Zanzibar i Safari ✈ iz Zagreba

0
Cijena
Od3,940 KM
Cijena
Od3,940 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

168
30.11.2019.
Datumi : 30.11.-10.12.2019.
Zanzibar
Info
 ARUSHA – NP TARANGIRE – NGORONGORO KRATER – LAKE MANYARA – ZANZIBAR CITY – NUNGWI
Termin putovanja: 30.11.-10.12.2019.
Vrijednost više:
– posjet Maasai plemena

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – KILIMANJARO

Sastanak putnika na aerodromu Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje aviona aviokompanije Turkish Airlines prema Istanbulu u 9.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimanjaro u 20.25 sati. Noćni let.

2. dan KILIMANJARO – ARUSHA

Dolazak u Kilimanjaro je predviđen u 5.50 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi obavljanje graničnih formalnosti i ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi – plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u Arushi, smještaj i slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. danARUSHA – NP TARANGIRE

Nakon doručka u hotelu slijedi vožnja prema Nacionalnom parku Tarangire. Taj velebni park se proteže na 2850 km2 duž istoimene rijeke na čijim obalama rastu neka od najvećih drveća na svijetu – Baobabi. Močvarno područje Nacionalnog parka djeluje kao magnet za razne divlje životinje. Prolazeći kroz prirodna prostranstva imat ćemo priliku promatrati divlje životinje koje se kreću beskrajnim savanama. Park je stanište najveće populacije afričkih slonova i brojnih egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bizona i pitona. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. Nakon razgleda slijedi vožnja do Safari lodgea 4* gdje smo smješteni. U sklopu smještaja imamo zajedničku večeru. Noćenje.

4. dan NGORONGORO KRATER

Nakon doručka slijedi odlazak u posjet Maasai plemenu. Druženje s članovima plemena i upoznavanje njihove kulture i običaja. Upoznati ćemo i predstavnike boraca Maasai plemena. Vožnja prema krateru Ngorongoro, dolina od 260km2 okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera. Budući da je ovo područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konjeva i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost ovog nacionalnog parka je gusta populacija grabežljivaca koja uključujue lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. Nakon razgleda slijedi vožnja do Safari lodgea 4* gdje smo smješteni. U sklopu smještaja imamo zajedničku večeru. Noćenje.

5. danNGORONGORO KRATER –LAKE MANYARA NATIONAL PARK – ARUSHA

Nakon doručka slijedi vožnja do nacionalnog parka Lake Manyara. Od 329 km2 nacionalnog parka Manyara, jezero pokriva oko 231 km2, iako površina varira ovisno o godišnjim dobima. U sušnim razdobljima pojavljuju se velike blatne površine. Jezero je vrlo plitko tako da je najveća dubina samo 3,7 metara. Iako je jezero najpoznatije po pavijanima, jezero i njegova okolica također je dom biljojedima, kao što su nilski konj, slon, impala, gnu, bradavičasta svinja i žirafa. Jezero pruža mogućnosti ornitolozima za gledanje i promatranje preko 300 ptica selica. Od 1981. godine jezero je proglašeno rezervatom biosfere UNESCO-a. Književnik Ernest Hemingway rekao je za jezero da je najljepše u Africi . U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. U poslijepodnevnim satima transfer i dolazak u Arushu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. danARUSHA – ZANZIBAR CITY – Jambo!

Nakon doručka slijedi transfer prema aerodromu. Prijava na let za Zanzibar. Po dolasku slijedi transfer do hotela u Zanzibar Cityu. Nakon prijave i smještaja u hotel slijedi poludnevni razgled grada i lokalnih atrakcija. Svaka konverzacija na swahiliju, jeziku lokalnog stanovništva, započinje pozdravom – jambo. Zanzibar se smjestio nasuprot obale Tanzanije, a najbolje ga karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže s koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. U šumovitim predjelima otoka možete vidjeti majmune, divlje svinje, mungose i male antilope. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan ZANZIBAR CITY

Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Na isti se ide brodom ploveći tirkiznim oceanom i odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših djelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana ispunjenog razgledavanjem čarobne prirode, kupanja, ronjenja i sunčanja slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

8.danZANZIBAR CITY

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni izlet na Prison islands. Otok je 1860. godine koristio kao zatvorski sustav za buntovne robove, a djelovao je i kao rudnik koralja. Prvi britanski ministar na Zanzibaru, Lloyd Mathews, otkupio je otok 1893. godine i tamo je sagradio zatvorski kompleks. Na otoku nije bilo nikada zatvorenika, a umjesto toga postao je karantenska stanica za slučajeve žute groznice. Stanica je bila zauzeta samo oko pola godine, a ostatak vremena bila je popularna destinacija za odmor. Nedavno je otok postao turističko odredište u državnom vlasništvu, te drugi dom za ugrožene divovske kornjače koje su izvorno bili dar od britanskog guvernera sa Sejšela. U popodnevnim satima mogućnost odlaska na istočnu stranu otoka te posjetu jednom od najboljih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama otočja. Noćenje.

9.danZANZIBAR CITY – NUNGWI

Nakon doručka slijedi transfer prema jednoj od najljepših plaža na Zanzibaru, Nungwi beach. Prijava i smještaj u hotel sa 5*. Slobodan dan za uživanje na tropskim plažama. Noćenje.

10.dan NUNGWI

Nakon doručka planiramo cijeli dan za kupanje, sunčanje i uživanje na rajskim plažama. Vrijeme za opuštanje i posljednje utiske ovog čarobnog otoka. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

11.danZANZIBAR – ISTANBUL – ZAGREB

U ranojutarnjim satima (01.00h) slijedi transfer za aerodrom. Prijava na let za Istanbul. Polijetanje aviona avikompanije Turkish Airlines u 04.45 sati. Slijetanje u Istanbul u 13.45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.55 sati. Dolazak u Zagreb je predviđen u 19.05 sati po lokalnom vremenu.

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.940 KM
Dodatne info

 U cijenu je uključeno:

– avionske karte Zagreb – Kilimanjaro, Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi
– unutrašnji let Arusha – Zanzibar u ekonomskoj klasi
– safari 3 dana/2 noćenja u Safari Lodgeu 4*, puni pansion tijekom safarija
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4 i 5* s doručkom
– transferi od/do hotela sa aerodroma
– organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

U cijenu nije uključeno:

– zrakoplovne pristojbe 885 KM (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba na upit
– viza za Tanzaniju – 50 USD na licu mjesta na aerodromu
– napojnice za lokalne vodiče i vozače za Safari – 30 USD (plaćanje na licu mjesta)
– putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja
– izlet Safari Blue – 65 USD
– Prison Islands – 25 USD

Napomene:

– obavezno je cijepljenje protiv žute groznice! Preporučuje se i profilaksa protiv malarije; (Za sve informacije potrebno se savjetovati s liječnikom).
– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Tanzanije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda
– strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje
– obavezna viza za Tanzaniju  (50 USD – izdaje se na licu mjesta, na aerodromu)