Albanija SARANDA I KSAMIL 🚍 iz Mostara

0
Cijena
Od479 KM
Cijena
Od479 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3021

Izdvajamo

Hotel Horizont Baška Voda

Tunis ✈ iz Sarajeva

Hotel Slavija Baška Voda

Dubrovački vrtovi sunca

Albanija
Info

SARANDA I KSAMIL

Grad Saranda koji se nalazi na samom ulazu u južni dio Albanije na prelijepoj poziciji okružen morem i planinama. Prelijepa šljunkovita plaža na svom horizontu se ogleda sa sjevernim dijelom ostrva Krf i mjesta Kassiopi, Saranda ima izraženu mediteransku klimu i jako toplu morsku vodu sa 300 sunčanih dana godišnje, Saranda je svakako jedan od najpoželjnijih gradova za ljetovanje. U Sarandi možete posjetiti niz znamenitosti: od ostataka nekadašnje Sinagoge iz 5. veka, preko različitih muzeja, stare tvrđave iznad grada, do nacionalnog parka Butrint koji se nalazi blizu Sarande. Saranda je živopisno mjesto ušuškano između mora i visokih planina i zaleđu. Čuvena je po dobrom noćnom provodu, lijepim pješčanim plažama i prozirno čistom tirkiznom moru. Duž obale nižu se luksuzni hoteli i ugostiteljski objekti, koji se sagradjeni uglavnom u posljednjih nekoliko godina. Osim toga, tu su i jako lijepe plaže u gradu, ali ukoliko želite obilazak drugih plaža u blizini, preporučujemo plaže Dhermi, Ksamil, Lukovu, gde će svako pronaći svoje idealno mjesto za uživanje i odmaranje. Kao i u ostalim primorskim mjestima, i u Sarandi ćete moći da uživate u restoranima nacionalne i mediteranske kuhinje, koji se nalaze duž plaža i u samom gradu. Ime grada potiče od „Sarandi“–imena starohrišćanskog manastira posvećenog „Santi Kuaranta“ (Četrdeset svetih mučenika). Sagrađena je na ruševinama antičkog grada Onhesmosa.Sam grad Saranda ima oko 35.000 stanovnika, nalazi se na prelijepoj lokaciji, okružen morem i planinama i odlična je destinacija za sve kategorije turista – porodice, mlade, ali i za starije turiste. Sadržaja u Sarandi ima za sve! Saranda ima izraženu mediteransku klimu, jako toplu morsku vodu i više od 300 sunčanih dana godišnje. Ukoliko se pitate od kada je moguće kupanje u Sarandi, u pitanju je period od sredine aprila pa sve do oktobra.

Fotografije
Program putovanja

1. dan /2. dan1.i 2.DAN ODREDIŠTE – DRAČ – SARANDA

Polazak iz Mostara oko ponoći uz usputna stajanja po potrebi grupe. Dolazak u SARANDU u poslijepodnevnim satima cca 15:00h. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

3.-7. DANSARANDA

Usluga po odabiru. Mogućnost za organizovanje fakultativnih izleta: posjeta otoku KRF (Grča), plovidba morem i obilazak skrivenih plaža JONSKOG mora… Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. Dan SARANDA - DRAČ - ODREDIŠTE

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme. Polazak prema BIH u poslijepodnevnim satima cca 14:00h. Vožnja kroz Albaniju, Crnu Goru i BIH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište iza ponoći.

Dodatne info

 

Cijene pogledajte na linku:

Albanija – Saranda i Ksamil 

 

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (klima, tv-dvd, wc,…);
 • Smještaj u hotelu po izboru, na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3  sobama (park – grad pogled – standardna soba);
 • korištenje bazena (ako ima opcija bazen), wifi u hotelu, klimu u sobama;
 • Organizaciju putovanja i pratioca grupe;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Turistička/boravišna taksa 2,00 KM po danu/osobi;
 • Doplata za uslugu polupansion 150,00 KM po osobi 7 DANA (Eval),
 • Ležaljke se plaćaju na plaži direktno cca 10,00 KM po danu osoba (cca 18,00 KM za 2 osobe) izuzev hotela koji imaju svoje plaže (Palace Saranda, Andon Lapa, Epirus),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – na upit (cca 250 – 280,00 KM ovisno od hotela);
 • Doplatu za dodatno sjedište u busu – 75,00 KM;
 • Doplatu za posebna sjedište: prvi red u busu, kod dr.vrata sa stolićem… – 60,00 KM;
 • Doplatu za pogled more – 150,00 KM po sobi (u ovisnosti od hotela), Epirus hotel more 150,00 KM;
 • Fakultativni izlete: plovidbe jonskim morem, posjeta otoku KRF…;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate
 • Indiviudalni troškovi;

 

šifra aranžmana: 000VT