ANDALUZIJA ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,599 KM
FIRST MINUTE
Od1,599 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

5348
Španija
Info
Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2  i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

ANDALUZIJA ✈ iz Sarajeva

18.04.-24.04.2024.
04.05.-10.05.2024.
14.05.-20.05.2024

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - MALAGA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 06:30 i prijava na let za Istanbul u 08:30. Po dolasku u Istanbul, slijedi ukrcaj na let za Malagu u 14:10. Planirano slijetanje u Malagu je u 16:40 a nakon čega slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Nakon kraćeg odmora zajednička setnja Toremolinosom. Povratak u hotel i noćenje

2.danMALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba (individula kupovina ulaznica), Rimski forum… Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. danMALAGA - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

4. danMALAGA - SEVILJA - MALAGA

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel i noćenje.

5. danMALAGA - CORDOBA - MALAGA

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt – La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

6.danMALAGA - RONDA - MARBELLA

Doručak. Slobodno vrijeme za Vlastite programe ili fakultativni izlet u Rondu i Marbellu.

Ronda, tipično andaluzijsko „bijelo selo“ smješteno na litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom Puente Nuevo. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Obilazak stare gradske jezgre. Brojni umjetnici pronalazili su inspiraciju u ovom čudesnom mjestu: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i drugi.

Marbella – Nedaleko od centra Marbelle nalazi se definitivno jedna od najpopularnijih marina na svijetu – Puerto Banus. Luksuzne jahte, brendirane trgovine, skupi automobili i ulica Julio Iglesiasa. Da, glavna ulica u svojevremeno proglašenoj najljepšoj marini na svijetu dobila je ime po Enrique-ovom ocu. Samo šetajući ovdje osjećate se glamurozno.

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje.

7.danMALAGA - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom oko 10:00, te let na relaciji Malaga – Istanbul u 12:25. Nakon slijetanja u Malagu slijedi prijava na let Istanbul – Sarajevo u 20:00. Dolazak u sarajevo u 20:00 po lokalnom vremenu.

Dodatne info

 

Cijena po osobi 
REDOVNA CIJENA………..  1.799 KM 

FIRST MINUTE CIJENA ………….1.599 KM

 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:
✅Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul – Malaga i Malaga – Istanbul – Sarajevo, avio kompanija Turkish airlines
✅Hotelski smjestaj na bazi 6 nocenja sa doručkom u hotelu Bojondilo u Toremolinosu
✅Transfer od aerodroma do hotela i natrag
✅Prtljaga 30+8kg po osobi
✅Pratioc grupe
✅Organizacija putovanje

CIJENA NE UKLJUČUJE:
❌Putničko zdravstveno osoguranje
❌Osiguranje od otkaza putovanje
❌Fakultativni izleti
❌Doplata za jednokrevetnu sobu

Okvirne cijene fakultativnih izleta:
Sevilla – 60 €
Malaga – 40 €
Cordoba – 50 €
Granada sa ulaznicom u Alhambru – 95 €
Marbella i Ronda – 50€

Popust na paket izleta – 30 € – cijena za paket izleta 265 €

Šifra aranžmana: 0000M97