Advent u Salzburgu, Austrijskim jezerima i Berchtesgadenu, 🚌 iz Splita

0
First minute
Od652 KM
First minute
Od652 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

2410

Izdvajamo

Malaga I Andaluzija ✈ Iz Zagreba

Oman ✈ iz Sarajeva

Nova godina Dubai✈ iz Sarajeva

14.12.-17.12.2023.
AUSTRIJA
Info

 

Advent Salzburgu, Austrijskim jezerima i Berchtesgadenu
POLAZAK: 14.12.-17.12.2023.

Doživite jedinstveni božićni ugođaj Salzburga, austrijskih jezera i bavarskih Alpi, uživajte u slikovitom bavarskom gradiću Berchtesgadenu u mirisima i okusima božićnih kolača i kuhanog vina; obiđite tradicionalne božićne štandove i kupite originalne božićne ukrase i poklone, izgubite se u božićnom labirintu kojeg krasi preko 350 božićnih drvaca…

 

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT/ŠIBENIK/ZADAR (14.12.)

Sastanak grupe na Autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici u 22.30h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 23.00 h u pravcu SALZBURGA. Moguć polazak iz Šibenika i Zadra, uz prethodnu najavu (sa naplatnih kućica). Noćna vožnja kroz Hrvastku, Sloveniju i Austriju, uz kraća usputna zaustavljanja po potrebi grupe…

2. dan SALZBURG (15.12.)

Po dolasku u Salzburg, odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: POVIJESNA JEZGRA SALZBURGA, BAROKNE GRAĐEVINE, KATEDRALA, CRKVA SV. PETRA, NADBISKUPSKA REZIDENCIJA, MOZARTOV TRG, MOZARTOVA RODNA KUĆA, BAROKNA FONTANA, TORANJ GLOCKENSPIEL… Zajednički odlazak do GRADSKE VIJEĆNICE i božićnog sajma CHRISTKINDLMARKTA. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u mnogobrojnim adventskim štandovima. Uživajte u punču, kuhanom vinu, slasticima,… Preporučamo i posjet utvrdi HOHENSALZBURG, jednom od najvećih europskih srednjovjekovnih dvoraca do kojeg možete uspinjačom (uz nadoplatu ). No, nezaboravite kušati i kuglice MIRABELL, s kojih nas promatra omiljeno lice Mozarta i koje su jedan od najprodavanijih austrijskih suvenira. No jeste li znali da je prvu Mozart kuglicu, slatki izum od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću napravio Paul Fürst, no nažalost nije patentirao recept i nije ga nazvao imenom pod kojim je danas poznat – MOZART KUGLICA. No, obrt OBITELJI FÜRST i danas nastavlja tradiciju prema originalnoj recepturi te zahvaljujući tome samo u tri salzburške trgovine možete kušati izvorne kuglice koje se izrađuju ručno, u istoj kući u kojoj su proizvedeni prvi primjerci. Kuglice obitelji FÜRST razlikuju se po tome što su veće od Mirabellovih, tvornički rađenih, omotane su srebrnim papirom s plavim Mozartovim likom i jedna stoji 1 €. Nakon cijelodnevnog uživanja u adventskim programima, u poslijepodnevnim satima odlazak u hotel. Noćenje.

3. danAUSTRIJSKA JEZERA (16.12.)

Nakon doručka, okupljanje grupe i odlazak prema slikovitim gradićima. HALLSTATT, naše prvo odredište, jedno je od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli koja se vadila još oko 5500 g. pr.Krista, što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu što predstavlja poseban doživljaj. Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture te za individualne programe. Okupljanje grupe i ugodna vožnja do pitoresknog ST. GILGENA, mjesta u kojem je Mozart provodio svoje djetinjstvo. Očekuje nas prekrasna šetnja uz jezero, sve do stare gradske jezgre u kojoj se nalazi KUĆA MOZARTOVE MAJKE, CRKVA SV. EGIDIJA I GLAVNI TRG SA FONTANOM. Odlazak do romantičnog ST. WOLFGANGA, gradića smještenog na obali jezera WOLFGANGSEE. Šetnja do trga KIRCHENPLATZ, posjet najljepšoj crkvi Salzkammerguta s prekrasnim PACHEROVIM OLTAROM i posjet vidikovcu sa kojeg se pruža prekrasan pogled. Nakon cijelodnevnog uživanja u adventskim programima, slikovitim adventskim štandovima, degustaciji austrijskih specijaliteta i uživanja u neodovljivim slasticama, slijedi okupljanje grupe. Povratak u hotel. Noćenje.

4.danBERCHTESGADEN – SPLIT (17.12.)

Poslije doručka, odjava iz hotela i odlazak prema BERCHTESGADENU, jednom od najslikovitijih gradića ove regije, koji se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i povijesnim značajem. Po dolasku, zajednička šetnja gradićem sa pratiteljem putovanja. Berchtesgaden se može pohvaliti jedinstvenim ambijentom kojem zasigurno doprinose i kuće obojane u pastelnim bojama, ali i miris finih bavarskih slastica i tradicionalne hrane koji dopiru iz slikovitih i tradicionalnih restorana. Gradom dominira glavni trg SCHLOSSPLATZ, koji se proteže ispred dvorca obitelji WITTELSBACH, koja je stoljećima vladala ovim područjem, dok se uz dvorac se nalazi crkva STIFTKIRCHE iz 12. stoljeća. Moguć individualni posjet dvorcu i crkvi. Slobodno vrijeme za individualne programe. Ljubitelji bavarskog piva svakako neka posjete pivnicu osnovanu 1645. godine Hofbräuhaus u ulici Bräustrasse 15 i degustiraju lokalno pivo. Istražite slikoviti povijesni dio grada, u kojem je svaka kuća jedinstveno okićena i doprinosi ovom jedinstvenom božićnom ugođaju. Uživajte u mirisima i okusima božićnih kolača i kuhanog vina, obiđite tradicionalne božićne štandove i kupite originalne božićne ukrase i poklone, izgubite se u božićnom labirintu kojeg krasi preko 350 božićnih drvaca… Okupljanje grupe u poslijepodnevnim satima i polazak za Split. Ugodna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska predviđen je u kasnim noćnim satima.

POLAZAK: 14.12.-17.12.2023.
Cijena po osobi: 652 KM

Dodatne info

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 40% po osobi , dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– Polazak iz Šibenika i Zadra uz prethodnu napomenu

CIJENA UKLJUČUJE:
✅prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije na navedenoj relaciji,
✅licenciranog pratitelja,
✅2 noćenja u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 2 noćenja sa doručkom,
✅boravišna pristojba,
✅razgled Salzburga u pratnji stručnog lokalnog vodiča,
✅sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE:
❌ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
❌fakultativne sadržaje,
❌karte javnog prijevoza,
❌troškove osobnih narudžbi,
❌sve nenavedene troškove,
❌skretanje s rute,
❌putno i zdravstveno osiguranje

OBAVEZNE NADOPLATE:
– turističke slušalice za razgled Salzburga: 3,00 € / osoba

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– doplata za jednokrevetnu sobu: (21,00 €/noć)

INFORMACIJE:
– Rezervaciju izleta je potrebno potvrditi uplatom (akontacijom ili cijelog iznosa izleta). Rezervacije zaprimamo pisanim putem (mailom) ili osobnim dolaskom u poslovnicu agencije 
– Sjedala u autobusu se popunjavaju prema redoslijedu prodaje.
– Realizacija izleta ne ovisi o promjeni vremena te izlet se ne otkazuje u slučaju promjenjivih i kišnih vremenskih uvjeta!
– Za otkaze izleta (što uključuje zamjenu datuma odlaska ili zamjenu za drugi izlet) zbog promjene vremenske prognoze ili iz razloga što ju netko ne smatra idealnom za odlazak izlet primjenjuju se otkazni rokovi.
– U slučaju da netko od putnika nije u mogućnosti putovati, može putovati druga osoba samo je potrebno u agenciju pisanim putem (mailom) dostaviti navedene promjene.
– Završne informacije o polasku se šalju pisanim putem (mailom), do 48h prije polaska na izlet.
– Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

šifra aranžmana: 000SM