna stajanja prema potrebama grupe ANCONI, gradu i lucina jadranskoj obali Italije; glavnom gradu pokrajine Marche u istoimenoj regiji. Po dolasku u Anconu, odlazak uz voditelja putovanja u obilazak grada, koji se može pohvaliti bogatom kulturno-povijesnom ostavštinom; a pojedini spomenici su djela Jurja Dalmatinca. Kraće slobodno vrijeme i odlazak prema luci. Ukrcaj u trajekt i smještaj u kabine. Noćna plovidba do Splita.

8.danSPLIT

Dolazak u Split predviđen je u jutarnjim satima.

POLASCI:
19.09.-26.09.2024
10.10.-17.10.2024.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.396 KM

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
✅ Putovanje u Apuliju i Basilicatu, prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije
✅ brodsku kartu na polasku i povratku na relaciji Split-Ancona  sa noćenjem u dvokrevetnim / trokrevetnim kabinama
✅  polupansion u hotelu 3* u okolici Barija,
✅  licenciranog turističkog pratitelja, 
✅  izlete u Bari, Alberobello, Polignano, Ostuni, Lecce, Matera, Locorotondo,  Otranto, Monopoli,  
✅  lokalnog vodiča u Materi, lokalnog vodiča u Lecce,
✅ sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje,

  

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

❌  putno osiguranje, policu od otkaza putovanja, 
❌ turističke slušalice za razglede, 
❌ karte javnog prijevoza
❌ ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene
❌ osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 

OBAVEZNE DOPLATE (na licu mjesta):
– boravišna pristojba: 2,00 €  /noć / osoba
– ulaznica u crkvu i kuću u Materi (S. Lucia alle Malve – Casa Grotta): 6,00 € / osoba
– turističke slušalice za razglede: 10,00 € / osoba

FAKULTATIVNA NADOPLATA:,
– jednokrevetna soba (7 noćenja): 140 €  

 

ODGOVORNI ORGANIZATOR: 000SMa