ANDALUZIJA ✈ iz Sarajeva u oktobru

0
FIRST MINUTE
Od1,599 KM
FIRST MINUTE
Od1,599 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

5816

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

17.10- 23.10.2024
Španija
Info
Andaluzija, često zvana draguljem Španije i najčešće karakterizirana kao zemlja koride, flamenka, sherry vina, ruševnih dvoraca i tapasa. Najosvajaniji dio pirinejskog poluotoka, u kojem se najviše osjeti utjecaj Maurskih osvajanja. Mauri, narod „nastao“ miješanjem Berberskog  naroda i Arapa, svoje prve pohode ostvaruje 710 godine, došavši u Španiju iz Maroka preko Tarife, razvivši najsofisticiraniju kulturu srednjeg vijeka, što je ostavilo velike utjecaje na arhitekturu (tzv. Mudejar), kulturu i kulinarstvo.
 
 

ANDALUZIJA – GRANADA – CORDOBA – SEVILLA  – RONDA

Termin: 17.10.2024. – 23.10.2024.

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - MALAGA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u dogovoreno vrijeme. Nakon carinskih i graničnih formalnosti let za Istanbul u 09:15h sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022. Dolazak u Istanbul u 12:15h. Let za Malagu na letu TK 1305 u 13:20h. Dolazak u Malagu u 17:05h. Transfer do hotela. Ostatak popodneva slobodan za vlastito istraživanje. Večera i noćenje u hotelu.

2.dan MALAGA

Doručak u hotelu. Poslije doručka fakultativni obilazak centra grada Malage. Malaga je divna na svaki način. Sa preko 3000 godina historije, Malaga je jedna od najpoznatijih kulturnih destinacija na svijetu. Malaga je u potpunosti iskoristila svoj potencijal kako bi pružila nezaboravna iskustva za sva čula. Posjetićemo dom Picasa ili tvrđavu La Alcazaba, koja potiče iz jedanaestog vijeka, a izgradili su je granadski vladari. Nalazi se na brdu sa koga se pruža predivan pogled na okolinu. Samo zdanje nalazi se na temeljima još starijeg utvrđenja koje potiče iz osmog vijeka. Lokalitet obiluje atrakcijama koje se ne smiju propustiti. Nakon toga slijedi obilazak dvorca Gibraltaro, dvorac se nalazi na brdu iznad tvrđave Alcazabe, a objekti su dijelom međusobno povezani. Na mjestu gdje se nalazi dvorac nekada se nalazio svetionik, a po njemu je dobio ime. Objekat je dograđivan i napuštan, a danas je nijemi svjedok slavnih dana. Sa zidina se pruža predivan pogled na more. Zatim ćemo posjetiti Rimski teatar, nezaobilaznu znamenitost. Izgrađen u prvom vijeku p.n.e. bio je u upotrebi do trećeg vijeka n.e. Nakon nedavne restauracije, Rimski teatar u Malagi ponovo je dobio funkciju prostora za izvođenje predstava. Slobodno vrijeme u centru grada (oko sat vremena). Povratak u hotel. Ostatak popodneva je slobodan. Večera i noćenje u hotelu.

3. danMALAGA - GRANADA

Doručak u hotelu. Fakultativni odlazak u Granadu i Alhambra palatu, jedno od najljepših arhitektonskih čuda na svijetu. Granada je dom dva najpoznatija UNESCO-ova svjetska naslijeđa Španije: vrtova Generalife i prefinjene mavske arhitekture Alhambra palate. Slijedi obilazak ova dva najimpresivnijia spomenika mavske kulture u Španiji, okružena zadivljujućim planinama Sierra Nevade. Slušaćemo o historiji i arhitekturi ovog mjesta, a priča će nam pomoći da “zaronimo” ispod prelijepe arhitekture i dizajna i saznamo historiju dvije najposjećenije atrakcije na svijetu. Dva sata slobodnog vremena za sopstveno istraživanje Granade. Opcionalno ručak u nekom od lokalnih restorana. Povratak u Malagu. Večera i noćenje u hotelu.

4. danMALAGA- CORDOBA

Doručak u hotelu. Fakultativna vožnja do Cordobe. Ovaj intrigantni drevni grad bio je prijestolnica Mavarske Španije tokom tri vijeka i smatra se najvećim gradom u Evropi tokom vremena islamske vlasti. Obilazimo veličanstvenu Veliku džamiju u Cordobi, koja zadržava svoju nevjerovatnu islamsku arhitekturu. Zatim slijedi panoramski razgled Rimskog mosta, Jevrejske četvrti, Sinagoge u Cordobi. Tura impresivnim mavarskim dijelom Cordobe pružiće vam uvid u prošlost Andaluzije. Slobodno vrijeme za opcionalni ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Malagu. Večera i noćenje.

5. danMALAGA - SEVILLA

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Sevilju. Sagrađena na obalama Rijeka Guadalquivir, živopisna Sevilja ima bogato arapsko naslijeđe i šarene lokalne četvrti poput Triane i La Macarene. Najpoznatija su njena katedrala i tvrđava Alcazar, obje na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a obje ćete vidjeti tokom ovog uzbudljivog dnevnog izleta. Po dolasku u Sevilju, glavni grad regije Andaluzija i kulturni centar južne Španije, slijedi uživanje u panoramskom razgledanju grada: četvrti Santa Cruz, Alcazara, parka Marija Luisa, Avenije Palmi i parkova Expo 92. Nakon toga slijedi obilazak Kraljevskog Alcazara. Slobodno vrijeme za opcionalni ručak u lokalnom restoranu i istraživanje ovog prelijepog grada u svom ritmu. Povratak u Malagu. Večera i noćenje u hotelu.

6.danMALAGA - RONDA

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Rondu, grad koji leži na stijenama i u kojem je nastala korida. Veći dio Ronde, odnosno onaj njen najzanimljiviji i historijski dio, nalazi se na stijenama. Pogled sa mostova i sa stijena, prema prelijepim andaluzijskim selima i livadama, je zaista sjajan. Ronda je prelijepo historijsko mjesto smešteno na litici u pokrajini Andaluzija. Grad je poznat po svojim impresivnim klisurama, starom mostu Puente Nuevo i bogatom kulturnom naslijeđu. Pablo Picasso je takođe bio inspirisan Rondom za neka od svojih umjetničkih dijela. Nakon razgledanja slobodno vrijeme za sopstveno istraživanje grada. Povratak u Malagu. Večera i noćenje.

7.danMALAGA - SARAJEVO

Doručak u hotelu i check out. Transfer do aerodroma u Malagi. Let za Istanbul na letu TK 1304 u 12:15h. Dolazak u Istanbul 17:35h. Let za Sarajevo na letu TK 1025 u 19:00h. Dolazak u Sarajevo u 19:55h (sva vremena su lokalna).

Dodatne info

Termin : 17.10.-23.10.2024.
7 dana – 6 noćenja, POLUPANSION

Cijena po osobi :
REDOVNA CIJENA………..  1.799 KM
CIJENA ZA PRVIH PET UPLATA………….1.599 KM

 

 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:
✅ avio prevoz na relaciji Sarajevo – Malaga via Istanbul – Turkish Airlines
✅ aerodromske takse!
✅ smještaj u 1/2 sobama na bazi POLUPANSIONA (doručak + večera)
✅ organizacija putovanja
✅ pratilac grupe (sa min. 25 bukiranih putnika)
✅ transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Španiji 

CIJENA NE UKLJUČUJE:
❌doplata za jednokrevetnu sobu 280 KM
❌ putno zdravstveno osiguranje/osiguranje od otkaza
❌ fakultativni izleti: Malaga, Granada,Ronda, Sevilla, Cordoba

 

INFORMACIJE O HOTELU:
Blue Sea Gran Cervantes 4*
C/ Las Mercedes, s/n 29620 Torremolinos, Málaga, Spain
https://www.blueseahotels.com/en/hoteles/destinos/costa-del-sol/torremolinos/bluesea-gran-cervantes

BLUESEA Gran Cervantes hotel se nalazi na samo 700 metara od najboljih plaža u Costa del Solu, od kojih su mnoge nagrađene plavom zastavom. To su plaže Bajondillo, La Carihuela ili Montemar koje se ističu po svojim zadivljujućim kristalnim vodama i preporučujemo vam da ih sami provjerite! Hotel se nalazi u najživljoj oblasti Toremolinosa, gdje možete pronaći bezbroj prodavnica, barova i restorana na obali mora koji će vam pomoći da se potpuno odvojite od uobičajene svakodnevne rutine. Hotel ima veliki otvoreni bazen (otvoren od 25. marta do 15. oktobra) a, za mlađe članove porodice postoji bazen za djecu, a ima i zatvoreni bazen na krovu hotela odakle možete uživati u prelijepom pogledu na Costa del Sol. Ukoliko želite da se malo zabavite sa porodicom, tu su igraonica i dečiji klub, Smile Club, koji je otvoren tokom ljetne sezone do 9. septembra.

Cijene izleta :
ANDALUZIJA IZLETI OKTOBAR

Šifra aranžmana: Rlx