Zanzibar ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od1,930 KM1,770 KM
FIRST MINUTE
Od1,930 KM1,770 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

693
20.06.2020.
Datumi : 20.06.-27.06.2020.
Zanzibar
Info

ZANZIBAR

20.06.2020.-27.06.2020.

 

 
Fotografije
Program putovanja

1.danZAGREB – ISTANBUL – ZANZIBAR

Sastanak putnika na aerodromu u Zagrebu, 120 min prije polijetanja aviona. Podjela putne dokumentacije te prijava na let avio kompanije Turkish Airways u 09.10 sati. Dolazak u Istanbul previđen je u 12.25h. Nastavak leta za Zanzibar u 19.50sati. Obroci tokom leta. Noćni let.

2. dan ZANZIBAR

Slijetanje u Zanzibar predviđeno je u 03.10 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela na istočnoj strani otoka. Mogućnost ulaska u sobe odmah po dolasku. Nakon doručka slobodan dan za odmor i uživanje u rajskim plažama i tirkiznom moru. Noćenje.

3. danSTONE TOWN – PRISON ISLAND

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Stone Town i na Prison Island. Dan započinjemo posjetom Stone Townu u kojem se isprepliću brojne kulture, od arapske, indijske, svahili pa sve do zapadne. Grad je poznat kao rodno mjesto Freddi-ja Mercury-ja u prijevodu sa svahilija znači “stari grad i pod zaštitom je UNESCO-a. Od brojnih atrakcija izdvajaju se Stara utvrda, vrtovi Forodhani, Palača čuda, lokalne tržnice, anglikanska katedrala i nekadašnja tržnica robova koja je stoljećima služila kao središte istočno – afričkog tržišta robova. Nakon ručka, u poslijepodnevnim satima slijedi posjet Prison Islandu, otoku kojeg je 1893 godine kupio Lloyd Mathews, britanski guverner Zanzibara s idejom da se na njemu izgradi zatvorski kompleks za robove i zatvorenike. Danas je dom brojnim divovskim kornjačama koje su na otok dospjele kao poklon Sejšelske vlade, a neke jedinke starije su i od 100 godina. Na otoku ćete moći uživati u kupanju, ronjenju i hranjenju divovskih kornjača. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan BLUE SAFARI

Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Na isti se ide brodom ploveći tirkiznim oceanom i odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana ispunjenog razgledavanjem čarobne prirode, kupanja, ronjenja i sunčanja slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

5.dan SPICE TOUR

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu “Spice” turu, tj. turu gdje ćemo se upoznati sa začinima koji se uzgajaju na otoku. U 19 st. Zanzibar je bio jedan od vodećih svjetskih proizvođača začina, iz tog razloga dobio je nadimak Spice Island, tj. Otok začina. Današnje plantaže začina su ostavština kolonijalne prošlosti otoka, a osim u uživanju u okusima i mirisima, ovo je idealan način za upoznavanje burne prošlosti Zanzibara. Ovisno o godišnjem dobu, možete pronaći bilo što: od vanilije, kardamoma, cimeta, muškatnog oraščića, kurkume, limunske trave, klinčića, ylang ylanga, kumina, bijelog luka, đumbira, korijandera, bibera, tamarinda, čilija i origana. Obilazak farme začina gdje ćete okusiti i mirisati različite začine, naučiti kako se uzgajaju i koriste. Povratak u hotel. U popodnevnim satima preporučujemo odlazak do jednog od najatraktivnijih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Noćenje.

6.danJOZANI FOREST I DELFINI

Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet. Dan započinjemo vožnjom do ribarskog mjesta Kizimkazi, na jugu otoka, gdje se nalazi nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo vidjeti delfine. Možete doživjeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Poslije plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, nacionalnog parka. Šuma je idealno mjesto za upoznavanje s mnogim autohtonim vrstama životinjskog i biljnog svijeta. Ovdje ćemo naići i na crvene Kolumbus majmune, posebne endemske vrste, a u prirodi se mogu naći samo u ovom nacionalnom parku. Vrsta je jedno vrijeme bila pred izumiranjem ali se adekvatnim zbrinjavanjem populacija oporavila, te danas broje oko 6000 jedinki. Noćenje.

7. dan SLOBODAN DAN

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na bijelim plažama. Preporučamo odlazak do sela Paje, koje se nalazi nekoliko kilometara od našeg hotela, a raj je za surfere i kiteboardere. U kasnim večernjim satima check out i transfer do aerodroma u Zanzibar City-ju.

8.danZANZIBAR – ISTANBUL-ZAGREB

Prijava na let avio kompanije Turkish Airways u 04:05h, presjedanje u Istanbulu te nastavak leta za Zagreb s očekivanim dolaskom u 19:20h.

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 1.770 KM
Redovna cijena: 1.930 KM
Aerodromske takse: 725 KM

 

 

 

Dodatne info

Cijena uključuje:

  • avionske karte Zagreb – Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi
  • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* sa doručkom
  • transferi od/do hotela sa aerodroma
  • organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

Cijena ne uključuje:

  • aerodromske take: 725 KM (podložne promjenama)
  • jednokrevetna soba 580 KM, obavezno ako osoba putuje sama
  • viza za Tanzaniju
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD (plaćanje na licu mjesta)
  • fakultativni izleti
  • putno osiguranje