Abu Dhabi ✈ iz Sarajeva

0
FLASH SALE
Od999 KM799 KM
FLASH SALE
Od999 KM799 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3674

Izdvajamo

Hotel Horizont Baška Voda

Tunis ✈ iz Sarajeva

Hotel Slavija Baška Voda

Dubrovački vrtovi sunca

Apulija 🚌🛳 iz Dubrovnika

01.- 05.03. I 08.-12.03.
UAE
Info
Abu Dhabi je glavni grad UAE i najveći je grad u svih sedam emirata. Smješten je na otoku u obliku slova T u Perzijskom zaljevu na sredini zapadne obale. Dom je vladajuće porodice kao i predsjednika UAE. Njegov brzi razvoj i urbanizacija, zajedno s relativno visokim prosječnim dohotkom stanovnika, transformirao ga je u veliku i naprednu metropolu. 

polazak:

08. – 12.03.2022.

REGULARNA CIJENA  999,00 KM

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan Sarajevo - Abu Dhabi

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu tri sata prije leta. Check in na let WIZZ AIR za Abu Dhabi. Polijetanje u 17.10h. Slijetanje u Abu Dhabi u 01.25h iza ponoći, te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2.-4 danAbu Dhabi

Tokom vašeg boravka u Abu Dhabiju imaćete priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovog grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Otkrijte prekrasni Abu Dhabi. Ova sveobuhvatna tura idealni je uvod u glavni grad UAE i otok na kojem se nalazi. Naša prva stanica bit će u džamiji Sheikh Zayed Grand, jednoj od najvećih džamija na svijetu. Prekrasna džamija u potpunosti je obložena u mramoru, a sadrži i zamršenu islamsku dekoraciju i rezbarije, kao i opsežne krajobrazne radove. Nastavit ćemo našu turu prema centru grada Abu Dhabija. Zaustavit ćemo se u selu Heritage. Dalje ćemo se voziti spektakularnim Cornicheom, prošlim bijelim džamijama, uredima od stakla i elegantnim visokim apartmanima do vrha lukobrana, kako bi pogledali veličanstveni gradski horizont. Preostali dio turneje bit će posvećen prolazu kroz poznati projekt otoka Saadiyat, gdje se grade muzeji Louvre i muzeji Guggenheim kako bi upotpunili sliku ABU DHABI-ja kao kulturnog grada.
DHOW CRUISE
Jedinstveno iskustvo koje ne smijete propustiti dok ste u Abu Dabiju. Krstarenje i večera sa tradiocionalnim programom. To je romantičan način provođenja večeri. Krstarite po mjesečevom potoku dok gledate sjajno osvijetljenu obrise neba. Uživajte u raskošnoj bufe večeri posluženoj uz okus lokalnih delicija. Obilazak će trajati 2 sata, kreće iz luke Abu Dhabi i vraća se na isto mjesto. Čamci su jednostavno nevjerojatni, svi su u drvu, i tako tradicionalni!
PANORAMSKO RAGLEDANJE
Budući da je pomalo konzervativno mjesto, Abu Dhabi će vam ponuditi više susreta s autentičnom kulturom i poviješću od Dubaija, a budući da nije toliko prepun turista, omogućit će vam savršeno iskustvo putovanja. Vaš vodič će vas, između ostalog, upoznati sa njegovim najpoznatijim znamenitostima: Velikoj džamiji Sheikh Zayed, Palata Emirati, Svijet Ferrari i muzej Louvre. Kao jedna od najvećih i najupečatljivijih džamija na svijetu, Sheikh Zayed džamija nezaobilazan je dio svih obilazaka Abu Dabija. Spoj različitih islamskih arhitektonskih stilova s onima iz Turske, Morroka, Pakistana i Egipta rezultirao je fascinantnim 82 kupola od luka, zapanjujući pejzaži s refleksivnim bazenima, skladno bijeli mramorni zidovi s raznobojnim ukrasima, okrunjeni stupovi s krošnjama na dnu i simetrični dizajni koji ovu džamiju pretvaraju u remek-djelo. Divite se tradicionalnom i inovativnom šetanju ovom veličanstvenom zgradom.
Uživajte u povijesnom putovanju baštine i doživite tradicionalni Abu Dabi. Pogledajte demonstracije tradicionalnog izrade keramike, tkanja ili predenja. Vozite se Cornicheom, prekrasnom morskom cestom koja se proteže osam kilometara, a prati je duga šetnica i spektakularne pješčane plaže. S jedne strane pruža se pogled na najspektakularnije hotele i nebodere u gradu, a s druge opuštajuće plavetnilo Crvenog mora. Vodimo vas u obilazak otoka YAS u kojem se nalazi poznati zabavni park Red Ferrari, najveći tematski park na svijetu, YAS Waterworld i trgovački centar YAS. Otkrit ćete i spektakularni projekt otoka Saadiyat koji je u znatnoj fazi postanka rezbaričkim središtem Abu Dabija. Ovdje ćete imati priliku uživati u vašoj individualnoj posjeti muzeju Louvre.
SAFARI
Što je putovanje u Abu Dhabi bez pustinjskog iskustva? Istražite pustinju u uzbudljivom 4×4 vozilu. Kušajte ukusnu večeru na roštilju, uživajte u nevjerojatnoj pustinji na zalasku sunca, probajte pijesak i još mnogo toga. Pridružite nam se i istražite pustinju Abu Dhabi. U poslijepodnevnim satima pripremite se za uzbudljivo putovanje u pustinju Abu Dhabi. Nakon uzbudljive vožnje preko pješčanih dina, posjetit ćemo farmu kamila i promatrati zalazak sunca s dina. Naše putovanje će se nastaviti sve dok ne stignemo do našeg tradicionalnog arapskog kampa, i tamo ćete imati priliku isprobati niz aktivnosti kao što su slikanje kanom, trbušni ples, šiša, arapski slatkiši i kava važni za kulturu beduina. Nakon zalaska sunca, večera s roštiljem bit će poslužena pod zvjezdanim nebom, uz živu zabavu kako bi se osiguralo da imate noć za pamćenje. Također ćete biti tretirani tradicionalnim arapskim gostoprimstvom, s arapskom kavom i datumima koji se poslužuju kao što su bili stoljećima i koji se i danas poslužuju u emiratskim kućama.

*agencija zadržava pravo promjene programa

5. danAbu Dhabi - Sarajevo

Transfer do aerodroma u Abu Dhabiju. Let za Sarajevo WIZZ AIR u 13.50h. Dolazak u Sarajevu 16.35h. KRAJ PROGRAMA.

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:
Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO – ABU DHABI -SARAJEVO sa WIZZ AIR (prtljag do 20kg po osobi)
4 noćenja u hotelu sa 4* na bazi doručka u dvokrevetnoj sobi
Transfer na relaciji ABU DHABI INTERNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL-ABU DHABI INTERNATIONAL AIRPORT
Aerodromske takse

CIJENA NE UKLJUČUJE:
Troškove viziranja pasoša – 200,00KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci od dana povratka)
Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći – Hoteli 5*  cca 6 USD po sobi po noći)
Doplatu za jednokrevetnu sobu
Ostale fakultativne izlete i ulaznice za muzeje.
Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 16 KM
Negativan PCR test (potvrda mora biti na engleskom jeziku)
Osiguranje od otkaza 50,00KM 

NAČIN PLAĆANJA
Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti kompletan iznos aranžmana. Uplate su nerefundabilne.

 NAPOMENE:
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije ili individualno)
Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
agencija nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani.
Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.
Agencija ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja

šifra aranžmana: 000SOL