Alpska bajka 🚌 iz Splita

0
Cijena
Od832 KM
Cijena
Od832 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

4933

Izdvajamo

Madrid✈iz Sarajeva

4.Rim ✈ iz Splita

Barcelona i Madrid ✈iz Sarajeva

više polazaka
Italija
Info
Fotografije
Doživite planinsku bajku austrijskih i bavarskih Alpi: oduševite se poznatom panoramskom cestom Grossglockner i čarobnim planinskim vrhuncima, popularnim bavarskim turističkim destinacijama – Orlovim gnijezdom i Kraljevskim jezerom, austrijskim alpskim biserom – Hallstattom… Moguć polazak iz Šibenika i Zadra!
Program putovanja

Polazak:
07.06.-09.06.2024. 


CIJENA 832KM po osobi

 

1. dan SPLIT – GROSSGLOCKNER – HOTEL

Okupljanje grupe 06.06. u 22.30 h na kolodovoru u Sukoišanskoj ulici u Splitu. Upoznavanje sa voditeljem putovanja i polazak prema Austriji. Vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe (moguć polazak iz Šibenika/Zadra uz prethodnu najavu).Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, sve do sela HEILIGENBLUT u kojem ćemo započeti našu vožnju prema najvišem vrhu Austrije – GROSSGLOCKNERU, koji se nalazi na 3.798 m/nv. Cesta Grossglockner jedna je od najljepših i najpoznatijih panoramskih cesta u Europi, koja se u dužini od 48 kilometara proteže kroz austrijske pokrajine Korušku i Salzburg, a velikim dijelom zauzima značajan dio nacionalnog parka Hohe Tauern (Visoke Ture). Vožnja alpskom cestom će nas dovesti Uzvisine cara Franje Josipa, koja se nalazi na 2.369 metara nv i sa koje se pruža prekrasan pogled na 3.798 metara visoki Grossglockner ali i na impresivni ledenjak Pasterze, koji je uslijed djelovanaj klimatskih promjena u posljednjeih nekoliko desetljeća gotovo prepolovljen. Ujedno, tu je uređena i najviša izložba automobila na svijeti, nekolicina poučnih staza od kojih preporučujemo: Gamsgrubenweg i ugodnih 50ak minuta hodanja ili pak kraću šetnju, 15 minuta do promatračnice Wilhelm-Swarovski-Beobachtungswarte. Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u prekrasnim pogledima na Grossglockner, Johannisberg i ledenjak Pasterze. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Noćenje.

2.dan ORLOVO GNIJEZDO – BERCHTESGADEN – KRALJEVSKO JEZERO

Doručak. Današnji dan je predviđen za odlazak do NP BERCHTESGADEN. Naša prva destinacija je ORLOVO GNIJEZDO, jedna od najposjećenijih turističkih destinacija ove regije, koja se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i povijesnim značajem. Orlovo gnijezdo ili KEHLSTEINHAUS, bilo je utočište Hitleru i Evi Braun u periodu od 1939. do 1944. godine. Dograđeno je pokraj kuće koja se zvala Berghof, a koju je Hitler nekoliko godina iznajmljivao od austrijske udovice da bi ju naposljetku i kupio honorarom kojeg je zaradio od prodaje knjige “Mein Kampf”. Cijeli kompleks, u sklopu kojeg se nekoć nalazio hotel Platterhof, trebao je biti skrovište za Hitlera i njegove najbliže suradnike u slučaju da Berlin padne u savezničke ruke. Berghof je uništen tokom savezničkog bombardiranja 1945. godine, a ostatke nekadašnje kuće do temelja je srušila bavarska vlada nekoliko godina kasnije, dok je hotel Platterhof srušen 1990. godine. Kao simbol ovih prošlih vremena, na litici ponosno stoji Orlovo gnijezdo, koji je pretvoren u restoran. Po dolasku, izaći ćemo iz autobusa (u podnožju Orlovog gnijezda) te presjesti u poseban autobus (uz doplatu). Slijedi nastavak vožnje po 6.5 km dugoj planinskoj cesti, a potom vožnja liftom do visine od 1834 m. Oduševiti ćete se prekrasnim pogledom na njemačke i austrijske Alpe. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju, ručak, kavu,… Okupljanje grupe i polazak prema BERCHTESGADENU, jednom od najslikovitijih gradića ove regije, koji se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i povijesnim značajem. Gradić je svega 30 km udaljen od Salzburga i 180 km od Münchena. Berchtesgaden se povezuje sa Watzmanom, trećom najvišom planinom u Njemačkoj (2713 m) i dubokim ledenjačkim jezerom Königssee (5,2 km²). Po dolasku, zajednička šetnja gradićem sa pratiteljem putovanja. Berchtesgaden se može pohvaliti jedinstvenim ambijentom kojem zasigurno doprinose i kuće obojane u pastelnim bojama, ali i miris finih bavarskih slastica i tradicionalne hrane koji dopiru iz slikovitih i tradicionalnih restorana. Gradom dominira glavni trg SCHLOSSPLATZ, koji se proteže ispred dvorca obitelji WITTELSBACH, koja je stoljećima vladala ovim područjem, dok se uz dvorac se nalazi crkva STIFTKIRCHE iz 12. stoljeća. Moguć individualni posjet dvorcu i crkvi. Slobodno vrijeme za individualne programe. Ljubitelji bavarskog piva svakako neka posjete pivnicu osnovanu 1645. godine Hofbräuhaus u ulici Bräustrasse 15 i degustiraju lokalno pivo. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja do jezera KÖNIGSSEE – KRALJEVSKOG JEZERA. Riječ je o najčišćem jezeru u Njemačkoj koje je ujedno i jedno od najdubljih srednjoeuropskih jezera, a nalazi se u podnožju planine WATZMANN. Slobodno vrijeme za šetnju oko jezera i uživanje u jedinstvenom skladu prirode i kulture. Preporučujemo panoramsku vožnju elektronskim brodićem do crkvice sv. Bartolomeja i dalje do Saleta-a (uz doplatu). Okupljanje grupe u kasnijim poslijepodnevnim satima i odlazak prema hotelu. Noćenje.

3. danHALLSTATT – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do SALZKAMMERGUTA, austrijske regije u kojoj se nalazi slikoviti grad. HALLSTATT je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pr.Krista što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Posebnost Hallstatta je i kosturnica. Naime, tradicija u Austriji je bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad bi istekao rok najma, kosti bi se preselile u KARNER ili kuću kostiju. Ukoliko u obzir uzmemo veličinu Hallstatta, prostora za pokapanje nije bilo te su se kosti starije od 10 godina smještale u kosturnicu, u kojoj se danas nalazi oko 1600 lubanja! Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu, što predstavlja poseban doživljaj. Ovaj maleni austrijski gradić ima svega 800 stanovnika, a toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva – rudnike soli. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture, te za individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagreb. Slijedi ugodna Italijom, Slovenijom, Hrvatskom uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u kasnim noćnim satima.

Dodatne info

Cijena uključuje:
Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja
✅ smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi jednog (2) noćenja s doručkom
✅ pratitelja skupine tijekom putovanja na hrvatskom jeziku,
✅sve razglede prema programu te troškove jamčevine
✅ dozvolu za bus za Hallstatt


Cijena ne uključuje:
 fakultativne sadržaje
❌ulaznica za Orlovo gnijezdo: odrasli – 29,90 €; mladi do 14 godina – 15,20 € (doplata na licu mjesta, uključuje vožnju autobusom i lift) i Kraljevsko jezero
❌ ulaznica za Grossglockner High Alpine Road: 6,80 € / osoba (odrasle osobe); 3,40 € (djeca 3 – 11 godina)
❌ boravišnu pristojbu (3,50 € /osoba),
❌ulaznicu za Alpsku cestu Grossglockner,
❌policu od nezgode + putno osiguranje
❌nadoplata za jednokrevetnu sobu 230KM
❌ povratna vožnja brodom po Kraljevskom jezeru do Saleta (uključuje i zaustavljanje kod crkvice sv. Bartolomeja) – 25,70 € po osobi za grupu od minimalno 20 prijavljenih osoba

 

 

 

 

Šifra:smar