ANDALUZIJA – NOVA GODINA ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,299 KM1,199 KM
FIRST MINUTE
Od1,299 KM1,199 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

941
31.12.2021.-05.01.2022
Španija
Info

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2  i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

Datum putovanja:  31.12.2021. – 05.01.2022. 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - MALAGA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 06:30 i prijava na let za Istanbul u 08:30. Po dolasku u Istanbul, slijedi ukrcaj na let za Malagu u 14:10. Planirano slijetanje u Malagu je u 16:40 a nakon čega slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme.
U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak na doček Nove godine u Malagu.
NOVA GODINA.
Povratak u hotel i noćenje.

2. dan MALAGA

Kasni doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba (individula kupovima ulaznica), Rimski forum… Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme.Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. danMALAGA - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

4.danMALAGA - SEVILJA - MALAGA

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel i noćenje.

5.danMALAGA - CORDOBA - MALAGA

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt – La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

6.danMALAGA - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom oko 09:00, te let na relaciji Malaga – Istanbul u 11:35. Nakon slijetanja u Malagu slijedi prijava na let Istanbul – Sarajevo u 20:00. Dolazak u sarajevo u 20:00 po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana: 1.199 KM za prvih 10 uplata

Redovna cijena : 1.299,00 KM

Dodatne info

cijena uključuje:
Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul – Malaga i Malaga – Istanbul – Sarajevo, avio kompanija Turkish airlines
Transfer od aerodroma do hotela i natrag
Prtljaga 30+8kg po osobi
Pratilac grupe
Organizacija putovanja

cijena ne uključuje:
Putničko zdravstveno osoguranje
Osiguranje od otkaza putovanje
Fakultativni izleti 
Doplata za jednokrevetnu sobu

 

Napomena: SAMO POTPUNO VAKCINISANE OSOBE MOGU PUTOVATI. SVE VAKCINE OSIM SPUTNIK V SU PRIZNATE

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

  • Sevilla – 50 €
  • Malaga – 30 €
  • Cordoba – 40 €
  • Granada sa ulaznicom u Alhambru – 85 €

Popust na paket izleta – 20 € – cijena za paket izleta 185 €

šifra aranžmana 00097